Arkadaşlar yaşanan rallilerden sonra yatay veya düşüş dönemleri illaki oluyor. Şirket ne kadar iyi olursa olsun piyasa bahane buluyor satış için. Örneğin aselsan ülkenin en güzide şirketlerinden. 2017 de yaklaşık 10 liradan 47 liraya gitti. Bedelsizleri falan dahil etsenizde hala 2017 deki seviyesinde değil ve 4 yıl geçmiş aradan. Örneğin tüpraş benzer şekilde 50 liradan 146 liraya gitti ve durumu ortada. 2017 de benzer bi durum otokar da da olmuştu 147 liraya kadar çıkıp 60 liralara inmişti. Bu yüzden alış satış işlemlerinizde gazla veya korkuyla değil hissenin temel değerleri ve karlılığna odaklanarak işlem yapın. En temel gösterge karlılık ve büyüme hikayesi. Yazdıklarımı otokar için yazmıyorum. İyi bi ralli yaşandı borsada son 1 yılda pekçok hisse 4-5 kat gitti. Bi hissenin 4-5 kat gitmesi pahalandığı anlamına gelmez tabiki. Burda bakacağımız durum şirketin karlılığı bu hareketi destekliyormu ve daha da önemlisi karlılıktaki artış devam edecekmi. 2021 yılı için otokar 110+25 milyon dolar afrika zırhlı teslimatı bae teslimatlarının devamı yıl sonu iveco için başlayacak olan üretimle iyi bir görünümde karlılık açısından. Kazakistan veya aljasoordan gelebilecek siparişler veya katıldığı ihalelerden gelebilecek farklı siparişler ek katkı sağlaması dileğiyle. Karlılığı olumsuz etkileyebilecek durumlarsa emtia fiyatlarındaki artış ve yükselen faizler. Borsadaki en büyük düşmanımız coşku ve korkularımız. Düşmez dediğimiz fiyatlara gelir kimi zaman elimiz almaya gitmiyor veya çıkmaz dediğimiz yerlere geliyor ve hiç düşünmeden alış yapabiliyoruz. Hersey gönlünüzce olsun. Ve en önemlisi de paranız sağlığınızı bozmasın. Yazdıklarım yatrm tavsiyesi değildir
sevgili faton bu grafik bana çok degişik şeyler anlatıyor gibi şimdi sermaye artışı kararı fos çıkınca ve hissede olan bu robotçu takımının da işlerine gelecek ve 300 lere dogru bir yolculuk yapacak diyor içimdeki ses ve hatta bu robot takımı ky yi iyice ürkütmek için daha da aşagı çekerse şaşırmam ve gelecek seneye portföyün büyük bir bölümünü ellerine geçirmek için çok çırpınacaklar çünkü tahtada çok büyük bir savaş var gücü gücüne yeteni yiyecek gibime geliyor hayırlısı diyelim ben bir müddet uzak kalacagım hele işlemleri iyice bir rayına otursun artık alan dostlar çok sabırlı olmak zorunda kalacakmış gibi bir izlenim edindim tek beklenti artık çok sipariş alıp karı fazla çıkarmak der tüm dostlara hayırlı kazançlar dilerim.
bu arada temettüyü fazlasıyla çarptı bu robotçu takımı hiç şevk bırakmadılar bende
kurt kuzuyu kaptıgı yeri dokuz defa dolaşırmış
ben binemeyecegim eşege ot vermem bu biline
cali arkasindaki otakar yatirimcisi olarak bir yorumda ben yapayim müsadenizle sn Foton,
440 üzeri günlük kapanis yapmadikca hisse gider gelir, bana göre destek yerinde kapattilar
yarin tepki beklerim , zaten endeksin düsemsi çok anlamsız geldi bana
icerde beklenen faiz arttirimi yapildi, dışarda AB yaptirim kararini dondurdu hatta bunun biden tarafindan istenilidgi söylenildi
dow 33 bin üzerinde,
yani bu kadar çok pozitifin bir arada oldugu yerde hisseleri vermek ilginc.
158 bin üzeri endeks 440 bin üzeri otokar iyi yerleri bize isaret eder gibi,
Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Dürüstlük çok pahalı bir hediyedir ucuz insanlardan beklemeyin
Normalde benden alanda kazansın derdim ama benden alan yüzde 10 dan fazla zarar yazdı. Tahta robotların kevasesi olmuş heleki bist50 ye geçsin artık inmeli sakineye çevirirler.
Bundan sonra 300 olursa belki almayi düşünürüm yoksa geçmiş ola üçgen kırdı kırmadı içine girdi yok çıktı derken bofa tahtanın içinden geçti şu 4 günde dünyanın parasını kazandı al sattan.
Borsada her fiyat mümkündür. 390-395 üzerinde kalabirsek yeni zirveler görebiliriz.
450'den 330'u görmüş. 460'tan 300'ü göreceğini düşünmüyorum. 2 kere 390'dan alıp 370'leri görünce hayıflanan ve 27 şubat krizinde 349'u gören bir yatırımcı olarak, 360'a gelirse almak üzere bekliyorum.
Yer İmleri