Katılım tarafında stopaj muafiyetli sukuk ağırlıklı fon alternatifi var. Başarılı mı tartışılır. Ama boyle bir tercih mümkün.
Katılım tarafında stopaj muafiyetli sukuk ağırlıklı fon alternatifi var. Başarılı mı tartışılır. Ama boyle bir tercih mümkün.
tavsiye etmiyorum...yasak çünkü...
bende AFA+TMG+TGE+KUB+GBG var...TCA(altın)+YZG(gümüş) var...
uzun süre elimde tutacağım için içeriklerini çok iyi bilmiyorum...sadece geçmiş getirilerine bakarak sepet yaptım..geçmiş getirilerin gelecek için referans taşımadığını da biliyorum..sadece dikkat ettiğim şey ''aktif yönetildiklerini düşünmem oldu.(iş bankası dışındakiler)...iş bankası fonları her ne kadar aktif yönetilmeseler de çok iyi dengelenmiş oluyorlar,yani getiri, götürü volalitesi daha düşük...bence..
abd 10 yıllıkların 2-2,5 lara gideceğini düşünmüyor isen TDG de düşünülebilir..saygılarımla..
dostum,halka arz değil ki, bir gün olsun geç olsun ne olur sanki?
TGR 12 nisanda işleme açılacak yazıyordu yatırımcı duyurusunda...(ak portföy)
13 nisan getirisine baktım...YOK...
14 NİSAN GETİRİSİ .....- 0,86 YAZIYOR...
buradan şöyle sonuç çıkıyor...''bir gün sonra'' alım yapılıyor...?
ak portföy sayfasında sen de inceleyebilirsin...saygılarımla...
Emeklilik tarafında ilginç bir fon varmış
ABE - ANADOLU HAYAT EMEKLILIK A.Ş.B.R.I.C.ÜLKELER YABANCI DEĞİŞKEN EMEKLİLİK YATIRIM FONU
İzahnamesinde de bu açıklama var.
"Fon portföyünün en az %80'i devamlı olarak herhangi bir BRIC ülkesinin (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin) veya merkezleri bu ülkede olan veya ticari faaliyetlerinin önemli bir bölümünü bu ülkelerde yürüten şirketlerin ihraç ettiği yabancı ortaklık payları, borçlanma araçları ve/veya depo sertifikalarından oluşmaktadır. Fon, gelişen ülkelerdeki şirketlerin büyüme oranlarından ve pay piyasalarındaki dalgalanmalardan maksimum şekilde faydalanmayı amaçlamaktadır. Fon öncelikli olarak yatırım yaptığı şirketlerin değer artışından faydalanmayı amaçla birlikte temettü verimi yüksek olan şirketler tercih nedeni olacaktır."
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Sevgili arkadaşlar,
Dün AFT fonunun geçmiş 10 yıllık getirisine baktım. Takriben 8~9 kat falan gitmiş.
AFT fonunun içindeki 20 adet hissenin herbirini tek tek geçmiş 10 yıllığına bakarak ortalama getirilerine baktım. Takriben 75 kat falan gitmiş.
AFT fonu elindeki 20 adet hisse senedini önümüzdeki 10 yıl boyunca tutmaya devam edermi bilmiyorum.
Gelecek nasıl olur bilmiyorum.
Lakin AFT geçmişteki bu değerlemeyi tam olarak değerlendirip en azından 20 kat gitmeyi başaramamış.
Umuyorum ki önümüzdeki 10 yıl pörtföyünü sağa sola çarpmadan bize 20 kat ve üzeri kazandırır.
Yer İmleri