Sayfa 329/997 İlkİlk ... 229279319327328329330331339379429829 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 2,625 - 2,632 arası.

Konu: Viop XXXIII

1. Abi bu ülkede 8-10 milyonluk çok çok mutlu bir azınlık var. Dünya yansa bunlara birşey olmaz. Nüfus çok olunca 8-10 milyon yüzde 10-12 gibi oran yapıyor. Oran düşük ama Yunanistan nüfusu kadar bir topluluk. Bunlardan ayrı ülke kursan bu nüfusla sırıtmaz. Dünyanın açık ara en müreffeh ülkesi olur. Ülkede görülen zenginliğin çok büyük bir oranı bunlara ait.

Büyük orandaki orta-alt ve alt seviye nüfusu göremiyorsun zaten onlar piyasa da yok. Yurt dışına çıkamaz, tatile gidemez.

Ama bu mutlu azınlık yetiyor.

2.  Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    bak bu kıral tespit
    ben bizim köye bakıyorum köyunde hayvancılık biraz da tarım yapıp mutlu şekilde yaşayacak insanlar olmadık işler için şehire göçmuş mutsuz olmuş ustelik de bu hizmet sektörunde olmuş.
    koyunde uretecek adam şehirde hizmet eder hale gelmiş iyi kazanamamış uretmeyi bırakmış tuketmeye geçmiş tarım ithale donmuş falan filan.
    yahu bu şehirleşmeyi zorlamak anlamsız.
    kur köyun yanına bir peynir fabrikası o köy kalkınsın uretimi endustriyel olsun o peynir ihraç edilsin adam sutunu satsın mutlu mes ud yaşasın.
    hayır ıfındım şehre gitmesi gerekiyor çunku şehirleşme kalkınmadır koyde kalkınılmaz.
    hadi urdan bizim her şehirde öyle mahalleler var ki şirin bir köy 1500 basar maalesef bu böyle
    şehirleştin de sanki hey yarabbim dolmuş kapıyı açsa içerden insan dşecek ne şehiri ne kalkınması.
    Bunun sebeplerini karıştırırsan,,,altından IMF kararları çıkar...
    Tarımdaki istihdamınız yüksek,%60 lardan 45 lere daha sonrada %15 lere indirin diye talimatlar verdi,,,borç para verme koşullarından biri olarak yıllarca...
    Halk toprağjndan kopmayınca,köy okulları kapatıldı...
    Şehirlere çocuk okutmaya gittiler,,,taşıma sistemi yeterli olmayınca...
    Köylü üretimden döştü,
    daha sonraları,fiyatları kontrol altına alabilmek için her şeyi ithal ettiler...
    Üreticiler yüksek faiz ve batının makinalaşmış tarım ürünleriyle rekabet edemedi....
    Toprak ekilemez oldu,,,borçlular borçlarını ödeyemediler ve toprakları ipotek edildi...
    Türkiye toprak satıyor,kefere topraklarımızı harıl harıl alıyor....
    Toprak satışı kanunlarla sınırlandırılmasına ramen,kanunlar çiğnenmekte...
    GÜN OLA,HARMAN OLA!....
    Yazdıklarım şahsi fikrimdir,yatırım tavsiyesi içermez.Başkalarının fikirlerine göre yatırım yaparsanız zarar edebilirsiniz.

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Burada bu tartışma çok yaşandı hep ama..
    40 yaşımı da devirdim..
    Öyle bi ülke nufusunun 4 de biri yardımla yaşarken şirketlerin şunların bunları bu karları açıklaması ..bana imkansız geliyor..
    sokaklara çıkıyorum sıfır arabalar..
    2020 de pandemi öncesi 1.750M eden daire 4 milyona elimi öpene sattım dedi emlakçı arkadaşım..
    konyalı bir iş adamı yatırım amacı ile almış..
    istanbul göztepe lokasyon..

Migros a gidiyorum arabalar lebalep !! dolu 300 400 500 laflarını duyuyorum kasada..
    lak lak lak..
    geçiyorlar..
    para basıyor zincir marketler..

Herkes fiyatlardan şikayet ediyor ama alımlar da tam gaz hatta fiyatlara rağmen artarak devam ediyor..

Biz iktisatta fiyatlardaki artışın temel nedeni yükselen talepdir diye okuduk..
    Üretici malının fiyatını satamayacağını bilse artırır mı..

Haa dersin maliyetler yükseliyor mecbur..
    Ama o zamanda ciddi batışlar görmemiz lazım gelirdi...
    O da yok..
    Herkes maşallah devam tam gaz..
    1.75=>4
    Dostum yine abartıyorsun.
    Şehir efsanesi bunlar...
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

4. salı günü ablam ankara skoda'dan octavia için 340.000 tlye anlaştı. çarşamba günü arabaya 15.000 tl zam gelmiş ve ellerinde araç yok. Satış temsilcisi kimseyi sallamıyor insanlar kuyruk olmuş durumda. Satış temsilcisi imzaları attıktan sonra hazirana kadar 400.000 tl olmasını bekliyoruz demiş. İnanılmaz bir talep patlaması var aklım almıyor gerçekten. Yüksek kur yüksek faiz var ancak talebi bir türlü kısamıyor devlet bu durumda işleri gerçekten çok zor.

5.  Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    1.75=>4
    Dostum yine abartıyorsun.
    Şehir efsanesi bunlar...
    Abartmıyor,çeşmede 1200 tl m2 si arsalar 4000-4500 tl oldu,hali ile ev fiyatları da katladı.
    İzmir de depremden sonra yeni bina fiyatları semtine göre 1 e 3 katlayan yerler var.

6.  Alıntı Originally Posted by EMEKDAR Yazıyı Oku
    Bunun sebeplerini karıştırırsan,,,altından IMF kararları çıkar...
    Tarımdaki istihdamınız yüksek,%60 lardan 45 lere daha sonrada %15 lere indirin diye talimatlar verdi,,,borç para verme koşullarından biri olarak yıllarca...
    Halk toprağjndan kopmayınca,köy okulları kapatıldı...
    Şehirlere çocuk okutmaya gittiler,,,taşıma sistemi yeterli olmayınca...
    Köylü üretimden döştü,
    daha sonraları,fiyatları kontrol altına alabilmek için her şeyi ithal ettiler...
    Üreticiler yüksek faiz ve batının makinalaşmış tarım ürünleriyle rekabet edemedi....
    Toprak ekilemez oldu,,,borçlular borçlarını ödeyemediler ve toprakları ipotek edildi...
    Türkiye toprak satıyor,kefere topraklarımızı harıl harıl alıyor....
    Toprak satışı kanunlarla sınırlandırılmasına ramen,kanunlar çiğnenmekte...
    GÜN OLA,HARMAN OLA!....
    Köylerin boşaltılması ülke güvenliği açısından çok yanlış uygulama.
    Kurtuluş savaşında bu ülke köylerimiz sayesinde direnmiştir.

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    abi mobilyaya ne zam geldi biliyorsun demi..
    2020 ocak da ikea dan aldığım kitaplık 739 dan 999 a çıkmış..

eee yani anlamıyorum..
    yıllardır bu millet aç lafına gülüp geçiyorum da..
    bu pandemi de iyice kudurduk maşallah..
    şu iş bi biterse ben düşünemiyorum yaşanacak alışveriş çılgınlığını..
    1 yıl black friday oluruz..
    o bir şey mi istikbalden kasım ayında 10.000 tl ye baktığımız takım martta 14.700 dü
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by nihavent Yazıyı Oku
    Abartmıyor,çeşmede 1200 tl m2 si arsalar 4000-4500 tl oldu,hali ile ev fiyatları da katladı.
    İzmir de depremden sonra yeni bina fiyatları semtine göre 1 e 3 katlayan yerler var.
    İmar felan özel koşullar vardır.
    Yoksa yazlığa 3-5 kat fiyat çeken enayi zor bulunur.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Sayfa 329/997 İlkİlk ... 229279319327328329330331339379429829 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •