Teşekkür ederim sn onurbey. Saygılar.
Herkesin risk/zaman profili, portföyündeki zaman içerisinde dayanabileceği oynaklık miktarı farklı. Optimum risk/getiri miktarı zaman içinde geliştirilerek, kişi kendini nasıl rahat ediyorsa öyle olmalı.
Portföy oluşturmada 1 tane doğru yok, ama biraz finansal okur yazarlık(tahvil, bono, faiz, mevduat, emtialar, hisse senetleri, para piyasası, enflasyon, vs gibi terimleri bilmek), birazda portföy oluşturma ve varlık tahsisi ile ilgili genel geçer kabul görmüş kriterler (çesitlendirme, korelasyon, yeniden dengeleme vs) hakkında bilgi sahibi olmak işleri baya baya kolaylaştırıyor.
Tabiki yatırımcı psikolojisi konusu da(sabırlı olmak, sakin kalmak, stratejiye bağlı kalmak vs) çok önemli.
Para gelirde, giderde, sağlığın daha önemli olduğunun bilincinde olunmalı.
Hayırlı akşamlar.
Ziraati PPF'leri 0,049 günlük, 17,8 net.
Bu arada nkolay mesaj atıyor. %5 stopajlıda fırsatı kaçırmayın diye.
Stopajın uzatılmayacağı beklentisi mi var bilemiyorum.
Eğer öyleyse 1 nisan sonrası alınacak ppf'lere de %10 stopaj geri dönecek.
IPV %4.75
TDG %8.05
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yanlis bilgi vermek istemem ama fon varlik dagilimi hergun tefasa bildiriliyor diye biliyorum.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=IPB
Doğru bilgi.
IPB açısından söylemiyorum ama VİOP kısmına genel bir sınıflama var. Cok sağlıklı bir bilgi değil her türlü kontrat olabilir. Hacim fikri verebilir. Ama ne yaptığını çoğunlukla açıklamıyor fonlar.
Yalnızca Qinvest raporlarında denk gelmistim. Mesela USD short açmışlardı o dönem.
Yer İmleri