Sayfa 555/1001 İlkİlk ... 55455505545553554555556557565605655 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 4,433 - 4,440 arası.

Konu: Viop XXXII

1. Hafta sonu şöyle sakin bir kafa ile bir haftaki olayları düşündüm. Bekli şu kanalı kapatan gemiyi yüzdürürler de bizim ekonomi gemisi yüzmez gibi geliyor merkez bırak döviz toplamayı eksi rezervde dış borç desen 500 milyar dolar civari deniliyor bilmiyorum yalan doğru her neyse birşeyler feci ters gidiyor. Yabancilari hiç bankalarda böyle agresif satıcı görmemiştim.Pazartesi borsa çıkar düşer bilmem artabilir ama orta vade acaba kriz tetikler mi kafamda deli sorular..inşallah olmaz.ytd

Alıntı Originally Posted by traderfx Yazıyı Oku
    bizim ekonomi gemisi yüzmez gibi geliyor merkez bırak döviz toplamayı eksi rezervde dış borç desen 500 milyar dolar civari deniliyor bilmiyorum yalan doğru her neyse birşeyler feci ters gidiyor.
    Yabancilari hiç bankalarda böyle agresif satıcı görmemiştim.td
    Evet,bir şeyler ters gidiyor,o kesin..
    Bende böylesine bir satış görmedim..

Cumadan pazartesiye ne değişti? Üstü örtülen ne vardı da,açığa çıktı,birden!
    Sorular sayısız..
    TV'ye çıkıp , poz kesmekle,tok konuşmakla,tiyatroculukla, borçlar ödenmiyor..

REİS'in borçlarını, ödeyeceğiz, çocuklar ödeyecek. Fakirleşeceğiz.. Zengin daha zengin olacak..!

3. Örneğin 100 lot dolar long yaptım.

Geçen ay vade sonu kapanışında yeni vadeye geçerken aracı kuruma sordum.
    Bu iki vade arasındaki fiyat fakı nereden geliyor?
    Cevap faiz farkı dedi.
    Sordum ne faizi?
    Paranın faizi dedi.
    Tekrar sordum hangi paranın, 100 lot karşılığı doların tl faizimi(100X1000=100 bin doların)(800.000 tl)?
    Eleman bilmiyor kem küm etti.
    eeeeeeee zaten ben bilmiyorum öğrenmek için sordum.
    Sonrası kendim hesapladım ve kesinlikle bu vade sonu saçmalığı sebebi ile VİOP da uzun vadeli işlem yapılamayacağını anladım.
    Kendime dedim ki (kısa vadeli hedge ihtiyacı haricinde) T A M bir A P T A L L IK.

ytd
    Son düzenleme : aristokrat; 27-03-2021 saat: 18:07.

Modern dünyada kontrolü elinde tutanların büyük yetenekleri,
    insanları kendi kendilerini yönettiklerine inandırmaktır. ..

Hepsinin en büyük yalanı, ilerleme nosyonunda öngörülen saçma iyimserlik,
    endüstriyel gelişmenin insan toplumunu iyileştirdiği ve gelecekte de bunu yapmaya devam edeceği fikridir..

Réne Guénon -Modern Dünyanın Bunalımı (s.74)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İZMİR CUMAOVASI
    Gönderi
    2,336
     Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    EGEEN almıştım bi zamanlar 15 TL.. 20 üzeri sattığım var.. 40a gelince malı dağıtırlar dedim..
    1.700 gördü sanırım... Belli olmuyor
    Yatan arslandan gezen tilki herzaman daha iyidir
    2003 tede bendede bin adet vardı (10 tl idi )
    kaba taslak bir hesap yaptım iyiki dolaşmaya çıkmışım
    yoksa halim harapmıştı
    Bizim ATATÜRK sevgimiz, Anayasanın ilk 3 maddesi gibidir.
    Değişmez, değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez.

6.  Alıntı Originally Posted by traderfx Yazıyı Oku
    Hafta sonu şöyle sakin bir kafa ile bir haftaki olayları düşündüm. Bekli şu kanalı kapatan gemiyi yüzdürürler de bizim ekonomi gemisi yüzmez gibi geliyor merkez bırak döviz toplamayı eksi rezervde dış borç desen 500 milyar dolar civari deniliyor bilmiyorum yalan doğru her neyse birşeyler feci ters gidiyor. Yabancilari hiç bankalarda böyle agresif satıcı görmemiştim.Pazartesi borsa çıkar düşer bilmem artabilir ama orta vade acaba kriz tetikler mi kafamda deli sorular..inşallah olmaz.ytd
    ekonomik ve yapısal önlemler(u. vade) iş görmez artık bence o bölüm hayli geride kaldı,...burada artık istenen Türkiye'nin tuttuğu cephelerde geri adım ve taviz,...bir diğer konu aşının vereceği kısa süreli rahatlama,
    taviz ve aşılama, başka bir şey yok,..

taviz için borsayı versinler aman taviz vermesinler,
    aşı için borsayada herkesede iyi gelir,

eğer Türkiye ilerde olacak büyük ölçekli global düşüşün içine kendini atıpta gizleyebilirse bu en büyük başarısı olur,

sizde bizim venezuellalaştıramadıklarımızdanmısınız olur
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

7. eur/usd ye bakmak gerekli bu toprlarsa 1 tık daha alım yönlü bir durum gelişebilir,..bir süredir parite kafayı kaldıramıyor,..eur bölgesinde fransa örneğin sıkıntılı, keza almanya v.s gösteriler başkaladırılar,..sınırları kapatan hava yolunu kapatan ülkelerden ne bekliyoruz,..

aşılama bence 1.gündem bunlar için,

türkiye için aşılama tek başına sorunu çözmüyor, ama bir nefes aldırabilir

8. türkiye

aşı + taviz (asla)

Sayfa 555/1001 İlkİlk ... 55455505545553554555556557565605655 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları