Sayfa 380/1009 İlkİlk ... 280330370378379380381382390430480880 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 3,033 - 3,040 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

vay aktif vay...

kendilerini parçalayıp

oranı 0.75 artırmışlar...

Aktif tam bir fiyasko...

Bu aralar EFT'yi geciktirmek için talimat sonrası güvenlikten arayıp bazı sorular soruyorlar...

Karşı tarfa 3-4 saat sonra parayı geçiriyorlar...

Hayırdır ...

2.  Alıntı Originally Posted by spektrum Yazıyı Oku
    Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bulut: "Faizlerin mümkün olduğunca düştüğü, kredi maliyetinin düştüğü, düşen faizlerin de enflasyonu aşağı çekeceği bir politika yapacağız"
    Direk demişler biz yapacağız diye...

Aslında hukuki altyapısını da netleştirip MB yi ilgili yere bağlasalar en azından belirsizlik kalkmış olur...

3. an itibariyle döviz cephesi sakin ama borsada tahvilde kan gövdeyi götürüyor. acaba kamu satış tarafında mı dövizde

eski maliye bakanı Kemal Unakıtan

Sıcak soğuk fark etmez yeter ki para gelsin...

Hükümetin sıcak paraya ilişkin bir düzenleme yapmayacağını belirten Maliye Bakanı Unakıtan, "Sıcak para, soğuk para fark etmez..." dedi.

Hükümetin sıcak paraya ilişkin bir düzenleme yapmayacağını belirten Maliye Bakanı Unakıtan, "Sıcak para, soğuk para fark etmez..." dedi

Bir soru üzerine hükümetin, ülkeye gelen sıcak paranın vergilendirilmesine yönelik bir düzenleme yapmayı düşünmediğini belirten Unakıtan, "Para gelsin, sıcak para, soğuk para..." yanıtını verdi. İslami finans temsilcilerinden Türkiyeye direkt yabancı yatırım gelmesine aracı olmalarını isteyen Unakıtan, "Bu konuda bize faydalı olmanızı çok önemsiyorum ve özellikle rica ediyorum" dedi. Unakıtan, yatırımcılardan yatırım ricasında bulununken, paranın renginin olmadığını da söyledi.Unakıtan, "Bizim için finans önemli ve finansın, paranın da rengi olmaz. (Bunlar faizli, ötekiler faizsiz kuruluş...) Dolar dolar, euro euro, dinar dinar. Paranın rengi olmaz. Dolayısıyla hepsine (Hoşgeldin) deriz" dedi. Uluslararası İslami Finans Forumunda bir konuşma yaptıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiyeye gelen paranın sıcak para olup olmamasının önemli olmadığını söyledi. Unakıtan, Türkiyede faizsiz bono çıkartılması çalışmalarının Hazine tarafından sürdürüldüğünü kaydetti. Unakıtan, "Kendine özgü bir şey çıkarabilir. Bununla ilgili de Hazine çalışıyor. Benim bildiğim kadarıyla kanuni birtakım altyapıları tamamlanacak, ondan sonra Hazinemiz gerekli gördüğü bir şey çıkarabilir, varlığa dayalı bir kağıt çıkarabilirler" diye konuştu. Faizsiz bono çalışması Maliye Bakanı Unakıtan, her yıl yüksek çıkan bütçe açığında bu yıl azalma olacağını söyledi. Unakıtan bütçe açığında ne oranda bir azalma olacağınına ilişkin bir soruyu "Onu önümüzdeki birkaç gün içerisinde daha net olarak açıklayacağım" şeklinde yanıtladı.Unakıtan, 2004 yılı bütçesi içerisinde, bir defaya mahsus konulan ek vergilerin devam edip etmeyeceği konusunda çalışmaların devam ettiğini belirterek şöyle konuştu:"Bizim arzu ettiğimiz bir defa dediğimiz vergileri bir defa almak, ondan sonra almamak. Bizim arzumuz alınmaması yönünde ama gerekli teknik çalışmaları arkadaşlar yapıyor. Maliye Bakanlığı, Hazine, Devlet Planlama Teşkilatı ve ilgili kuruluşlar şu anda çalışmalarını yapıyorlar, yakında bitirirler. Zaten 17 Ekimde de bütçeyi Meclise sunmak mecburiyetindeyiz. O zamana kadar konu açıklığa kavuşur." Bütçe açığı azalacak Uluslararası İslami Finans Forumunda yatırımcıları Türkiyeye yatırım yapmaya çağıran Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, parayı ve uluslararası yatırımcıları kuşa benzetti. "Para dediğin kuş misalidir. İstikrar bulmazsa uçar gider" diyen Unakıtan, yatırımcıları Türkiyeye çekmek için de Eminönündeki Yeni Cami kuşlarını örnek olarak verdi.Yeni Cami önündeki kuşların burayı emniyetli olduğu ve kendilerine yem atıldığı için seçtiğini söyleyen Kemal Unakıtan, yabancı sermayenin Türkiyeye gelmesi için önündeki tüm engellerin kaldırılacağını söyledi. Yatırımcılar Yeni Cami önündeki kuşa benzer Unakıtan, "Türkiyenin İslami sermayeye sunduğu yem nedir" şeklindeki bir soruyu ise şöyle yanıtladı:"Nereden gelirse gelsin sermaye bir getiri ister, kâr, faiz bekler. O getiri güzel olursa en iyi yem sermaye için odur. Onu verdin mi bu iş olur. Bunu da veriyoruz. Şimdiye kadar fazlasıyla verdik. Bizdeki güven ortamı hükümetimizle beraber seçimlerden sonra oluştu. Bundan sonra devam edecek, istikrarlı hale gelecek. Türkiye hakkı olan yabancı sermayeyi henüz almış değil, Afrika ülkeleri seviyesinde, olacak gibi değil.

Türkiyeyi dünya liginde görmek istiyorsak her bakımdan büyütmemiz lazım." Yatırımcının yemi faizdir...

https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...-gelsin-319744

nerden nereye...

5.  Alıntı Originally Posted by spektrum Yazıyı Oku
    Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bulut: "Faizlerin mümkün olduğunca düştüğü, kredi maliyetinin düştüğü, düşen faizlerin de enflasyonu aşağı çekeceği bir politika yapacağız"
    Yav bu adamlar milleti keriz mi sanıyo , faizin , kredi maliyetinin düşmesi için ; üretim , hukuk ,adalet ve liyakatın olması lazım ,400 milyar dolar dış borçla , her yıl 50 60 milyar dış ticaret açığıyla, ülkede nasıl üretim ekonomisi kurucan , bir imzayla uluslar arası antlaşmadan çıkılan , bir imzayla MB başkanı görevden alınan bir yerde hukuğu ,adaleti ,liyakatı nasıl sağlıycan...

6.  Alıntı Originally Posted by riko66 Yazıyı Oku
    vay aktif vay...

kendilerini parçalayıp

oranı 0.75 artırmışlar...

Aktif tam bir fiyasko...

Bu aralar EFT'yi geciktirmek için talimat sonrası güvenlikten arayıp bazı sorular soruyorlar...

Karşı tarfa 3-4 saat sonra parayı geçiriyorlar...

Hayırdır ...
    Aktif mt’ye küçük bankaların 19,50 gibi oranları olduğu ve oranlarının düşük kaldığını söyledim. Bana 1 Nisan itibari ile stopaj indirimi kalkacak ve nette kendi oranlarının diğer banka oranlarını yakalayacağını söyledi.

ne biçim bir ülke

cuma piyasa adeta cennet , pazartesi cehennemin gibi...

maalesef yakında ayıya dayı demek zorunda kalınacak ama iş işten geçecek ...

muhalefette tam boş ...

hamaset hamaset hamaset

Alıntı Originally Posted by paranereye Yazıyı Oku
    Yav bu adamlar milleti keriz mi sanıyo , faizin , kredi maliyetinin düşmesi için ; üretim , hukuk ,adalet ve liyakatın olması lazım ,400 milyar dolar dış borçla , her yıl 50 60 milyar dış ticaret açığıyla, ülkede nasıl üretim ekonomisi kurucan , bir imzayla uluslar arası antlaşmadan çıkılan , bir imzayla MB başkanı görevden alınan bir yerde hukuğu ,adaleti ,liyakatı nasıl sağlıycan...
    Bence sanmıyorlar hatta eminler gibi.Daha ne olması lazım ki bir ülkede insanların bu işte yanlışlık var demesi için..

Sayfa 380/1009 İlkİlk ... 280330370378379380381382390430480880 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •