Açıl kısmını kısa seyrettim, üç beş cümle tahammül edebildim. Moral bozuk olunca tahammül zor oluyor.
Güzem kısmını kaçırmışım, seyretmeyi isterdim doğrusu.
---
Burada yazdıklarım işe yarıyor olabilir.
Örnek verirsem, Ege Cansen hocanın tek bir şeyini eleştiriyorum, bir ara sürekli "çalışana az maaş vermek lazım, enflasyon ancak öyle düşer" diyordu.(Birde siyonist şirketlere teşvik istiyor, kendi söyledikleri ile çelişiyor, onada çakıyorum ama konu dışı)
Bende diyordumki, "çalışanlar az maaş alınca sen malı kime satacaksın.?" Bunu bir kaç kez burada yazdım.
Birgün yine Asaf hoca ile Ege hoca Perşembe programındalar. Gece marabası doktor un programındalar. Sanırım pandemi öncesiydi çünki oturum yöneticisi doktor marabanın yanında maskesizdiler. Yine Ege hoca beşe takmış gidiyordu, "çalışana az maaş vereceksin."
O arada siyonist marabası izleyici yorumlarını okudu. İzleyicinin biri aynen şunu sormuştu "çalışanlara az maaş verirseniz, malı kime satacaksınız.?"
Küt diye kroşeyi çaktı Ege hocayı grogi durumuna düşürdü. Ege hocanın o anını çok iyi hatırlıyorum panik yaptı. Belliki böyle bir soru beklemiyordu. Ezberi bozuldu.
Panik yaptığını nereden anladım. Hiç düşünmedi aklına ilk geleni söyledi. Söylediği şeyde saçma olduğu için bu konuyu daha önce hiç sorgulamadığı aşikârdı. Konu hakkında daha önce hazırlığı olmadığı halde, o an hiç düşünmeden aklına ilk geleni söylemeside yediği yumruğu anladığını gösteriyordu. Resmen yediği yumruğu anladı.
Aptallar vardır, sabaha kadar vur, yediği dayağı anlamaz. Ege hoca o yumruğu iliklerinde hissetti. Sanırım büyük saçmaladığını anladı.
Verdiği ani cevap şuydu, "ihracat yapacaksın.". Toplamda söylediği şuna denk geliyor. Sen vatandaşını karın tokluğuna çalıştır, üretilen güzel mallarıda yabancıya sat, bu ülke vatandaşının düşük maaşla parası olmadığı için alamayacak. Yabancı alacak, onlar refah toplumu olacak. Düşük maaşla çalışan işçiler sayesinde patronun kazancı çok artacak. Patronlar hızla zenginleşirken çalışan kalabalıklar karın tokluğuna malsız mülksüz eksik bir hayat yaşayacaklar. Söylediği aynen bu. Kölelik sistemi.
Eve gittiğinde mutlaka düşünmüştür ve yediği haltı anlamıştır.
Diyelimki Ege hocanın istediği oldu... Yaw zaten ülkemiz öyle, ne demek istediği oldu. Zaten Avrupalının 3 katı daha az maaş alıyor bu millet. Patronlar yüksek kazanıyor, kazannçlarınıda yurt dışında stokluyorlar.
Ege hocaya o izleyici ikinci yumruğuda çakıp nakavt edebilirdi. Ama o tür bir şeye fırsatı tabiki yok, maiille gönderiyor. Derdiki. "Ege hoca, hangi ülkeye ihracat yapacaksın.? Ya ihraç edeceğin ülke yöneticileride senin kafadaysa, çalışanına az maaş veriyorsa.?"
Avrupaya ihraç yapıyoruz çünki onlar yüksek maaş alıyorlar. Yüksak maaşla bizim işçilerin karın tokluğuna ürettiklerini aynı miktarda çalışıp alarak refah bir hayat sürüyorlar.
Ege hocanın kurduğu dünya bu.
Bi dakka yaw. Konu neydi.?

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri