Originally Posted by
pit
Bu kriz bir güven krizi. Albayrak sonrasý yapýlan deðiþimle yeniden güven oluþturulamamýþsa da bazý sözler verilmiþti. Ve piyasa bu sözlere güvenerek yeni MB yönetimine ve ekonomi yönetimine zaman tanýmýþtý.
Ancak, Cuma günü son darbeyi vuran MB baþkaný deðiþimi kararý dýþýnda, o gün verilen Gezi parký kararý , ülkede mülkiyet haklarýnýn bir kararname ile kaybedilebileceðini, meclisin çoðunluðu ile alýnmýþ uluslararasý anlaþmalardan tek bir kiþinin imzasý ile çýkýlabileceði, ülke kaynaklarýnýn fizibilite sýnavýndan geçememiþ bir projeye garanti olarak verilmesi kararlarý da var.
Öte yandan 1-2 hafta öncesinde TVF nin baþýna yapýlan liyakat dýþý atama, TUÝK baþkanýnýn deðiþimi gibi sýralý bir çok olay ve uygulama da güven krizini getiren diðer olaylar.
Bu sefer ki yaþadýklarýmýz bu bakýþ açýsýyla kolay durulacaða benzemiyor.
Ben de böyle düþünüyorum, bu seferki çok farklý, öyle bir kaç günde ortalýk durulup, damadýn istifasýndan sonraki 2-3 haftada olduðu gibi bir piyasa beklemiyorum.Þu saatten sonra ne yaparsa yapsýn zikzaklar çizerek dolarýn yukarý, borsanýn aþaðý gideceðini düþünüyorum bu iktidar devam ettiði sürece...
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri