Artan

16,72 10 18:10
445.060,00 10 18:10
173,80 10 18:10
363,50 9.98 18:10
3,31 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

172,80 -10 18:10
12,60 -10 18:10
583,50 -9.95 18:10
31,50 -9.95 18:10
115,10 -9.94 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

10.590.230.357,42 18:10
7.913.421.988,00 18:10
7.791.630.197,90 18:10
7.294.524.485,35 18:10
7.222.454.090,00 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8010 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Elz % + 0.22
    Pdd % + 0.046
    SN tradestop, haddimi aşarak ve affınıza sığınarak sormak istiyorum: ziraatin kısa vadeli kira sertifikası fonuyla aşağı yukarı aynı getiriyi sağlayan ve bazan da hafif gerisinde kalan pdd'yi neden taşıyorsunuz? zpk'da dursanız da aynı getiriyi elde edebileceğiniz gibi farkklı fon alacağınızda anında bozma avantajını da kaybetmiş olmuyor musunuz bir günlük valörden dolayı?

2.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    SN tradestop, haddimi aşarak ve affınıza sığınarak sormak istiyorum: ziraatin kısa vadeli kira sertifikası fonuyla aşağı yukarı aynı getiriyi sağlayan ve bazan da hafif gerisinde kalan pdd'yi neden taşıyorsunuz? zpk'da dursanız da aynı getiriyi elde edebileceğiniz gibi farkklı fon alacağınızda anında bozma avantajını da kaybetmiş olmuyor musunuz bir günlük valörden dolayı?
    Selamlar Sn hayrani, estağfurullah, istediğini sorabilirsin, paylaşmaktan mutlu oluyorum. Tecrübenin iyisi kötüsü olmaz.

Acil durumlar için ayırdığım kısmın 3/4'ü PDD'de, 1/4'ü ZPK'da. Acil Hızlı bozma için 1/4'lük valörsüz ZPK'yı yeterli görüyorum, PDD'de zaten t+1 valör, daha acil bir durumda 1 işgünü sonra nakide ulaşılabilir durumda.

Katılım bankaları kar payı oranları(Finans Katılım, Kuveyttürk, Albaraka, Ziraat,Vakıf Katılım vs) şuan yıllık 12-14 civarlarında. Likit varlıklarımın bunun üzerinde olması benim için yeterli. PDD'de de stopaj "0", ileride getirisinin ZPK'dan daha iyi olabileceğini düşünüyorum.

Saygılar.

3.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Selamlar Sn hayrani, estağfurullah, istediğini sorabilirsin, paylaşmaktan mutlu oluyorum. Tecrübenin iyisi kötüsü olmaz.

Acil durumlar için ayırdığım kısmın 3/4'ü PDD'de, 1/4'ü ZPK'da. Acil Hızlı bozma için 1/4'lük valörsüz ZPK'yı yeterli görüyorum, PDD'de zaten t+1 valör, daha acil bir durumda 1 işgünü sonra nakide ulaşılabilir durumda.

Katılım bankaları kar payı oranları(Finans Katılım, Kuveyttürk, Albaraka, Ziraat,Vakıf Katılım vs) şuan yıllık 12-14 civarlarında. Likit varlıklarımın bunun üzerinde olması benim için yeterli. PDD'de de stopaj "0", ileride getirisinin ZPK'dan daha iyi olabileceğini düşünüyorum.

Saygılar.
    katılım hsyf'lerin durumlarını nasıl değerlendiriyorsunuz? rbh geçen yılın son çeğreğindeki uçuştan sonra epey irtifa kaybediyor gibi. yılbaşından bu yana olan getirilere baktığımızda elz de bekleneni veremezken kpc ve mps ön pilana çıkıyor gibi. özellikle qinvestten daha güzel performans beklerdim ama olmuyor.

4.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    katılım hsyf'lerin durumlarını nasıl değerlendiriyorsunuz? rbh geçen yılın son çeğreğindeki uçuştan sonra epey irtifa kaybediyor gibi. yılbaşından bu yana olan getirilere baktığımızda elz de bekleneni veremezken kpc ve mps ön pilana çıkıyor gibi. özellikle qinvestten daha güzel performans beklerdim ama olmuyor.
    Evet dediğiniz gibi Rbh son dönemlerde geride kaldı. Diğerleri de 3 aşağı 5 yukarı aynı sayılır performansı.

Borsamızın son dönem performansı da çok çalkantılı, çoğu hisse yoğun fon bu süreçte dağıldı. Geçen yılki getirileri 2021'de bulamayacağız gibi duruyor. Fon yöneticileride kısa vade durumu kestiremiyor diye düşünüyorum, İç ve dış piyasalardaki gelişmeler baş döndürücü, risk algısında kararsızlık var.

Yine de hisse yoğun fonlarda sabırlı olup, geçmiş performansı tatminkar/başarılı olan portföy şirketlerinin 1 yıl ve üzeri uzun periyotlarda bu fonlarını değerlendirmek gerekir.

Saygılar.

5.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku

Saygılar.
    Sn tradestop Albaraka Türk yıllık yüzde 18 getirili kira sertifikası satıyor 3 ayda bir, belki bilginiz yoktur diye hatırlatmak istedim

6.  Alıntı Originally Posted by Kemtuz Yazıyı Oku
    Sn tradestop Albaraka Türk yıllık yüzde 18 getirili kira sertifikası satıyor 3 ayda bir, belki bilginiz yoktur diye hatırlatmak istedim
    Teşekkür ederim bilgilendirme için Sn Kemtuz.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •