1-Düşünceleri ile uyuşmayan bir insanı cehaletle suçlamak cahillerin en belirgin davranışlardan biridir....Onun için sizinle sözü çok uzatmayacağım.. Yanlız sizi aydınlatmanız açısında bir kaç noktaya değinip konuyu kapatmak isityorum..
1-Düşüncelerimiz uyuşmadığı için size cahil demiyorum. Cahil olduğu genel geçer testlerle kanıtlanabilir bir toplulukla ideolojik bir konuda aynı düşündüğünüz için size cahil diyorum.
2-Terörist bir örgütün en kanlı eylem ve katliamlarını bile kınamayan, O örgütün bütün siyasi amaç ve hedeflerini gerçekleştirmek için mücadele eden bir parti legalde olsa o terör örgütünden bir farkı yoktur.....Legal PKK ile illegal PKK aynı yapıdır.....Legal PKK var oldukça İllegal PKK yok edilemez...Bir zamanlar FETÖ de legal bir yapı idi ve baş, göz üstünde tutuluyordu........O zaman Fetöcülere de legal örgütlenme hakkı tanıyalım...Onlarda milyonlarca oy alabilirler..
2-Pkk bir terör örgütüdür. Hdp ise kürtlerin eline silah alıp dağa çıkmadan meramını konuşarak dile getirme yöntemidir. Hdp susturulursa pkk güçlenir. Tepkisini mecliste dile getiremeyen, susturulan, mvleri hapsedilen kürtler çareyi dağa çıkmakta bulur. Terörü engellemenin tek yolu kürtlere kendilerini mecliste temsil hakkı tanımaktır. Hdp'nin pkk'yı kınayamaması, siyasi tabanlarının bir kısmının pkk sempatizanı olması nedeniyledir. Nasıl bugün Akp'ye oy veren bir kısım Atatürk düşmanıdır ve Akp Atatürk düşmanlarını lanetleyen bir açıklama yaparsa oylarının 1/4 oranında azalacağını bilir, Hdp de benzer durumdadır. Her siyasi partinin benzer handikapları vardır. Ancak şunu altını çizerek tekrarlıyorum: hdp asla dağdaki teröristle bir tutulamaz. Keza devlet nazarında hdp legal, pkkysa illegaldir. Hdpye illegal demek, devlete illegal demek anlamı taşır.
Ve sizin yahut sizinle benzer düşüncedeki bir başkasının cevap araması gereken tek bir soru vardır: hdp de mhp gibi 180 derece dönse demirtaş bugün yine hapiste mi olurdu?
Siz de, ben de, bu yazıyı okuyacak yüzlerce insan da biliyor ki cevap hayır.
İşte tam da bu yüzden demirtaş ister sizin dediğiniz gibi "terörist" olsun, ister benim dediğim gibi politikacı olsun, içeride bulunma sebebi teröristliği değil muhalefeti ve dik duruşudur. Terörist olduğu için değil de, muhalif ve geri adım atmayan tavrı sebebiyle hapiste olduğunu bildiğiniz bir siyasi parti liderinin hapiste olmasını desteklemek de ilk mesajımda bahsettiğim cehaletin ürünüdür.
Demirtaşı adil ve tarafsız bir mahkeme yargılayarak terör suçuyla ceza verse yerden göğe kadar haklı olacaktınız.
Ancak yargının şu anki taraflı durumuyla demirtasin hapiste olduguna sevindiginiz icin yerden göğe kadar cahilsiniz.
3-Bu dünyada 35 yıldan beri Her gün kendisine silahla saldıran eli kanlı bir terör örgütüne legal örgütlenme hakkı veren tek bir devlet yoktur...Birde bu örgüte legal faaliyetleri için ulusal bütçeden onlarca milyon ödenek ödüyorsun..... Buda devletin yaptığı en büyük ahmak ve enayiliktir....Dünyada bu ahmaklığı bizden başka kimse yapmadı ve yapamaz.........Deletin Kürd dili ve kimliğine yönelik atılacak her türlü adıma yürekten destek veririm...Devletin bukonuyu PKK den tamamen ayırt etmesini savunuyorum..
3-Dediğim gibi; hdpnin tabanında görece olarak küçük bir kesimin pkk sempatizanı olması nedeniyle partinin pkkyı lanetleyememesini, hdp=pkk olarak algılamanız nazarımda büyük bir yanılgıdır. Devletin yaptığı ve size ahmaklık olarak gelen şey demokratik temsil edilme hakkının sağlanmasıdır. Demokratik yollar olmadan bu sorun çözülemez. 35 yıldır çözülememiştir. Bu sefer çözülebileceğiyle ilgili en ufak emare yoktur. Demokratik çözüm seçeneğini rafa kaldıranlar, iki halk arasındaki barış umutlarını da çöpe atmaktadır.
Sent from my MI 5 using Tapatalk
Yer İmleri