Artan

277,75 10 18:10
54,45 10 18:10
291,50 10 18:10
11,78 9.99 18:10
39,64 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,17 -10 18:10
42,00 -9.99 18:10
58,85 -9.95 18:10
7,81 -9.92 18:10
100,00 -9.83 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.423.783.298,90 18:10
8.279.675.248,75 18:10
7.897.836.716,17 18:10
7.784.719.756,22 18:10
7.554.836.368,50 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8071 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Buradaki arkadaşlarım %90'ı, konuştuğum bankacıların hemen hepsi neredeyse %100 bir eminlikle stopajın uzamayacağını söylüyorlardı, demek ki bu ülkede hiçbir şey kesin değil. Yatırım kararı alırken tamamen kendi iç sesimize göre hareket etmemiz gerektiği de ortaya çıktı. Herkesin her şeyi çok iyi bildiğini zannederek kimseden etkilenmemek en doğrusu.

Ben şahsen bekliyordum, son 10 gündür yaşanan agresif hareketlerden sonra faiz indirimi yapamayacaklarını anladılar, ortalık yatışana kadar düzeni aynen devam ettirelim yara saralım moduna girdiler. Bir sonraki hamleleri muhtemelen faizi aynen sürdürmek ancak stopajı kaldırarak örtülü bir indirim yapmak olur. Ellerinde yine çaktırmadan faiz indirme silahı bırakmış oldular yani.

Bu iktidar olduğu sürece

Değil 1 dakika önünü görmeyi

Sürekli arkayı kollamak lazım.

Şark kurnazlığı ile

85 milyonluk bir ülkeyi yönetmeye

çalışıyor reYiz efendi..
     Alıntı Originally Posted by spektrum Yazıyı Oku
    Buradaki arkadaşlarım %90'ı, konuştuğum bankacıların hemen hepsi neredeyse %100 bir eminlikle stopajın uzamayacağını söylüyorlardı, demek ki bu ülkede hiçbir şey kesin değil. Yatırım kararı alırken tamamen kendi iç sesimize göre hareket etmemiz gerektiği de ortaya çıktı. Herkesin her şeyi çok iyi bildiğini zannederek kimseden etkilenmemek en doğrusu.

Ben şahsen bekliyordum, son 10 gündür yaşanan agresif hareketlerden sonra faiz indirimi yapamayacaklarını anladılar, ortalık yatışana kadar düzeni aynen devam ettirelim yara saralım moduna girdiler. Bir sonraki hamleleri muhtemelen faizi aynen sürdürmek ancak stopajı kaldırarak örtülü bir indirim yapmak olur. Ellerinde yine çaktırmadan faiz indirme silahı bırakmış oldular yani.

3.  Alıntı Originally Posted by spektrum Yazıyı Oku
    Buradaki arkadaşlarım %90'ı, konuştuğum bankacıların hemen hepsi neredeyse %100 bir eminlikle stopajın uzamayacağını söylüyorlardı, demek ki bu ülkede hiçbir şey kesin değil. Yatırım kararı alırken tamamen kendi iç sesimize göre hareket etmemiz gerektiği de ortaya çıktı. Herkesin her şeyi çok iyi bildiğini zannederek kimseden etkilenmemek en doğrusu.

Esas faiz dertleri mevduat değil kredi faizi..
    Stopajı yükseltseler faizler düşmüş sayılmaz ki..

Stopaj devletin bir alacağı..
    20 faiz..
    15 stopaj ile 5 stopajın bankaya maliyeti aynı..

19 faiz düşmeli ki anca faizler düştü diyelim...

Bütün dünya da milleti afyon gibi ucuz paraya alıştırdılar..

Bakalım bu işin sonu nereye varacak..
    Enflasyon hortlarsa özellikle ABD de...İşler çooookkk karışabilir..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Esas faiz dertleri mevduat değil kredi faizi..
    Stopajı yükseltseler faizler düşmüş sayılmaz ki..

Stopaj devletin bir alacağı..
    20 faiz..
    15 stopaj ile 5 stopajın bankaya maliyeti aynı..

19 faiz düşmeli ki anca faizler düştü diyelim...

Bütün dünya da milleti afyon gibi ucuz paraya alıştırdılar..

Bakalım bu işin sonu nereye varacak..
    Enflasyon hortlarsa özellikle ABD de...İşler çooookkk karışabilir..
    Teorik olarak doğru olsa da pratikte stopaj arttığında bankaların gecelik TL mevduatında dönen parayı kaçırmamak için faiz arttırması gerekecekti, bu da kredi faizlerini yukarı itecekti. Mevduat faizini arttırmazlarsa dövize kaçış olacaktı.
    Mesela ben stopaj indiriminin uzayacağını bekliyordum ve yatırımımın TL kısmını gecelikte tutmaya devam ettim. Yanılsaydım ki bu ülkede çok mümkün, döviz kurunun seviyesine bakmaksızın tamamen dövize geçecektim. Kur 8.80 seviyesini geçerse de sistemden belli bir süreliğine çıkacaktım.
    Neyse ki "bence" hata yapmadılar. Ülke yeni bir kur krizinden bu seferlik kurtuldu. Çünkü buna benzer düşünen başka insanların da olduğunu tahmin ediyorum.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •