Sayfa 485/602 İlkİlk ... 385435475483484485486487495535585 ... SonSon
Arama sonucu : 4815 madde; 3,873 - 3,880 arası.

Konu: Haftalık Hisse Paylaşım II

  1. BIST 100 dolar bazlı aylık grafik...


  2.  Alıntı Originally Posted by armada467 Yazıyı Oku
    Geçen 28 Ocak ta borsa 1580 iken 1330 beklediğimi yazdım çoğu kişi inanmadi daha detaylı analiz yapacaktım saldirmalar oldu yapmadım yazılanlara gülüyorum sadece kısa vadede dönüş beklemiyorum darbe dahil bütün krizleri yaşadım edindiğim tecrübeler doğrultusunda bu düşüş darbedekinden daha derin olacak uzun soluklu ayı piyasasi bekliyorum
    Süre olarak daha uzun süreceğine katılıyorum haziran-temmuz gibi yani yılın ikinci yarısından itibaren ki daha öncede zikrettiğim seviyelerden sert bir boğa piyasasına gireceğimiz kanaatindeyim.Sebebi olarak ta çok yüksek ihtimal muhtemel bir erken seçim tarihinin 2021 sonbahar yada 2022 mart-nisan olarak haziran-temmuz gibi belli olacak olması şahsi fikrim.Arkadaşlar bu düşüşün bu kadar derin olmasının sebebinin sadece MB başkanının değişmesi mi olup olmadığı yönünde sorular soruyorlar forumda; bu düşüşün bu kadar derin olmasının ilk sebebi nisan ayı başı itibarıyle tüm dünya borsalarında bir düzeltmenin başlayacağını düşünmem bunu öngören bilen yabancı bizde yaşanan bu ani gelişme ile hemen satışa başladı.İkinci ve daha önemli sebepte önemli yabancı yatırım fonlarının (dün birinin başındaki adam zaten açık açık dile getirdi tl ye yatırım yapmayacaklarını ) ülkeye olan güven sorunu adı altında yaptıkları operasyon yani çok basit örneklemek gerekirse adam diyor ki bir gecede tek bir KHK ile istenilen her şeyin yapıldığı bir ülkede benim paramın başına da her an her şey gelebilir böyle bir şeyin olması şahsımca mümkün olmasa da adamların çok basit mantık olarak düşünceleri bu yani özetle diyor ki güven problemi yaşadığım bir ülkede dünyanın en büyük kazancını elde edecekte olsam orada paramı tutmam ve yenisini sokmam YTD...

    NOT : Yine daha öncede belirttiğim gibi 2-3 ay sürebilecek bu ayı piyasasında doların 8 tl üzerinde fiyatlanacak olması ile birlikte bistte dönüşü beklediğim seviyelerde ki bu seviyeleri dün belirttim yine bir gece maximum 9.80 leri görerek pick yapacak olması ve yine muhtemel olarak bu sığ bir asya piyasasında gerçekleşecek ve doları olan yerliye bu fiyatlardan satış imkanı vermeyecek...YTD...

  3. Bu şirketler hangileri esma hanım yazabilirmisiniz en azındAn öne çıkan birkaçtanesini

  4.  Alıntı Originally Posted by soner3535 Yazıyı Oku
    Bu şirketler hangileri esma hanım yazabilirmisiniz en azındAn öne çıkan birkaçtanesini
    Sayfa 481 de Esma Hanım ın paylaştığı bir link var. Orada döviz borcu çok olan şirketler özetlenmiş.. riskli hisseler yani..

  5.  Alıntı Originally Posted by celik comak Yazıyı Oku
    Korkmayın bu kadar bir şey olmaz borsa bu düşer kalkar Su akar yolunu bulur zaten bunu cuma günü sattılar bence
    Üstad "korkmayın bu kadar bir şey olmaz" dediğiniz gün bist 100'de taban olmayan bir kaç kağıt vardı

    Türk şirketlerinin piyada değeri 50 milyar dolar azaldı.

    Bir gecede çıkan bir khkyla oldu bunlar.

    Düşünün, biz 6 aydan uzun süre dolar sattık baskılamak için ve satılan toplam tutar 138 milyar dolar oldu. Ama bir günde yok olan para 50 milyar dolar.

    Allah bu millete gani gani sabır versin.


    Sent from my LM-G710 using Tapatalk

  6.  Alıntı Originally Posted by kartal975 Yazıyı Oku
    Halkın alabileceği tek şey gıda kaldı zaten şu anda, o da mecburiyetten ne aç ne susuz yaşanmıyor gıdada ki enflasyon en az yüzde 50...Halk derken asgari ücretle geçinmeye çalışan ülke nüfusunun yarısını kastediyorum oda şanslı olup iş bulup çalışabilenleri üniversite mezunlarına hala babaları bakıyor evde oturuyor çoğu...2800 liraya çalışan bir asgari ücretlinin 4 kişiden oluşan ailesi her gün adam başı 2 simit yese sabah akşam 8 simit 20 liradan ayda 600 lira eder kirası var giyimi var doğalgazı var elektriği var var oğlu var...Bir millet nasıl yönetilmeye layıksa öyle yönetilir der giderim.Selamlar...
    Gitmeyin hocam.

    Milleti uyandıralım birlikte. Uyanmamak için ellerinden geleni yapıyorlar biliyorum. Biz yine de gerçekleri yazalım, uyanmak istemeyen yine uyanmasın. Ama 1 kişinin bile gözünü açabilirsek bu ülke için büyük iyilik yapmış oluruz.

    Sent from my LM-G710 using Tapatalk

  7.  Alıntı Originally Posted by esma Yazıyı Oku
    Bu hisseleri çoğaltmak gerekirse başka hangi şirketleri eklesek? Fikri olan yokmu?
    izlediklerim ve ucuz bulduklarımdan: AKGRT/ISMEN/ASELS/DYOBY/TOASO

    ucuz olmayan ancak yüksek beklentililerden: HEKTS/KORDS

    Sent from my LM-G710 using Tapatalk

  8.  Alıntı Originally Posted by Mr.Seko Yazıyı Oku
    Siyasete bu forumda cok bulasmak istemiyorum ama paketler, reformlar hangi birimizi heyecanlandiriyor ki? 20 senedir ayni hukumet, ne istedilerse yapiyorlar kim engel oldu, baskanlik sistemi gelsin hersey yoluna girecek dendi?? Bicak kemige dayandi, evde tencere kaynamaz hale geldi, yoksula yapilan yardimlarin bile onune gecilmek isteniyor ki bu hukumet cok iyi biliyor makarna ve komurle geldiler basa. Unutmayin hukumetler gecicidir, onemli olan Devlettir. Turkiye Cumhuriyeti ve bizler icin hayirlisi olsun artik. Bizim gibi sesini cikaran insanlar hep ayristirildi vatan haini, bolucu ,capulcu vs oldu. Ya bizdensin ya hicsin modundan cikip, daha butunlestirici ve kucaklayici bir yonetim tarzi olmali. Insanlara surekli kandirildik ben yaptim oldu bitti yerine, seffaf, adil, hak ve hukugun oldugu, demokrasinin hakim oldugu hesapverebilen bir sistem getirilmeli.

    Saygilar
    Peygamber efendimiz bir Hadis-i şerifinde şöyle buyurmuştur; " Kim birinin hakkını yediyse ahirette zor duruma düşmemek için o kişinin gönlünü alın, helalleşin. Borcu olan bir kişi cennete giremez."

    Şimdi 1.5 sene önceki ilk İbb seçimlerini düşünelim. Chp değil de Ak Parti 13 bin farkla kazanmış olsaydı o seçim iptal edilir miydi? Türkiye siyasetine biraz aşina olan her vatandaş biliyor ki Reis ne yapar eder o seçimi iptal ettirmez ve İbb başkanı Binali Bey ilan edilirdi. Yani burada, seçim yenilenerek, İmamoğlu'na oy veren 4 milyona yakın insanın hakkı yenmiş oldu.

    Peygamberimizin hadisleri ve Kuran'ın felsefesi, sizin karşınızda olsa da, sizin gibi düşünmese de başkasının hakkını yemeyi katiyen yasaklar. İslam kul hakkı yenmesine karşı o kadar katıdır ki, bunu Allah'a şirk koşmakla eşit derecede günah sayar. Kul hakkı yiyenler cennete gidemez. Kul hakkı yiyenleri destekleyenler de cennete gidemez. Bu bir İslam gerçeğidir.

    Diğer herkes eninde sonunda günahlarının cezasını cehennemde ödeyip cennete geçer. Ama kul hakkı yiyenler ve şirk koşanlar cenneti asla göremeyecek olanlardır.

    Samimi müslümanlar, İslam'da affedilmeyen iki günahtan birini işleyen Ak Partiye eskisi kadar oy vermiyor. Ak Partinin anketlerdeki düşüşünün bir nedeni de bu. İkinci İbb seçiminde İmamoğlu'na oy veren 300 bini aşkın Ak Partili, bu günaha ortak olup cehenneme gitmemek için Ak partiden vazgeçti. Yenen onca kul hakkından sonra hala oy verenler dinini tam anlamıyla bilmeyen, peygamber efendimizi yeterince tanımayanlardır. Öyle ya da böyle, kul hakkı yiyenleri desteklemenin hesabını yüce Allah soracak. Bunun bilincindeki Ak Partililer, hadiste belirtildiği üzere "ahirette zor duruma düşmemek için" olabildiğince çabuk Ak Parti saflarını terkediyor.

    Gündelik hayatın koşuşturmacasından çoğu zaman aklımıza bile gelmiyor, unutuveriyoruz. Ancak unutsak da unutmasak da değişmez ve herkesin kafasına eninde sonunda dank edecek bir gerçek var: son sözü 'O' söyler.

    Sent from my LM-G710 using Tapatalk

Sayfa 485/602 İlkİlk ... 385435475483484485486487495535585 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •