http://www.milliyet.com.tr/turkiye-i...dunya-2467604/
Turizme taze taze bir darbe daha
http://www.milliyet.com.tr/turkiye-i...dunya-2467604/
Turizme taze taze bir darbe daha
Çok fazla karışık grafiğe gerek yok.
Günlükde macd düşüşünü tamamladı..Yatayda yön arayışında..
Macd Mayıs başı dibinden yüksek ama fiyat aynı..
Macd yeniden dibe mi yönelir yoksa yan-yan yukarı gidişi fiyatında yukarı gidişi olarak grafiğe yansıtır mı..
2. grafik haftalık..
Aşşa kesmiş ve şelale yapmış..Normalde sıfır eksenine kadar bi tepki beklemem.Daha 4-5 haftası var gibi gözüküyor.
Daha evvel yazdım..
Haftalık macd nin günlük macd ye benzer hareket çekmesini bekliyorum.Böyle büyük şelalerden sonra V çizmesi görülmüş şey değil..Haftalıkda da bir süre yatayda takılacağa benziyor..(V çizerse eğer fiyat 8 tl yazar)
Çok çok beklenmedik bir şey olmazsa bu yüzden 6-8 ay arası ciddi bir hareket beklemiyorum dolarda..
Bu teoremin bir diğer ayağıda dolar borsa ve faiz in kontrol altında olması.
Yani sizin anlayacağın serbest piyasa o kadar da serbest değil.
Merak etmeyin bu DOW da da değil DAX da da değil..Japonya da da değil..
2008 krizinde o kadar korktular ki bütün sistemi tamamen kontrol altına aldılar.
Yani dolarda biraz deh deh dediler..Sonra çüşşşş çektiler..
Ağustos 2015 de dolar 3 tl yi gördü..2 sene geçti faiz 10..3.60 normaldir..
Ucuz dolar istenmiyor..
Yani dolar da stres birikmesi yok..1 sene daha geçer 3.40 dır fiyat dersin ki yüzde 15 20 lik bi stres birikmesi var..
Şu an öyle bir durum yok.
4-5 hafta sonra MACD bir yukarı tepki yapması lazım..Bu nunda fiyata etkisi 3.50 3.94 arasında olması lazım.
Bu yukarı tepkide fiyat 3.94 ü geçerse düzeltmeler ile beraber fiyat daha da yükselecek demektir..
Bu durumda stoplu fiyat izlemesi icab eder.Güm diye satış olursa arkasından bakma ihtimali yüksektir.
Bknz.eylül 2016..
3.94 ü geçemezse fiyat 3.50 (3.70 ) 3.94 arasında git gellere başlayacak demektir..
Ağustos 2015 eylül 2016 arasının tekrarı olur..
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bireysel Emeklilik Sistemi'nden (BES) çıkışın yüzde 52'ye ulaştığını söyleyerek , "Ayrılış öngöremediğimiz kadar kötü" dedi.
NTV canlı yayınında konuşan Şimşek, otomatik katılımda yılbaşından bu yana 56 milyon kişinin sisteme girdiğini belirterek, "Bireysel emeklilikte yeterince başarılı olduğumuzu söyleyemem, cayma oranı yüksek, dizaynı gözden geçirmemiz lazım; bu konuda çalışacağız" dedi.
Adamlar millet cayarsa unutur falan diye tebliğe 2 yıl sonra tekrar otomatik besli yapmayı eklediler :D
Bes teki fonların yöneticileri fonları çok kötü yönetiyorlar yada daha doğrusu elde edilen karlardan çok çok azı fonlara dahil ediliyor millete istemiyor haliyle.
Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.
Bu aralar uzunun yeni mottosu '' üzüldük''. Bunun konuşmaları yazanlar hani kime ne söz verdilerse ortamı germemek için bunu kullanıyorlar.
Irakta referandum var kürdistan kurulacak el cevap üzüldük
ABD PKK ya tank top veriyor el cevap üzüldük hani eski höt zöt eyyyyyyy devride bitti bunlarda.
Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.
Su bes olayında kendi fonumun yönetimini bana bırakma gibi bi seçenek olsa işe yarayacak belki...
Bi şirketten vardı. Fon hareketlerine baktim. O kadar saçma sapan alış-satışlar yapmışlar ki "bunlar nasıl yönetiyor bunu" diyor insan...
Yada ben spesifik iki üç enstrüman söylim onu alsin ama ben demeden satmasın gibi... bana en fazla bist 100 altin fala diyebiliyor.
Ben diyeyim ki sadece %70 xx hissesi %30 altin al.
Yok öyle bi sewcenek...
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri