Sayfa 129/1002 İlkİlk ... 2979119127128129130131139179229629 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 1,025 - 1,032 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    bu mps, gerçekten rezil bir fonmuş. bi ara eski haline dönmüş gibiydi ama son düşüşlerde kendini tekrardan tescillemiş oldu. katılım hsyf'lerin vazgeçilmezinin düştüğü durum, gerçekten içler acısı olmaya başladı.
    Aslında fon rezil bir fon değil, sadece 2020 performansı yanıltıcıydı. 2020 yılındaki u30 ve baka hisseleri dışında oluşan ralliden faydalanmış bir fondu. Katılım endeksinde ne var ne yok portföye alan birkaç fondan biriydi. Geçen sene ki dediğim rallinin ekmeğini yediler. Şuan öyle bir ralli olmayınca getirileri de normal olarak düştü.
    Bu yıl borsa açısından 2020 den farklı bir yıl olacak. Temel analize dayalı, piyasa gerçekleriyle de uyumlu portföy yapabilen ve portföyünü belli oranda hedge eden fonlar daha başarılı olacaktır bence.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2. Uzun vade bakin
    tamam
    Canlar gider heyyyy

3.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Aslında fon rezil bir fon değil, sadece 2020 performansı yanıltıcıydı. 2020 yılındaki u30 ve baka hisseleri dışında oluşan ralliden faydalanmış bir fondu. Katılım endeksinde ne var ne yok portföye alan birkaç fondan biriydi. Geçen sene ki dediğim rallinin ekmeğini yediler. Şuan öyle bir ralli olmayınca getirileri de normal olarak düştü.
    Bu yıl borsa açısından 2020 den farklı bir yıl olacak. Temel analize dayalı, piyasa gerçekleriyle de uyumlu portföy yapabilen ve portföyünü belli oranda hedge eden fonlar daha başarılı olacaktır bence.
    yazdıklarınızın farkındayım ama kpc son süreci çok iyi götürüyor. mps kpc kıyaslaması yapınca mps'yi çok daha istikrarsız gördüğümden böyle düşündüm. zaten katılım fonlarının işleri hele de şu ortamda hepten zor. yapabilecekleri en iyi şey, doğru hisse seçimiyle olası düşüşlerden en az şekilde zarar yazmak. türev mürev işlerine de giremediklerinden hisse seçimini çok daha dikkatli yapmak durumundalar. şahsi düşüncem, bu yılki gibi borsa açısından sıkıntıların olduğu dönemlerde trent takibi yapıp hsyf oranını en aza indirmek veya tamamen boşaltmak, ppf'lerde ortamın düzelmesini beklemek. bu kapsamda geçen perşembe günü hsyf'lerimi sıfırlayıp ful ppf'ye park ettim. xu100 baktığımda haftalık ve aylık pivot seviyelerinin dahi altına inmiş durumda. şansımı fazla zorlamak istemediğimden dışardan rahat rahat izleyip tepki yükselişlerinden ziyade biraz daha sağlam ortamlar olmadan rahatımı bozmayıp gerekirse biraz daha yukarılardan, ama havanın güneşlenmeye başladığını gördükten sonra giriş yapmak istiyorum. asla ytd

4. Sayın Hayrani,
    Yabancı hisse fonlarını niçin tercih etmiyorsunuz?

onlarda yeterince sismedimi?

6. Bu topicte ilk paylaşımım 2021 başındaydı ve o zaman PPZ ve diğer para piyasası fonlarını paylaştığımda bana bıyık altından gülen birçok hisse fonu yatırımcısı vardı ve benim %1-%2 getiri farkı peşinde çabalamam nedeniyle bu arkadaşların hafiften iğneleyici sözlerine maruz kalıyordum...

Bu arkadaşlar artık pek yazmaz olmuşlar...

Hımm tecrübe her şeydir... Açgözlülük hiçbirşey...

Youtube'da "Şampiyon fonlar... yürü be fonlar" gazlanıyordu... Artık gazlanmıyor mu yoksa...?

Zaman değişir, teknoloji değişir, insan asla...

Size benden ufak bir tüyo: Ne zaman ki etrafınızda temettü emekliliği, uzun vadeli borsa yatırımcılığı, warren buffet aforizmaları vb.. şeyleri çok fazla duymaya başladıysanız ufaktan borsayla vedalaşmaya başlayın.
    Son düzenleme : vivatrader; 13-04-2021 saat: 12:53.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

7. çok çıktı kaçın, çok düştü kaçın, uzun vadeciler türedi kaçın, fonlar çok iyi gidiyo kaçın, herkes temettü hissesi alıyor kaçın, yabancı çıkıyor kaçın, yerli giriyor kaçın, bankalar çıkmıyor kaçın :D kapatalım borsayı olsun bitsin o zaman.

8. ''Herkes borsa konuşuyorsa , borsadan çıkma zamanıdır '' geyiği , 40 yıldır her önüne gelen herkesten istisnasız duyduğum hiç bir finansal bilgiye dayanmayan, arz/talep temeli olmayan en klişe ve boş laf üzgünüm. Yeni bir şey de değil üstelik.
    Bir öğüt vermek isteyenin; ilk öğüdü hep budur.
    En fazla 6 ay borsada işlem yapan, ''gardaş paçal yapicen, spek sallarsa dayanicen, satmadan beklicen, herkes konuşuyorsa borsadan kaçıcan'' der.
    Finansal okuryazarlık arttıkça bunun değişeceğini umuyorum. Ama bu topraklar astronomiden daha çok astrolojiye inananların toprakları. Bilim değersiz.
    Yeryüzündeki en önemli sırlardan, bilgilerden biri değil üstelik bu.
    Peki bu doğru olabilir mi ? Borsadaki her durum gibi %50 doğrudur, %50 değil. Ancak insanlar bu sözü kanıtlayan durumları algıda seçerler. Onu hatırlarlar.
    Gel gör ki, bir finansal enstrümana ilgi arttığında düşmesi değil, en temel mantıkla artması beklenir talep artınca. İlgi 4 ay önce de vardı, çıkıyordu, şimdi de var düşüyor.
    Bu bilgi bir yatırımcının işine yaramaz. Finansal piyasada nakde dönüştürülemeyen bilgi çöptür.
    Ben kendi adıma, yatırım fonlarından kaçmak/girmek üstüne kurmuyorum zaten yatırım perspektifimi. Bu topicte de kimsenin fonalr uçacak/kaçacak dediğini hatırlamıyorum. Portföyümü çeşitli finansal enstrümanlara bölüyorum.
    Bu endeks 40 yıldır 50 dolar ve 500 dolar arasında gider gelir. Ne bir eksik ne bir fazla. Bu arada da benim fonlarım endeksten bir tık fazla performans gösterse yeter de artar olacaktır.
    Benim yatırımım araba sürmek gibi uzun bir yolda, kar yağar, güneş açar, yağmur serpiştirir, kontağı kapatıp arabadan çıkmam.
    Bir fon yatırımcısı için düşüşlere kızmak, bir doğa yürüyüşçüsünün kar yağmasına kızması gibidir. Doğada kar yağması ne kadar doğalsa, piyasalarda da düşüşler normaldir. Hep oldu, oluyor ve olacak.
    Yatırım, gözleri kısarak, geleceği öngörmeye çalışarak yapılmaz. Gelecek bilinmez. Olası her ihtimal için optimum derecede iyi olacak portföy kurgusu ile yapılır ancak.
    Fon yatırımcısı olarak bence yapılması gereken en önemli şey, doğru fonlarla doğru oranlı bir portföy kurmaktan ibarettir.
    Traderlık ise bambaşka bir şey.
    Son düzenleme : hellistheothers; 13-04-2021 saat: 13:28.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Sayfa 129/1002 İlkİlk ... 2979119127128129130131139179229629 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •