Originally Posted by
hissedar01
Kardeşim malın yüzde 80 i ky de . Forumlarda öyle bir korku havası estirildiki millet ilk seans az zararla satayim derdine düştü. Elinde 4 olan elinde 1 olana kendini bogdurdu. Olay bu dur. 10 tavan giden arzlarda kimse malını satmadi. Kağıtlar uctu. Burada 125 milyon kagit arzoldu bildiğim kadarıyla. 70 milyon işlem oldu. Hesap edin bakalım aglayan ky ne kadar mal satmış. Yapılması gereken diğer arzlar gibi malı korkmadan tutmak ve öyle cok para değil , mesela 100 tane hissesi olan ssdece 100 tane daha alım yazsa bugün bu kağıt tavan kapatirdi. Kimse 100 tane daha alacak 950 liram yok diye. Olmasa burada işi olmazdı zaten. Mesela ben dediğimi yaptım. 9 28den 150 tane daha aldım. 8.50 ye düşerse 250 daha alırım. 7.5 düşerse 250 daha alırım. Sonra kenara çekilirim sabirla beklerim. Kurumsala iskontolu satıldığı söyleniyor. 5 kat talep gelen yerde . Mesela ben 1000 istemisim ssdece180 tane vermiş üst limitten. Bunlar salakmi hazır müşteri 9.9 fiyattan mal istiyor başkasına 8 den versin. Iskontolu vermiş olsa bile enfazla yuzde 10 yapmıştır. Yani her kim bu kağıdı 9 lira altına satiyorsa iskontolu bile almış olsa zararina satiyordur. Bunu yapan ya salaktir. Yada korkutma amaçlı tezgah kuruyordur. Bu tezgaha çok kişi düşerse adam kazanır. Yok düşmezse adam kaybeder. Oyun net ortada. Burada durum şirketin bilançosu kari zararı ile ilgili degildir. Hiçkimse halka arzdan 10 liraya malı 9 a 8 e satmak için almaz. Keriz silkeleme deyimini google a yazıp öğrensin herkes
Yer İmleri