Sayfa 96/1002 İlkİlk ... 46869495969798106146196596 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 761 - 768 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by fon_fan Yazıyı Oku
    ziraat yatırımdaki nakit para nemalandırılıyor mu yoksa PPF mi almak lazım?
    Aracı kurumlar nakiti genelde öylece bırakıyor galiba.
    ziraat yatırımda boşta kalan para otomatik repo yapılıyor aksi talimat vermedi iseniz...

TZL ziraatin ppf si...iyi de yönetiliyor....PPZ ye yakın getirileri var...TZL yi sabah satarsanız saat 14:30 u beklemeden anında TL ye dönebiliyorsunuz.....bu avantaj...

tzl mi ,otomatik repo mu derseniz getiri anlamında tabiki TZL dir..

2. GUM iyi yönetiliyor ayrıca fonda bir miktar IOG ve VIOP GÜMÜŞ te var.

YZG daha statik bir fon. İçeriği standart. Gram gümüş almaktan farkı yok.

Bence GUM mevcut gümüş fonları arasında şu anda en iyisi, iyi yönetiliyor.

Alıntı Originally Posted by zenci42 Yazıyı Oku
    GUM ve YZG %10 stopaj avantajı var...vermiyorsunuz....31 mayısa kadar....İOG ye göre...

tek karşılaştırma ölçütü ''geçmiş getiriler''.....buna göre GUM daha iyi yönetiliyor (?) denebilir...

GUM ve YZG de birlikte alınabilir...

İOG zaten serbest fon.....nitelikli yatırımcı olmak gerekir...%10 stopaj avantajı yok....

3. Ziraatin internet bankacılığı menülerinde boşta kalan param TZL ile nemalansın ayarını nereden yapıyorsunuz? Hep repo yapılıyor nedense. ayarı bulamadım.

Alıntı Originally Posted by zenci42 Yazıyı Oku
    ziraat yatırımda boşta kalan para otomatik repo yapılıyor aksi talimat vermedi iseniz...

TZL ziraatin ppf si...iyi de yönetiliyor....PPZ ye yakın getirileri var...TZL yi sabah satarsanız saat 14:30 u beklemeden anında TL ye dönebiliyorsunuz.....bu avantaj...

tzl mi ,otomatik repo mu derseniz getiri anlamında tabiki TZL dir..

4.  Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    iş portföy'ün yeni fonlarını incelerken bunu gördüm, ne kadar saçma bir şey, yönetiminde kadın olan şirketlerin daha iyi performans göstermesi gibi bir olay mı var, fonun amacı nedir anlamadım.

Ek 27123

Fon portföy toplam değerinin en az %80’i devamlı olarak kadınların istihdam ve yönetimde söz sahibi olmalarını destekleyen BİST’te işlem gören şirketlerin ortaklık paylarına yatırım yapar ve yatırımcıların bu alanı desteklemesine imkan sağlar.

Fon portföyüne dahil edilebilecek şirketlerin ortaklık paylarının seçiminde aşağıdaki kriterler dikkate alınır.

✓ (i)Yönetim kurulunda en az bir kadın üye bulundurma,
    ✓ (ii)Yönetiminde karar verici pozisyonda kadın yönetici bulundurma,
    ✓ (iii)Koç Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KOÇ-KAM)’ın danışmanlığı kapsamında oluşturulacak diğer halka açık bilgileri içeren kriterleri sağlama
    Kesinlikle katılıyorum tamamen popülizm amaçlı kurulmuş bir fon. Kadınların ilgisini çekebilmek ilk amaç tabii ki. Kriterlerinden de bunu anlayabiliyoruz zaten tamamen popülizm.

5.  Alıntı Originally Posted by Maydonozcu Kamil Yazıyı Oku
    Hosgeldiniz Maydonuzcu Kamil ustad. Fon yatirimina devam ediyor musunuz ? Genellikle emeklilik fonlarindaydiniz saniyorum. Zamaninda bu paylastiginiz tablo ile Altin fonlari ile Htt , Dzt gibi fonlar arasinda baginti var mi takip etmistik. Aralarinda arbitraj yapmayi dusunmustunuz. Fakat aralarinda baginti bulamadik , tez tutmamisti saniyorum degil mi ? Yanlisda hatirliyor olabilirim. Saygilar.

6. Marmara Capital'in serbest fonu MAS işleme başlamış.
    Nitelikli yatırımcı olanlar en az 500 bin TL.lik alabiliyor.
    Tefas'ta yok.Marmara Capital'den alınabiliyor.

Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Marmara Capital'in serbest fonu MAS işleme başlamış.
    Nitelikli yatırımcı olanlar en az 500 bin TL.lik alabiliyor.
    Tefas'ta yok.Marmara Capital'den alınabiliyor.
    500 bin çok fazla değil mi?
    Uçmuş bunlar uçmuş.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Sayfa 96/1002 İlkİlk ... 46869495969798106146196596 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •