Sayfa 631/1009 İlkİlk ... 131531581621629630631632633641681731 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 5,041 - 5,048 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

1.  Alıntı Originally Posted by berkimcans Yazıyı Oku
    Bankacılıkta uzaktan müşteri olma dönemi yarın başlıyor 30.04.2021

Bankacılık sektöründe yarın yeni bir dönem başlıyor. Müşterinin uzaktan kimlik tespiti yapılarak banka şubesine gitmesine gerek kalmadan müşteri kaydı yapılabilecek.

Dünyanın pek çok ülkesinde uygulanan uzaktan kimlik tespiti ile müşteri edinimi, yeni tip koronavirüs Kovid-19) salgını sebebiyle uygulanan kısıtlamalar ve alınan tedbirler nedeniyle daha da önemli hale geldi.

Türkiye'de de yarından itibaren bankacılık işlemleri, banka şubesine gitmeden elektronik ortamda gerçekleştirilebilecek. Bankalar, görüntülü görüşmeyle uzaktan kimlik tespiti yapabilecek, mesafeli olarak sözleşme ilişkisi kurulabilecek, böylece bankacılık hizmetlerine daha hızlı ve rahat erişim sağlanacak. Müşteri olma süreci kısa süre içerisinde dijital ortamlar üzerinden uzaktan tamamlanabilecek. Böylece şubesiz dijital bankacılık faaliyetinin önü açılmış oldu.

Islak imza gerekmeden dijital ortamda banka hesabı açılabilmenin yanı sıra mevcut müşterilerin bankacılık işlemleri için yazılı şeklin yerine geçebilecek nitelikte sözleşme ilişkisi dijital ortamda kurulabilecek.

- Uzaktan banka müşteri olma konusunda bilinmesi gerekenler

Uzaktan kimlik tespiti için mutlaka yeni TC kimlik kartı ve akıllı telefona sahip olmak gerekli. Kimlik kartının üzerindeki bilgiler okunabilir olmalı ve hasar görmüş bir kimlik kartı olmamalı. Hesap açmak istenilen bankanın mobil uygulaması akıllı cep telefonuna indirilmeli ve banka internet sitesi adresine girilmeli. Mobil uygulamanın indirileceği platformun güvenliği veya giriş yapılacak bankanın internet sitesi adresinin doğruluğu kontrol edilmeli.

Bilgilerin doğrulaması banka tarafından gerçekleştirildikten sonra uzaktan kimlik tespiti işlemi gerçekleştirilmek üzere banka temsilcisi ile irtibata geçilecek. Bu nedenle bankanın uygulaması kullanılmaya başlamadan önce sakin ve aydınlık bir ortama geçilmeli. Görüşme sırasında güneş gözlüğü ve maske gibi yüz tanımayı engelleyici unsurlar kullanılmamalı.

İşlem bilgisayarla yapılacak olsa dahi, mobil telefonunun müşterinin yanında bulunması, telefonun ön ve arka kameralarının çalışması ve internet bağlantısının sağlanıyor olması önem arz etmektedir. Görüşme süresince kamera açık olmalı.

Banka tarafından, mobil telefonlardaki NFC (Yakın Alan İletişimi) özelliğinin kullanılması istenebilir. Görüntü ve ses kalitesi, şüpheye yer bırakmayacak ve kimlik tespitinde herhangi bir kısıtlamaya imkan vermeyecek şekilde yeterli seviyede olmalı.

Görüşme boyunca işlemler sadece müşteri ile gerçekleştirilecek. Bu nedenle hesap ve işlem güvenliği için üçüncü bir kişiden yardım ya da destek alınmaması önem arz ediyor.
    Dolandırıcılara gün doğdu.
    Dolandırıcıların adımıza açacakları sahte hesaplara hazırlıklı olmak lazım.

Aklima gorevimiz tehlike filmi geldi.yuz maskesi ve hesap acilisi.hemen kredi ve vin[emoji2957][emoji39]

Piyasa sikilastirmayi yapiyor.dolarda heyecanlandi birden.adrenalin var.

4.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Piyasa sikilastirmayi yapiyor.dolarda heyecanlandi birden.adrenalin var.
    Sıkılaşıyorum sıkılaşıyorum sıkılaşamadım dur dedi 8.27'ye geri indi.

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Sıkılaşıyorum sıkılaşıyorum sıkılaşamadım dur dedi 8.27'ye geri indi.
    Aslında TL iyiydi.
    ZAR daha kötü şu an.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

6.  Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    Dolar 9,5 olursa tek bir işletme kalmaz Türkiye Venezuela gibi olur sonra iktidar ayakta duramaz şu anda bile halkın %80 i sürünüyor o sizin gezen tozanlar %20 ler
    Dolar 9 veya 10 olursa o mu olur, bu mu olur bilmem ama bildiğim tek şey bunu kendileri istediler... Bile bile anca bu kadar lades denebilir, bu kadar umarsızca davranılabilirdi...

Dolarda 6.8 ve altını konuşacağımız yerde sırf bu saçma sapan hareketler nedeniyle 8.X'leri konuşuyoruz...

7.  Alıntı Originally Posted by iyimser Yazıyı Oku
    Dolar 9,5 olursa tek bir işletme kalmaz Türkiye Venezuela gibi olur sonra iktidar ayakta duramaz şu anda bile halkın %80 i sürünüyor o sizin gezen tozanlar %20 ler
    1-2 sene önce de dolar 8 olursa tek işletme kalmaz deniyordu.. Birşey olmuyor ona yakın ölçüde para enjekte ediliyor, sadece biraz fakirleşiyoruz.. Ona ayak uyduruyoruz, et yiyen tavuk yemeye başlar tavuk yiyen yememeye başlar.. 3-4 sene önce 30 bin $ emekli ikramiyesi alan memur şu an 20 bin $ alıyor.. 1000 dolar maaş alan 700 $ alıyor.. Her sene biraz daha fakirleşme, sonu iktidar değişikliği... Böyle gitmez.. Fakirlik diz boyu emekli maaşı yetmeyecek diye insanlar çalışmaya devam ediyor istihdam için yer açılamıyor.. Özellikle memur emekli maaşı ve ikramiyeleri iyileştirilmeli.. Ancak bu hökümet yapmayacaktır..

Ne güzel dikiş tutmuştu ağballa 6.8 sonrasında 6.4'a gidiyorduk ama işte el birliğiyle hem ayranımızı döktüler hem de öptüler.. Bıktırdılar.. Birileri trade ediyor ciddi paralarla yoksa normal birileri böyle indir kaldır indir kaldır yapmaz. Faiz düşük ev al hemen bedava diye para enjekte ediliyor sonra o para birilerinin cebine gidince faiz yükseltilip halk yoksul bırakılıyor. Sonra bir daha düşür bak ev değerlendi diye beyinler yönetilip 2. 3. dalgada bunun kaçırılmaması sağlanıyor..

8. Dövizin anlık çıkışları 1 hafta veya 15 gün 8 civarı kalması sonra dusmesi önemli degildir önemli olan cikinca artık oraya yerleşip 6 ay gibi kalıcı olması önemlidir o zaman yıkıcı olur ve şirketler borçlarını ödeyemez mal üretme bile milletin alım gücü olmaz. Ayrıca emekli maaslarinda memurların hali ssk ve balkir emeklilerinden daha iyi görece bildiğim kadarıyla en dusuk memur emekli maaşı 2750 tl ssk ve bagkur emeklisinin ise 1500 tl sonuç olarak daha da fakirlesecegiz tek çare erken seçim o da en az 1 yıl demek

Sayfa 631/1009 İlkİlk ... 131531581621629630631632633641681731 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •