Sayfa 547/1009 İlkİlk ... 47447497537545546547548549557597647 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 4,369 - 4,376 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    odeadan bağladığımı bozmayacağım ama 18.50 den bağladığım kısmı bugün 32 günlüğe çevireceğim böyle bir kararı neden en son gece yarısı açıklarlar anlamak mümkün değil
    Böylece net faiz kaybetmek istemeyecek bir kısım vatandaşın uzun süreli TL mevduat bağlamasını sağlamış oluyorlar. Uzun süreli bağlanan TL mevduatları, döviz üzerinde baskıyı arttırma riski olmadığı için kaynakları israf etmeyi kolaylaştırıyor. Yıllardır aynı şeyleri tekrarlıyorlar.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Krediyi veren Ziraat Bankası.
    Krediyi alan Turkcell'in Virgin Adasındaki şirketi.

Krediyi veren Ziraat Bankası Genel Müdürü, aynı zamanda krediyi alan Turkcell'in de yönetim kurulu üyesi.

Ve Turkcell'in %26,2 hissedarı olan Türkiye Varlık Fonu'nun da yönetiminde.!!!
    BDDK SPK bunların hepsi putra şekeri aleminde.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    başkan görevden alınmasaydı buna gerek kalmayacaktı dolarda olanlar yavaş yavaş tl ye geçmeyi düşünmeye başlamıştı şu an kur maksimum 7.50 idi dün de isteyen rahat rahat uzun bağlayacaktı
    Tam zamanında aldı görevden hakikaten, neredeyse ben de daha fazla TL ye geçecektim. Galiba bu sefer mantıklı davranacaklar derken şaşırma diyorlar.

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Esas faiz dertleri mevduat değil kredi faizi..
    Stopajı yükseltseler faizler düşmüş sayılmaz ki..

Stopaj devletin bir alacağı..
    20 faiz..
    15 stopaj ile 5 stopajın bankaya maliyeti aynı..

19 faiz düşmeli ki anca faizler düştü diyelim...

Bütün dünya da milleti afyon gibi ucuz paraya alıştırdılar..

Bakalım bu işin sonu nereye varacak..
    Enflasyon hortlarsa özellikle ABD de...İşler çooookkk karışabilir..
    Teorik olarak doğru olsa da pratikte stopaj arttığında bankaların gecelik TL mevduatında dönen parayı kaçırmamak için faiz arttırması gerekecekti, bu da kredi faizlerini yukarı itecekti. Mevduat faizini arttırmazlarsa dövize kaçış olacaktı.
    Mesela ben stopaj indiriminin uzayacağını bekliyordum ve yatırımımın TL kısmını gecelikte tutmaya devam ettim. Yanılsaydım ki bu ülkede çok mümkün, döviz kurunun seviyesine bakmaksızın tamamen dövize geçecektim. Kur 8.80 seviyesini geçerse de sistemden belli bir süreliğine çıkacaktım.
    Neyse ki "bence" hata yapmadılar. Ülke yeni bir kur krizinden bu seferlik kurtuldu. Çünkü buna benzer düşünen başka insanların da olduğunu tahmin ediyorum.

Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Bu açıklanan veriler geleceğe ışık tutmak açısından önemli ancak ; iş işten geçtikten sonra neler olduğunu öğrenmiş oluyoruz. Bir de yerleşiklerin sattığı döviz diye söylenen kısımda benim aslında satmadığım ama sistemden çıkardığım kısımda olabilir. Aynı şekilde sistem dışında tutulan sonra bankaya yatırılan döviz de yerleşiklerin aldığı diye açıklanıyor .

Geçen hafta serbest piyasa bankaların çok altında dolar alıyordu. Misal ; fibafx benden doları 8,38 e alırken , altınkaynak ve nadir döviz 8,25 e alıyordu. Sadece bunun için bile bankaya geçici ( yükseldikçe satmak için ) yatıranlar vardır.
    Aynen katılıyorum, özellikle böyle çalkantılı dönemlerde sisteme giren ya da sistemden çıkan miktarlar da artıyor. Karşılığındaki TL mevduat artış ve azalışlarını dikkate almaları lazım. Genelde büyük miktarda TL yi kimse sistem dışında tutmaz.

Alıntı Originally Posted by yorgun nihilist Yazıyı Oku
    4 bankadan ing,odeabank,fiba,yapı kredi hepsinde kredi hazır yaklaşık 80 bin ön onaylı anında hesapta diyorlar.
    Muhtemelen son dönemde topladıkları 1 yıllık mevduatları yüksekten plase etmenin derdindeler. Faizler düşmeye başlayınca(zorla bile olsa) zarar yazarlar yoksa.

PPZ nin neti zaten kendisi dostum.........

Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    meraklısına
    PPZ fonu bugün itibariyle neti %17,9215'e geliyor (vergisiz)
    nkolay'ın neti %17,8125 (%5 stopajlı)
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Sayfa 547/1009 İlkİlk ... 47447497537545546547548549557597647 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •