"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Bana her ne kadar herkes üstâd diye hitâp etse de, ben de üstâd değilim...
Biraz maceracılık, biraz Don Kişot 'luk var kanımda... Bu vesile ile Don Kişot üstâdın kulaklarını çınlatmış olduk...
Yeri geliyor boşa kürek sallıyorum, yeri geliyor ufacık bir etkim oluyor. Bazıları beni yanlış anlıyor ve eleştiriyor. Olabilir, sanki ben kendimi doğru anlayabiliyor muyum?
Bunları söyledikten sonra benim şu anki stratejim; az önce Selim 'in mesajında belirttiğim yöndedir...
Kiminin parası kiminin duası derler, borsa içinde kiminin temel kiminin teknik analizi desek yanlış olmaz sanırım, bende bunların ikiside pek yok o yüzden kendi yaşadıklarımdan bir kaç satır yazayım,
Borsa işine başladım her yeni teknik indikatörü keşfettiğimde vay anasını bunu daha önce görsem şöyle yapardım böyle yapardım diyorum ama keşfettikten sonra da bir türlü durum değişmiyor, durum böyle böyle devam ediyor sözde trader işin piri yazıyor çiziyor öyle deniyoruz yine yem oluyoruz meğer adam bizi yemek için o yazıları yazmış Twitter da şimdi çok daha iyi anlıyorum, böyle böyle yaz yaz bitmez bir sürü olay, insanlık için küçük ama o dönem elimde olan ve benim için hayatımı bağladığım paradan ciddi paralar kaybettim sadece paramı değil insanlara olan inancım ve güvenimde zedelendi anlatılmaz yaşanır, yaşarken anlatıldığı kadar kolay olmuyor adamın eli ayağı boşalıyor, işlem yaparken kalbim ağzıma geliyordu... Kısacık yazı ama 2-3 senelik değişen hayeller değişen hayatlar diyeyim ben size...
Tüm bunlar olurken kimse elinden tutmadı mı demeyin çok güzel insanlar el uzattı, ama ben amiyane tabirle o elleri tutmak yerine kibarca beşlik çakmış gibi oldum kıymet bilemedim yada anlatılanların bu kadar kıymetli olabileceğini idrak edemedim, birine bir şey anlatmadan önce onun sizi anlamaya hazır olması gerekiyor bunu biliyordum ama ben borsa işini öğrenmeye hazır değildim bunu da uzun süre sonra anladım, şimdi size hep anladım anladım yazdım ama belkide 3 ay sonra şuan anladıklarımın yanlış olduğunu anlayacağım işte borsa böyle bir yer, her dönem her an farklı sonradan üzerinden vakit geçince anlıyoruz, geçen birinin bana 2 yıl önce anlattığı 30-40 dk lık konuşmada ne demek istediğini anladım geç oldu değil mi olsun ben şimdi onun benim için neler yapmaya çalışmış olduğunu anladım bana bu yeter.
Şimdi okuyanlar diyecek ki bu yazdıklarının bize faydası ne diyecek, burada yazan çizen az çok bu işi bizden önce anlamaya başlamışları bir kaç kez dikkatle okuyun herkesi her haberi dikkate almayın seçici olun, bilgi insanın hazinesidir bu hazineleri bu platformda karşılıksız bizlerle paylaşan herkesten Allah razı olsun
Psikoloji bu işin temeli bence herşeyden önemli ederi olan hisseyi uygun fiyattan alın piyasanın sizi yönlendirmesine izin vermeyin ( yazmak kolay yapmak zor, sen yaptın mı demeyin yapmaya çalışıyorum bazen oluyor bazen olmuyor...)
hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
Kolay gelsin millet yoldaydım ancak geldim bayağı kritik yapmışsınız maşallah.![]()
Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
" Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"
İnsanlara olan güvenle ilgili kısa bir ders çıkarılma hikayesi
Bir vatandaş atıyla bir yere giderken bir pınar başında mola verip azığını çıkarıp karnını doyurmak için oturmuş
karnını doyururken oradan geçen birisi selam verip karnının aç olduğunu yiyeceğini kendisiyle paylaşmayacağını sorunca
adam hiç düşünmeden buyurun beraber yiyelim hem bana sofrada arkadaşlık etmiş olursunuz
tam yiyecekler bitmek üzereyken o yemeğe oturan kahpe yerinden fırlayıp atı yakalayıp üzerine atlamış ve vurmuş kırbacı
at sahibi
'' giden ata üzülmüyorum insanlara olan güvenimi kaybettim ona üzülüyorum'' der
Ben gördüğüm yaşadığım şeylere şahit olunca hala yeterince çivisi çıkmamış dünyanın diyorum.
Bu sayfanın en eski müdâvimlerinden olarak senin başarını bizzat müşâhade etmiş olmaktan çok mutluyum...
İnşaAllah hep doğrularla karşılaşır, doğruları yapmaya devam edersin. Borsa senin de dediğin gibi sürekli şekil değiştiriyormuş gibi olsa da aslında sadece kılık değiştiriyor...
Borsada hepimiz stres testinden geçiyoruz. Dayanabilenler yarışı tamamlar, yenilenler elenir...
Zannedilmesin ki bizler duygusuz kişileriz. Doğrusu bu ama be çok duygusalım. Bu bir dezavantaj mâlesef...
Amin Sn. T/A inşallah hepimiz hep güzel insanlarla karşılaşır onların kıymetini vaktiyle biliriz, borsada benimde en büyük zaafiyetim duygusallığım oluyor, halbuki burada duygusallığa yer yok duygularından arınan ve sabırlı olan er yada geç mükafatını alır diye düşünüyorum, herkese mutlu pazarlar
hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
Yer İmleri