Sayfa 827/1013 İlkİlk ... 327727777817825826827828829837877927 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 6,609 - 6,616 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    İyide sorması ayıp mükellefim olan şirkete 10bin TL lik teminat mektubunu bile vermeyen banka, şimdi KGF nin %6,5 %7 garantisiylemi hiçbir teminat istemeden sadece bilançoyla ve 3 aylık geçici vergi verileriyle 3 milyon TL teminat mektubu + 250 binde nakit kredi verdi üstüne isterlerse bir 2 milyon daha nakit kredi verecek kusura bakmayın ben buna inanmam arkadaşlar, yani bankalar aptal değil, devlet buna %6,5 garanti verecek bankalarda dağıtacak istediği gibi var mı böyle bir dünya.
    Bu BBHT de her akşam basbas bağırtılar verilen krediler devlet garantisinde ancak çok ufak bir kısmı bankalar üzerinde diye bence bir hata varda neyse tartışmak faydasız bu konuda.
    Banka yaş tahtaya basar mı arkadaşlar?
    Ben de işin %7 ile sınırlı kaldığına inanmıyorum, kaldı ki somut bir örnek de var burada.
    Bu iş de bir gün patlarsa pek çok işimizde olduğu gibi kokusunun çoook keskin ve pis olduğunu görürüz.
    Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine...

2.  Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    İyide sorması ayıp mükellefim olan şirkete 10bin TL lik teminat mektubunu bile vermeyen banka, şimdi KGF nin %6,5 %7 garantisiylemi hiçbir teminat istemeden sadece bilançoyla ve 3 aylık geçici vergi verileriyle 3 milyon TL teminat mektubu + 250 binde nakit kredi verdi üstüne isterlerse bir 2 milyon daha nakit kredi verecek kusura bakmayın ben buna inanmam arkadaşlar, yani bankalar aptal değil, devlet buna %6,5 garanti verecek bankalarda dağıtacak istediği gibi var mı böyle bir dünya.
    Bankalar bunu neden kabul eder ben söyleyeyim, Şu anda bu tedbir alınmasa batık oranı %10 a çıkacaksa, banka bunu kabul eder geçen süre içinde batık oranı %12 ye çıksa da %7 sini devlet üstleneceğinden bankaya %5 batık karşılama oranı kalır.

Yani bugün %10 batığın tamamını ödemek mi?

*2 sene sonra* %12 batığın %7 sini devletin %5 ini bankaların ödemesi mi?

Bankanın hem vadeden hem miktardan ciddi kazancı var.

Ayrıca öğrendiğim kadarıyla araya birkaç gayrimenkul teminatı da sıkıştırıyorlarmış.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3. Sayín Stonhand inanıp inanmamakta özgürsünüz tabii ki Ancak ben bilgisizce sallamakla itham ettiğiniz forumdaşlardan özür dileyecek kadar erdemli misiniz onu merak ediyorum?

Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku

Bu BBHT de her akşam basbas bağırtılar verilen krediler devlet garantisinde ancak çok ufak bir kısmı bankalar üzerinde diye bence bir hata varda neyse tartışmak faydasız bu konuda.
    Burada esas soru kaynak nereden yada kaynakların oranı ne..hazine, mevduat, bankaların dış borçlanmaları vb?

Büyük oranda kaynaklar hazineden geldiğine göre..zaten bu işlem zihni sinir projesi gibi bir şey olmaz mı?

5. Benim mükelleften sıfır teminat adamın sadece işimin bankasında 1 tane gayrımenkulu ipotekte banka ismide vereyim yapımın kredisi hiçbir teminat almadan 3 milyon TL teminat mektubu + 250 binde nakit verdi ki 250 binide hani zorla verdiler adamlar istese 2milyon TL nakit krediyi vereceklerdi gene zorla kavga dövüş ödeyemeyiz başımız belaya girmesin diye almadı adamlar.
    Zamanında iş bankası 10 bin TL lik teminat mektubu için adamları kuzu gibi meletti gayrımenkule yeni ekspertiz raporu istediler, yetmedi adamın mezar tapusuna kadar aldılar yahu. Bugün şuan herşey açık adam bugün istese 10 bankadan 3-5 toparlayıp istediği gibi topuklar öyle böyle değil piyasa ve şirketin bilançosuda öyle abartı bir bilanço değil hatta net sermaye eksiği olan bir şirket.
    Hani bunlara devlet garantisi olmadan bu kadar paranın verilmesi bana göre imkansız.
    Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.

6.  Alıntı Originally Posted by RONİN Yazıyı Oku
    Sayín Stonhand inanıp inanmamakta özgürsünüz tabii ki Ancak ben bilgisizce sallamakla itham ettiğiniz forumdaşlardan özür dileyecek kadar erdemli misiniz onu merak ediyorum?
    Resmi kurum linkini buraya atarsınız, haliyle inanırım sonrasında hatalıysam tabiiki özür dilerim.
    Yoksa kusura bakmayın hocam sadece sizin lafınızla özür dilemem ispat istiyorum o kadar.
    KGF nin sitesinin hiçbir yerinde ben bu %6,5-7 yi göremedim.
    Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.

7. Bugün FED yine kem küm edecek sanırım.
    Faiz artsa bile dolara basacaklar gibisinden bir hava var.

8. Sn stonhand

2 sayfa önceki yazıma bakarsanız, devletin bu %7 yi dahi hangi şartlarda ödeyeceği açık değil. 1 sene sonra öderim dese zaten yüksek enflasyon ortamında %3-4 e iner.
    tek tehlike bankalar bu krediler geri dönmediğinde kaynağa sıkışırsa ve *yurtdışından* kredi bulamazlarsa tcmb'nin hazine'ye borç vermesi yada tahvil alması.
    O zaman ayvayı sapıyla yeriz.

Devlet belkide bu adımdan önce çoğu yabancı sermayeli özel bankayı bu şekilde yurtdışı kredi bulmaya zorlamak için bir strateji dahi geliştirmiş olabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 827/1013 İlkİlk ... 327727777817825826827828829837877927 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •