Sayfa 383/1000 İlkİlk ... 283333373381382383384385393433483883 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 3,057 - 3,064 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XI

1.  Alıntı Originally Posted by asdek Yazıyı Oku
    Söylediğiniz şeyler uygulama hataları. Kanunla mı ilgili?
    Yani ne diyorsunuz başka?
    Sen tıpta uzman olmak için geçtiği uygulama branş ve rotasyonunu bir araştır. Hakim ve savcı da bir nevi uzmanlık eğitimi. Aradaki farka bak. Ben astsubay hazırlama okulunda askerde iken bedelli askerlik için doktorlar geldi. Bizde gece 2-3 hasta çıkardı. Bunlar geldi istirahat raporu vermeye başladı. Vaka sayısı otobüs ile götürülecek kadar arttı. Herkes rapor için bir bahane ile gelir oldu. Eğitim uygulama ve davranış sonucu. En ufak eksiklik aksaklık sonucu buna benzer.

burda herhes kopmus gıdıyor kendılerıde bılmıyr ne ıse yaradıklarını
    1 ay snra dolar ne olur varmı soyleyecek
    uzun lafın kısasından olsun
    yatırım tavsıyesı degıldır

Alıntı Originally Posted by savasC Yazıyı Oku
    o da kalkacak , o kanunun dayanağı o dandik sözleşme..
    2001 / 2011
    2012 / 2021
    kadın cinayetleri istatistiklerine bi bakarsan , nasıl bi fayda sağlamış görürsün..
    babamın çırağı yaklaşık 25 yıldır nafaka ödüyor eski karısına ve yeni nikah kıymıyor , imam nikahlı yaşıyor..
    boşanmayı kolaylaştır , eşe nafakayı kaldır bak bakalım cat diye kesiliyor mu kadın cinayetleri..
    o garabet yasa da kalkacak , nafaka olayı da..
    evlilik nasıl kolaysa boşanmada kolaylaşacak , herkese adaletli olacak mahkemeler , kadınlar eşitlik değil ayrıcalık istiyor ; bundan vazgeçilecek, sözleşme falan korumaz kimseyi , adalet ve eğitim korur..
    savunduğun şeyin temeli olsun beraber savunalım.
    Düşüncenize saygım ama bana göre çok yanlışlar .. 6284 sayılı yasa kalkmayacak o kesin hatta İstanbul sözleşmesinden çıkıldı diye daha farklı tedbirlerde gelecektir . Nafaka konusu 6284 sayılı yasa ile ilgisi yok , kimse kimseyi zorla evlendirmiyor evlenmiş ve boşanmış bu yüzden nafaka verildiyse ödeyecektir , bir nafaka icin biriyle imam nikahla yasamayı gururuna yediren , goze alan bir kadınla evlenmiş olması onun ne denli hatalı bir tercih yaptığının göstergesidir . Bunu babanızın çiragi icin değil genel bir örnek üzerinden açıkladım o kişiyi bilmem etmem haklıdır haksızdır bunun kararını hakim verir . . Nafaka konusunda evet kötüye kullanan insanlar var buna sınırlama gelebilir ama sınır gelirken gerçekten o nafakaya muhtaç olan insanlarında olabileceğini unutmamak lazım .

Kadın cinayetleri boşanmanın kolaylaştırılması ve nafakanın kaldırılmasıyla filan bana göre çözülmez . Adam boşanmak isteyen esini kaç yerinden bicaklayip öldürüyor, evi terk etmiş işine gücüne bakan kadını boşalamazsın diyerek öldürüyorlar bu yüzden nafaka vs cinayetleri engellemez . Evlilik nasıl normalse boşanmakta normal ama erkek evlendiği kişiyle hayatın devam etmediğini görüyor bir şey yapmıyor / yapamıyor ama bosanamazsin benim malimsin artık benimsin diyerek bu eylemleri yapıyor . Hiç bir kadın evlendiği biriyle laf olsun diye boşanmaz aynı şekilde hiç bir erkek kendi isteğiyle evlendiği birimden anlamsız saçma sapan seylerden boşanmaz bu yüzden ya benimsin ya kara toprağın mantigini bir kenara atıp acaba neden boşanılıyor neden böyle oldu denilmesi ve cozum bulmaya çalışması lazım , bulamıyorsa da herkesin kendi yoluna gitmesine izin vermeli . Hiç kimse icin hayatınızı karartmaya değmez gitmek isteyen gider .

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    amma boş adam gelmiş topiğe
    alo merkez bankalarla toplanıyor ppk normal zamanda olacakmış
    enflasyonla mücadele öenmliymiş
    kararlı duruş sürdürülecekmiş
    Onu yazdık umursamadı ekip , İstanbul sözleşmesini beğenelim mi beğenmeyelim mi onun derdindeyiz

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

5.  Alıntı Originally Posted by savasC Yazıyı Oku
    pozitif ayrımcılık sadece çocuklara olur..
    yahu boşanmışsın , eski karına nafaka ödüyorsun kadın nafaka almak için yeniden nikah kıymıyor ve başka bi erkekle yaşıyor ve sen bunları finanse ediyorsun..
    şaka gibi mk ya..
    geçen bi yerde okudum , adama karısı mesaj atıyor what s app yoluyla , kendi özgür iradesi ıle, seni şununla aldatıyorum diye..
    fotolu motolu..
    adam mahkemeye sunuyor bunları, kadın tutuyor bu istanbul sözleşmesine aykırı , kârı koca arası mesajlar delil kabul edilemez diyor ve hakim bu delilleri reddediyor..

yahu suistimale çok açık olan bir kanun bu, korumaz diyorum istatistik yalan söylemez..
    adalet ve eğitim harici çözemezsin bunu..!
    kadın üstün varlık değildir ,korunmaya muhtacta değildir..çocuklar harici kimse korunmaya muhtaç değildir..
    Sayın Savasc
    Israrla yanlış örnek veriyorsunuz. Bunun kanunla ilgisi yok. Bahsettiğiniz sözleşme evrensel değerleri yazıyor. Sözleşme kadınları üstün varlık haline getirmiyor. Ama sizin kafanızda böyle bir anlam çıkıyorsa. Bence sorun size ait. Başkalarını bağlamaz.
    Uygulamada bunları önleyecek düzenlemeler yaparsanız. Sizin bahsettiğiniz her sorun çözülür.

geçen çıktı ekranlara birisi adalet istiorum adalet adalet adaletttt diye kafa ütüledi ya , aynı olay bu..
    kanun koyucu bu cinayetlerin nedenini bulsun , adam hapçı uyuşturucu bağımlısı veya müptezel değilse durduk yere kimseyi kesmez , doğramaz..
    doğanın işleyişine aykırı bu olay..
    olaya kadın penceresinden değil sanık veya suçlu penceresinden bakarak çözersin bu işleri..
    yasa dediğin tek taraflı olmaz , yasalar herkese adaletli olur ve uygulanırsa sıkıntı kalmaz..
    ben şimdi burda sorsam lgbt nedir bilen aranızda var mı diye çoğu kişi bilmez..
    lgbt nedir yahu biri bana anlatsın..
    yaygara koparanlar başta lgbt sonra feminenler sonrada tasması takılmış meriçler..
    bir cukurdan cikmak istiyorsan yapacagin ilk sey kazmaktan vazgecmektir..

Alıntı Originally Posted by asdek Yazıyı Oku
    Sayın Savasc
    Israrla yanlış örnek veriyorsunuz. Bunun kanunla ilgisi yok. Bahsettiğiniz sözleşme evrensel değerleri yazıyor. Sözleşme kadınları üstün varlık haline getirmiyor. Ama sizin kafanızda böyle bir anlam çıkıyorsa. Bence sorun size ait. Başkalarını bağlamaz.
    Uygulamada bunları önleyecek düzenlemeler yaparsanız. Sizin bahsettiğiniz her sorun çözülür.
    ingiltereden büyük evrensel değer mi var dünyada, siz gidin onlara bi sorun neden imzalamadınız diye..
    şu gün kabul etseler koşa koşa giderdiniz ingiltereye değil mi.. ?
    olaylara bakış açımız farklı , kolay gele..
    bir cukurdan cikmak istiyorsan yapacagin ilk sey kazmaktan vazgecmektir..

As bad as Brexit': Turkey faces currency crisis after Erdoğan sacks bank chief

Lira could plunge 15%, analysts warn, after Turkey’s president risks destabilises fragile economy with removal of governor

The Turkish lira could plunge up to 15% in an “ugly reaction†when financial markets reopen on Monday, analysts have warned, after president Recep Tayyip Erdoğan sacked the country’s central bank chief days after a sharp rise in interest rates.

With one expert calling the decision “as bad as Brexitâ€, Erdoğan shocked global investors by removing the bank chief after only five months and replacing him with a party loyalist.

Erdoğan has set his face against orthodox economic policy and has repeatedly opposed using rate hikes as a means of controlling double-digit inflation. He has now sacked three bank governors in two years.

But analysts predicted that the lira would tumble when markets reopened as the bank’s credibility took another hit.

https://www.theguardian.com/world/20...ing-bank-chief

............

Ödemeler Dengesi Krizi Uyarısı

Piyasalar eski faiz politikasına dönüş olarak algıladı görevden almayı

PAZARTESİ TL'DE %15 DEĞER KAYBI BEKLENİYOR

Sayfa 383/1000 İlkİlk ... 283333373381382383384385393433483883 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz