Sayfa 564/1001 İlkİlk ... 64464514554562563564565566574614664 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 4,505 - 4,512 arası.

Konu: Viop XXXII

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Yıllardır bu ahaberde atvde kanal7 de konuşankar ne içiyorlar ayranı seymi içiyorlar der dururdum. Meğer bu halisünasyonları koka ile görüyorlarmış. O kadarcari açık verme sebebimiz koka üretimimizin olmaması tamamen güney amerika ülkelerine bağlı olmamızmış
    Başkanım sen müteşebbis adamsın, Kolombiyadan Koka tohumu getirtip, serada ultraviole şavklan bu ithalât açığımızı giderirsin.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Bursa'da ismi-bilinmeyen bir zengin..(Bekar,hiç evlenmemiş)
    Listelerde adı yok, sanayici değil.. Zamanında İPLİK tüccarlığı yapmış..almış/satmış..büyük çöküşlerde
    94 yılında servetini defalarca katlamış...
    Annesi adına Okul yaptırmış..
    Geçen hafta açılışı vardı. Çekirge'de, gerçekten muazzam bir okul..

Arkadaşlarla konuşup dedikodusunu yaptıkta,
    Tahmini olarak Bursa bankalarında TL/Döviz mevduatı 7 milyar TL civarında...

Fakir ve borçlu ülkemiyiz? Evet.. Zengin miyiz?Olabilir.. bende çözemiyorum...

Garip,tuhaf bir ülkedeyiz..
    Daire-arsa-araba fiyatlarına bakarsan, KATAR veya DUBAİde zannedebilirsin kendini..

hayatımda hiç bir zaman solcu olmadım..sağcı da olmadım.. pragmatist ve realist olarak nitelendirmeyi tercih ederim kendimi.. ülkede (a) cumhuriyetçiler , (b) şeriat özlemi ile yanıp tutuşan, (c) ayrılıkçılar diye üç farklı şablon görüyorum. bu nedenle solcu olmamama rağmen chp 'ye yıllarca oy verdim..benim gibi milyonlar var.. chp'nin %25 lik oyu içinde kaftancıoğlu gibi solculuğunu ve hatta sosyalistliğini insanın gözünün içine sokan insan sayısı 2-3 puanı geçmez.. chp solcu br parti değildir ve zaten olmamalıdır.. Atatürk chp^yi sol parti olarak kurmadı.. solculuk chp üzerine geçirilmiş aptalca bir gömlek, ecevit döneminde kurulduktan 45-50 yıl sonra yani ve umarım en kısa zamanda bundan vazgeçer. pragmatist ve çözüm üreten bir hareket olmalı, idealizim kasacağım diye komik durumlara düşen bir parti olmaması gerekir.. akape mesela ben sağcı partiyim diyor mu? hayır.. dava diyor sadece.. chp nin de ayakları yere basmalı ideolojik körlük içinde olmamalı..

örneğin. adanada tarım işçilerinin sorunlarını, veya kömür işçilerinin sorunlarını meclise getirip soru önergesi vermek komedidir..chp bunu çok yapıyor ama onlardan yine oy alamıyor..bu tür şeyler normal bir ülkede işe yarar ama bu ülkede yaramaz.. yukarıda saydığım şablonlara tekrar bakarsanız senin bu ülke için hak kukuk için yapacağın şeyleri zerre umursamayan milyonlar var.. onların liderleri var.. ilk olarak o zihniyetleri fikren ezmen yenmen gerekiyor.. maden işçileri meselesine sonra geliriz.. illa solculuk oynayacaksa bazı chp liler 30-40 yıl sonra norveç gibi bir ülke olunca oynarlar..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4. Hocam beni hiç konuşturma neler anlatırım neler neler, içlerini zamanında gördüm görmez olaydım.

Ben yeni partiler kurulmasını destekliyorum, siyasi görüşten ve fraksiyondan bağımsız, ülkede tüm siyasi yelpazede 10 seneden fazla tarihi olan bütün partiler için direk çöplük diyebilirim. Sıfırdan kurulsun ama düzgün insanlar katılsın ancak belki o zaman millete faydası dokunur. Bunlar parlamentoda kavga eder gibi görünür akşam namazdan sonra hep beraber rakı içer ben böyle haysiyetsiz böyle rahat yalan söyleyen insanlar görmedim. Hepsi için söylüyorum. En sağdan en sola alayını kaldır at çöpe. Solcuyum diyen özel okul köpeği kendi hayatına bakıyorsun alakası yok. Sağcıyım diyen alakası yok. Müslümanım diyen alakası yok. Millet bunların lafı ile birbirine filan gaza gelip laf ediyor ya çok üzülüyorum, zaman kaybı resmen.

Siyasi fraksiyon değil, farklı fikirlere açık olmak ve demokratik parti içi ortam bence en önemli şey, o da bakın hiç birinde ama hiç birinde kırıntısı yok.
     Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    hayatımda hiç bir zaman solcu olmadım..sağcı da olmadım.. pragmatist ve realist olarak nitelendirmeyi tercih ederim kendimi.. ülkede (a) cumhuriyetçiler , (b) şeriat özlemi ile yanıp tutuşan, (c) ayrılıkçılar diye üç farklı şablon görüyorum. bu nedenle solcu olmamama rağmen chp 'ye yıllarca oy verdim..benim gibi milyonlar var.. chp'nin %25 lik oyu içinde kaftancıoğlu gibi solculuğunu ve hatta sosyalistliğini insanın gözünün içine sokan insan sayısı 2-3 puanı geçmez.. chp solcu br parti değildir ve zaten olmamalıdır.. Atatürk chp^yi sol parti olarak kurmadı.. solculuk chp üzerine geçirilmiş aptalca bir gömlek, ecevit döneminde kurulduktan 45-50 yıl sonra yani ve umarım en kısa zamanda bundan vazgeçer. pragmatist ve çözüm üreten bir hareket olmalı, idealizim kasacağım diye komik durumlara düşen bir parti olmaması gerekir.. akape mesela ben sağcı partiyim diyor mu? hayır.. dava diyor sadece.. chp nin de ayakları yere basmalı ideolojik körlük içinde olmamalı..

örneğin. adanada tarım işçilerinin sorunlarını, veya kömür işçilerinin sorunlarını meclise getirip soru önergesi vermek komedidir..chp bunu çok yapıyor ama onlardan yine oy alamıyor..bu tür şeyler normal bir ülkede işe yarar ama bu ülkede yaramaz.. yukarıda saydığım şablonlara tekrar bakarsanız senin bu ülke için hak kukuk için yapacağın şeyleri zerre umursamayan milyonlar var.. onların liderleri var.. ilk olarak o zihniyetleri fikren ezmen yenmen gerekiyor.. maden işçileri meselesine sonra geliriz.. illa solculuk oynayacaksa bazı chp liler 30-40 yıl sonra norveç gibi bir ülke olunca oynarlar..
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

AKP boşluktan yararlandı..(sebepleri çok..)

ANAP;DYP;ADALET PARTİSİ;hatta menderese kadar giden bir SAĞ anlayışın içersinde,

Mili Nizam,Refah,Saadet Partisi azınlık olarak görülen, takunyalı, şeriatçı ütopik bir sınıftı.. ,
    ki bunlar SAĞ'dan nefrette ederlerdi.. MHP_ŞERİATÇI kavgalarıda meşhurdur..
    (MHP'li gençlik,bizim zamanımızda Takunyalı/şeriatçıları sopalardı..)

Sinik, kendi halinde ,kavruk,içe kapanık bir gruptu ŞERİATÇILAR..
    %3-5 arasında tutulurdu..Oyları...

ABD/İSRAİL planıyla iktidara gelerek,
    SAĞ seçmenin akıl almaz aptallığını, kurnazlıkla bertaraf ederek(Yeni Parti adıyla-AKP-ismiylede sağ kesimi yanılttı..))..
    SAĞ dediğimiz oyların üzerine oturdular..

SAĞ seçmen şaşkın.. Bu AKP bizi temsil etmiyor demekte ise de,
    ahtapotun kolları gibi medya,devlet,diyaneti öylesine uzanıp ele geçirdikler ki.. SAĞ kesim içlerine alındı,yutuldu yok edildi.
    ((Tarih bu konuda MHP hakkında ne yazacak acaba? ))

Cumhuriyetin,ŞERİATA teslim bayrağını çekmiş olduğunu görüyoruz.. Sonuç,itibarıyla...

Tam tersi 15 temmuz sonrası devlet halk desteği olan muhafazakar lideri kullanarak kendi otoritesini kuruyor. Tarih de meşru birini yanına aldı. Daha önce darbelerle halk desteği olmadan bu işi görüyordu. Tabii karşılığı olarakta sezarın hakkı sezara tanrının hakkı tanrıya. Her zaman olduğu gibi Devlet kendini tekrar inşaa ederken sezara sadece ekonomiyi yönetme yönetememe görevi verdi. Şimdilik bir kaç tarikata yol vermiş görüntüsü var. Bunu zaten havuç sopa şeklinde yaptığı için yıllardır kimse haddini aşamaz.liderde onların açtığı alan içinde güçlü görünme tiyatrosu oynuyor.. Demokrasi öznesi olmayan ülkemde insanlar Zihnen değişmediği sürece bu cendereden çıkamaz. .45 lerde Çok partili demokrasiye geçen ülkem belki bu sefer demokrat olmayı aklına getirir.

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

Alıntı Originally Posted by şahna Yazıyı Oku
    Tam tersi 15 temmuz sonrası devlet halk desteği olan muhafazakar lideri kullanarak kendi otoritesini kuruyor. Tarih de meşru birini yanına aldı. .
    Burada oynanan büyük TİYATROyu şimdi yazmayalım...!!
    Ama AKP oyları erirse,söz daha demokrat bir ortamda farklı şeyler yazarız.. Şu an erken.. Hala erken!!

8.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Hocam beni hiç konuşturma neler anlatırım neler neler, içlerini zamanında gördüm görmez olaydım.

Ben yeni partiler kurulmasını destekliyorum, siyasi görüşten ve fraksiyondan bağımsız, ülkede tüm siyasi yelpazede 10 seneden fazla tarihi olan bütün partiler için direk çöplük diyebilirim. Sıfırdan kurulsun ama düzgün insanlar katılsın ancak belki o zaman millete faydası dokunur. Bunlar parlamentoda kavga eder gibi görünür akşam namazdan sonra hep beraber rakı içer ben böyle haysiyetsiz böyle rahat yalan söyleyen insanlar görmedim. Hepsi için söylüyorum. En sağdan en sola alayını kaldır at çöpe. Solcuyum diyen özel okul köpeği kendi hayatına bakıyorsun alakası yok. Sağcıyım diyen alakası yok. Müslümanım diyen alakası yok. Millet bunların lafı ile birbirine filan gaza gelip laf ediyor ya çok üzülüyorum, zaman kaybı resmen.

Siyasi fraksiyon değil, farklı fikirlere açık olmak ve demokratik parti içi ortam bence en önemli şey, o da bakın hiç birinde ama hiç birinde kırıntısı yok.

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ben z kuşağının tamamen bu kuşaktan izole edilip siyaset yapması taraftarıyım yeterki bu ülkeye z kuşağını kazandiralim kusturmeyelim kendim şahsen CHP liyim ama oy konusunda ise şuan vermeyi düşünmüyorum kendimce haklı gerekçeleri m var chp de bu kadrolar bu zihniyet değişmediği sürece ben oy vermem CHP kast sisteminden kurtulmalı demokratik görünüp arka kapılar ardından onu bunu feda etmemeli sadece insanların düşündüğünü dile getirmektense ki bu bence pasif siyasettir daha aktif olmali belediyeler de gösterdiği başarıyı genel siyasete yaymali yani açıkçası CHP nin solcu zihniyetten çıkıp bir Türkiye partisi olması lazım ve bu bence en tepeden başlamalı böyle giderse bu seçimlerde kesinlikle oy vermeyi düşünmüyorum CHP ye desinler AKP nin ekmeğine yağ sürüyorsun siz zaten böyle siyaset yaparak AKP nin ekmeğine yağ sürüyorsunuz bana mı sordunuz derim yeni yüzlere yeni liderlere hak vermeliyiz bence

Sayfa 564/1001 İlkİlk ... 64464514554562563564565566574614664 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •