Originally Posted by
alicemal
Kriz bitti gibi görünsede cevaplanması gereken sorular var.
Endekste bankaları ve bazı BIST100 kağıtlarını taşıyan yabancılar bundan sonra ne yapacak.?
Kenarda durup almazlarsa, veya hafifte olsa satmaya devam ederlerse. Yerlinin gücü BISTi yukarı taşımaya yetecekmi.?
Bu sebeple şu haftalarda en merak ettiğim konu Mart ayındaki yerli yeni oyuncu girişi-çıkışı sayısı. Yabancı önceki haftalarda da sattığı için merakımda haftalara dayanıyor.
Bu krizde kaç yerli battı.? batanları gören dışarıdakiler BISTe para sokarmı.? İnsanlar battım diye konuşuyorlar ve herkes dinliyor. BIST yönetimi bir yerlerine kına yakabilir. Çözümü söylemiştim FON kuracaksınız ve gerektiğinde silkeleme ve yapay krizlere-coşkulara müdehale edeceksiniz. İnsanlar temele dayanmayan şekilde batmamalı.
1550 yi tekrar ne zaman görürüz.?
Öyle hızlı bir çıkış olacağını sanmıyorum. Hala yabancılar tehlike arz ediyorlar. Yabancı tehlikesi önceki haftalarda zaten vardı, şimdi dahada büyüdü.
Ne olursa yabancı satmaktan vazgeçer ve hatta almaya başlar.? Hoş belkide şu an alıyorlardır bunu bilmiyorum, aracı kurum çalışanı olsaydım günlük olarak yaklaşık bilirdim.?
Neticede söylemek istediğim, "kriz bitti herkes geriye yaslansın" anonsu gelmeyebilir.
Yer İmleri