Sayfa 31/1002 İlkİlk ... 2129303132334181131531 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 241 - 248 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1. Tahvil faizlerinin aralıksız düştüğü bir dönem vardı, 2019 yılı. Kısa ve orta vadeli borclanma fonlarinda güzel bir kazanç olmuştu yıl boyu. Şimdi tcmb'nin son duruşunu düşününce, acaba yine böyle kesintisiz bir faiz indirimi gelir mi, KVBA fonlarından guzel bir şeyler çıkar mı diye düşünüyorum. Ama bilemiyoruz tabi kesin olarak, sanırım bekleyip görmek gerek.

2.  Alıntı Originally Posted by verytired Yazıyı Oku
    Tahvil faizlerinin aralıksız düştüğü bir dönem vardı, 2019 yılı. Kısa ve orta vadeli borclanma fonlarinda güzel bir kazanç olmuştu yıl boyu. Şimdi tcmb'nin son duruşunu düşününce, acaba yine böyle kesintisiz bir faiz indirimi gelir mi, KVBA fonlarından guzel bir şeyler çıkar mı diye düşünüyorum. Ama bilemiyoruz tabi kesin olarak, sanırım bekleyip görmek gerek.
    sanırım faiz inince enflasyonda iner ekolündesiniz ,Ben enflasyonun yakın zamanda düşeceğine hiç ihtimal vermiyorum çünkü akıl dışı işler yapılıyor ,hal böyle olunca dikkatler duygulara yönelecek yine ,o duyguların da ne olduğunu biliyoruz artık

3.  Alıntı Originally Posted by verytired Yazıyı Oku
    Tahvil faizlerinin aralıksız düştüğü bir dönem vardı, 2019 yılı. Kısa ve orta vadeli borclanma fonlarinda güzel bir kazanç olmuştu yıl boyu. Şimdi tcmb'nin son duruşunu düşününce, acaba yine böyle kesintisiz bir faiz indirimi gelir mi, KVBA fonlarından guzel bir şeyler çıkar mı diye düşünüyorum. Ama bilemiyoruz tabi kesin olarak, sanırım bekleyip görmek gerek.
    O durum TCMB politikasından cok "Enflasyon beklentisi"ne bağlı. NŞA da merkez bankası en rasyonel kararı verdiği icin tahvil faiziyle politika faizi paralel hareket etmesi beklenir de bizde durumlar pek oyle olmayabilir. Mesela son dort iş günü olanlar.

4. İş portföy blockchain fonu mesela ConsenSys, IBM, R3, Deloitte gibi şirketlere yatırım yapacak.
    Bir cins dar kapsamlı teknoloji fonu aslında.

5. Yeni fonlar arasında en cazibi Ak Portföy Turizm ve Seyahat Sektörü Değişken Fonu olabilir.
    Sektör en diplerde zaten.
    Orta uzun vadede düşünülebilir.

Bu defa AOY gibi en tepedeki sektörler için fon kurma gafletine düşmemişler.

6.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    O durum TCMB politikasından cok "Enflasyon beklentisi"ne bağlı. NŞA da merkez bankası en rasyonel kararı verdiği icin tahvil faiziyle politika faizi paralel hareket etmesi beklenir de bizde durumlar pek oyle olmayabilir. Mesela son dort iş günü olanlar.
    2019'da damat vardı ve beraberinde tuik'in tuhaf verileri. Yani ayarlanmış enflasyon. Şimdi tuik'te de bir değişim oldu. Bilemiyorum, yine ayarlanmış enflasyonla ilerleyebilir mi, onu merak ediyorum aslında. Çünkü eğer öyle olursa, beklentiyi de ona göre degistirebilirler.

7.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Elz de bugün beklediğimden iyi geldi, son dağılıma göre ağırlığı fazla olan (thyao ve eregl gibi) hisseler bugün endeksten fazla düşmüştü. Ya son günlerde portföy ağırlıklarını değiştirdiler, ya da ereğli nin temettüsü bugün hesaba girdi diye düşünüyorum.
    Ereğli'nin temettüsü yarın geçecek hesaplara diye biliyorum değerli hocam.

8. Mac 0,055094 -1,558%
    ıdh 1,140167 +0,026%

Sayfa 31/1002 İlkİlk ... 2129303132334181131531 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •