Sayfa 453/612 İlkİlk ... 353403443451452453454455463503553 ... SonSon
Arama sonucu : 4892 madde; 3,617 - 3,624 arası.

Konu: PETUN - Pınar Et ve Un

1.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    PETUN'un yaptığı hareket sektör hareketi hocam. Sektör kağıtları yukarı giderse PETUN da gider. Tahtacının buna yapacağı birşey yok.

Ama ben yarın kabine tı-oplantısından sert kararlar bekliyorum. Seyrettiğim programlarda da buna benzer izlenimler var. Ramazan da zaten ekonomik aktiviteler yavaşlar gıda hariç. Hükümet bu fırsatı kullanıp kapanma olacaksa ramazanda olsun ramazan sonrası turizm sezonunu da kurtaralım diye kapanma kararı alabilir. Uzak bir ihtimal değil bu.

Zaten kabine toplantısı kararı akşam açıklanır. Dolayısıyla yarın hala daha beklentinin zirve yaptığı bir gün olacak. O yüzden yarın da yukarı hareket sürecektir. Ama sonrasında ya beklenti bitti diye , yada beklenti gerçekleşmedi diye satış gelebilir onu bilemem ama yarın alıcılı bir gün olacaktır diye düşünüyorum.

Sn. Emirhan
    Bende aynı şeyleri söylüyorum şov yapacak yani yukarı sürecek diyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by Küçükandonyadis Yazıyı Oku
    Sn. Emirhan
    Bende aynı şeyleri söylüyorum şov yapacak yani yukarı sürecek diyorum.

evet yarın bence de yukarı. Düşüş olacaksa Çarşamba olur ya beklenti bitti diye yada beklentinin tersi gerçekleşti diye.

Spek şov yapacak o satmadan siz satın derken sanki bunu yarın yapacak gibi algıladım.

Günlük 55 bin vaka , 250-300 ölüm olduğu bir ortamda , herşey olduğu gibi devam etsin diyemezler. Mutlaka kısıtlamalar artacak ama ne kadar artacak yarın akşam belli olur ama bence sinyaller , en azından 10-15 gün büyük kısıtlamalar olacak gibi.

3. Herkes için hayırlısı olsun.Kritik bir süreç.

4.  Alıntı Originally Posted by Küçükandonyadis Yazıyı Oku
    Estağfurullah, forumdaki en genciniz ben olabilirim sanırım (21) bu yüzden büyüğüm sayılırsınız çoğunuz.

Petunu, pınar sütten dolayı göz ucuyla izlerdim ancak samimi olarak 2021 başından beri dikkatlice izliyorum.

Bu arada makas çok açıldı. Petun şöyle bir dengelensin ardından süte hareket yaptıracaklar diye düşünüyorum. Şu an makas 4 lira civarı bence fazla. maksimumu 2 dir. Hatta sütün petundan geri düşmemesi en idealidir bence
    Kağıtlar düşer çıkar bilinmez tabi ama Yanlış bu yukarıda yazdığınız..Korelasyona bakarsak Petun ; Pnsut'un epey gerisinde kalmış..Hatta Pnsut'un biraz daha geri gelmesi lazım korelasyonun bozulmaması için daha önceki fiyatlamalara bakarsak..

Petun Vs Pnsut

5.  Alıntı Originally Posted by derinlikler Yazıyı Oku
    Kağıtlar düşer çıkar bilinmez tabi ama Yanlış bu yukarıda yazdığınız..Korelasyona bakarsak Petun ; Pnsut'un epey gerisinde kalmış..Hatta Pnsut'un biraz daha geri gelmesi lazım korelasyonun bozulmaması için daha önceki fiyatlamalara bakarsak..

Petun Vs Pnsut

Grafı gereğinden fazla zoom yapmışsınız bu da genel resmi görmenizi engellemiş bende bir korelasyon grafı atacağım.

Şu durumda bile petun geride demişsiniz ama ben öyle düşünmüyorum 1-2 haftaya kadar kafa kafaya gidiyorlardı ondan önce de süt öndeydi. Bu fark daha fazla açılamaz evet her şey olabilir kağıtlar düşer çıkar ama ben böyle düşünüyorum

6. Korelasyon hakkında bir fikrim yok ama sektörel olarak pnsüt neden içecek(meşrubat) sektöründe yer alıyorda gıda sektöründe gözükmüyor bazı yerlerde bende onu anlamıyorum.Yoğurt,peynir içecekmi oluyor.

7. PETUN-PNSUT korelasyonu bu şekilde genelde süt önde götürmüş.

8. Dediğim gibi önümüzdeki günlerde kritik bir süreç bizi bekliyor.
    Kâr realizasyonuda gelebilir.(Mantık sendromu)
    Bu durumu fırsat bilen büyük yatırımcılar mal toplayıp bizi sektör ortalamasınada getirebilirler.(Aşk sendromu)
    Bazen mantık bazen aşk kazanır 😅
    Lütfen herkes kararını verirken kendi özgür iradesi ile karar versin.Sonra kimse kimseyi sorumlu tutmasın verdiği karardan
    Herkes için hayırlısı olsun.

Sayfa 453/612 İlkİlk ... 353403443451452453454455463503553 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •