Sayfa 296/1044 İlkİlk ... 196246286294295296297298306346396796 ... SonSon
Arama sonucu : 8351 madde; 2,361 - 2,368 arası.

Konu: Sistem Takibi - II

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,048
     Alıntı Originally Posted by koçari Yazıyı Oku

Falda para gördünüz galiba
    Şöyle açıklama yapayım. Hani ben diyorum alet çantası. heh işte o çanta içindeki malzemeleri kullanma zamanı gelmiş olabilir.
    Yahu daha açık nasıl yazayım. Grafiğine bak ona göre "SAT" mı diyeyim. Töbe töbe.
    Sende var ya az uyanık değiilsin heee koçari abi. tehlikeli şeyleri hep bana söylettiriyon.
    Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
    " Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"

2.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Sistem, uyulması gereken kurallar topluluğudur...

Hangi şart ve durumda alış/satış yapmanız gerektiğini önceden belirlediğiniz kurallar dahilinde yaparsanız bir sisteminiz olmuş olur ve işlemlerinizi de bir sisteme göre yapmış olursunuz...

En basitinden;

- 14 günlük veya size uygun bir ortalamaya göre ortalamayı yukarı kestiğinde AL, aşağı kestiğinde SAT bir sistemdir...

Bu basit sistemden, çok daha karmaşık sistemlere kadar sınırsız sayıda sistem vardır. Kimisi fiyata dayalı, kimisi ortalamaya dayalı, kimisi hacime dayalı, kimisi de bunlardan türetilmiş türev sistemlerdir...

Bir zamanlar tüm hisseler için günlük kapanışa göre kendi sistemimi paylaşıyordum. Fakat ortalık tıpkı bugünkü gibi günlerce sessiz kaldı ve bazı arkadaşlar tarafından da yanlış anlaşılınca ben de sistemin sonuçlarını paylaşmaktan vazgeçtim...

Şimdilerde talep olursa grafik paylaşıyorum...

Örnek olsun diye XU100 için Günlük grafiği paylaşayım...

Grafikte AL/SAT oklarına ve grafikteki barların rengine dikkat etmeniz yeterlidir...

Ertesi günü beklemeden günün son 5 dakikasında gereğini yapmış olduğunuzu varsayarak inceleyin. "Ertesi gün açılışta hareket ederim!" derseniz geç kalmış olabilirsiniz...

Elbette tek başına bu sistemle çok kazanmanız mümkün değil. En azından kaybetmeyi önlemiş olursunuz. Birkaç tane daha tekniği ekleyerek doğru zamanda doğru karar vermeyi garantilemek gerekiyor.

Her ne kadar mükemmel bir sisteminiz olsa da en olmadık zamanlarda çalışmayıp sizi zarara sokabilir...!

Bunun için de portföy ve risk yönetimini öğrenmeniz gerekir...

Çok değerli paylaşımınız için teşekkür ediyorum. O zaman öncelikle grafik okumaya da girilmesi gerekiyor. Açıkçası ben önceleri sistemi tamamen yazılım bot mot sanıyordum. O yüzden hiç araştırmamıştım teşekkürler. Hal öyle olunca da kendime; 5 yıl boyunca, düşük miktarlarda, her ayın aynı günü, fiyata bakmaksızın, portföydeki kağıtlardan alım yapmayı planlamıştım. Sanırım buna da strateji mi deniyor. İlk başlarda düşüncem(4 ay önce) her ay fırsat kovalamaktansa, hep aynı günde alım yapmanın daha doğru olacağı çünkü doğru fiyatı asla bulamayacağım yönündeydi. Zaten 5 yıllık planımın asıl amacı birikim yaparken her maaliyetten girmiş olmak ve süreç boyunca gözlem yapmak.( insanlar güzel havalarda ne yapıyor, kötü zamanlarda nasıl davranıyor, benim psikolojim nasıl etkilenecek.. vb) 5 yıl sonrasında ki planım ise bir miktar tecrübe ve bilgi ile elimdeki portföyüme yoğunlaşmak. paylaşımınızdan çıkardığım sonuç ise izlediğim stratejinin mutlaka bir sistemle birlikte takip edilmesi daha rasyonel olacağı yönünde. buna katılır mısınız? bu şekilde hareket edeceksem hazır sistemler bulabilir miyim, benim gibi acemi ky için bu boşa masraflı mı olur. (devlet misin de 10 yıllık kalkınma planı yapıyorsun derseniz de haklısınız valla, uzun vadede herkes ölüdür diye de bir söz var sürekli içimden tekrar ettiğim)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,048
    Teknik Analiz öğrenmek isteyenler KUYAS meriyi izlesin. Robot nasıl teknik çiziyor. "ALMAYIN" diye de not düşeyim. Sadece izleyin
    Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
    " Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    TÜRKİYE CUMHURİYETİ
    Gönderi
    6,169
    milleti borsadan soğuttular
    Bir Anda Sabah Olmaz Ebeda
    :

5.  Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    Teknik Analiz öğrenmek isteyenler KUYAS meriyi izlesin. Robot nasıl teknik çiziyor. "ALMAYIN" diye de not düşeyim. Sadece izleyin
    teşekkürler üstat izleyeceğim

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    TÜRKİYE CUMHURİYETİ
    Gönderi
    6,169
    büyük ihtimal cin dış işleri bakanı ve Çavuşoğlu bir kaç saat içinde açıklamalar yapar
    aynı dün abd li biliken ile yapılan açıklamadaki gibi s400 Suriye pyd vs gibi
    umarım buradanda aşı- ipek yolu-UYGUR TÜRKLERİ derken kanal manal haberlerinden umarım
    bahsederler
    :

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    TÜRKİYE CUMHURİYETİ
    Gönderi
    6,169
    *merkez bankası toplam rezervleri 19 mart itibarıyla 93,16 milyar dolar oldu(önceki $91,61mlr)

(25/03/2021 - 14:31:17)
    :

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    TÜRKİYE CUMHURİYETİ
    Gönderi
    6,169
    *merkez bankası net uluslararası rezervleri 19 mart itibarıyla 13,68 milyar dolar oldu(önceki 10,96mlr)

(25/03/2021 - 14:31:45)
    :

Sayfa 296/1044 İlkİlk ... 196246286294295296297298306346396796 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •