Hocam Aksaray %100 , İzmit %95,2 ile üretim yaptı bu çeyrek.
Hocam Aksaray %100 , İzmit %95,2 ile üretim yaptı bu çeyrek.
O tam olarak öyle değil bildiğim kadarıyla. Mesela, ilk faaliyete geçtiği andan itibaren dört yılın sonunda Aksaray'ın toplam kapasitesi 5 milyon olacak diyelim. Ama ilk yıl 1 milyonluk kapasiteyi devreye alıyorlar ve 700.000 üretiyorlar diyelim. O zaman %70'le çalışmış varsayıyorlar diye biliyorum. Sonraki yıl 2 milyona çıkardılar ve 1,8 milyon ürettiler; %90 çalışmış olarak belirtiyorlar. Yani hazır olan kapasite üzerinden belirtiliyor o oran. Fakat tesisin tamamı üretime geçtiğinde 5 milyon üretecek. İşte bu potansiyel. Acaba potansiyeli kaç ve ne kadar üretti... Eğer potansiyel 5 milyonsa ve bu yıl hazır olan 3 milyonluk adedin %95'ini ürettiyse üretebileceğimiz 2 milyon adet daha var demektir önümüzdeki yıl veya yıllarda. Bunu merak ediyorum ben.
Yanlış biliyorsam lütfen düzeltin, ama gözlemlediğim kadarıyla bu şekilde ilerledi bu durum geçtiğimiz dönemlerde.
...
Malının üstünde oturamayan, oturup kalkmasını bilmeyen borsada NAH kazanır.
İnandığı hissede kaşıntısı tutan, bir günde 30 dilberi becermeye yeltenen kazanovalar KAZANDİBİ olurlar. (Sultan1.Krokodil)
Brisanın sitesinde 02.12.2018 tarihinde yayınlanan bir haberde şöyle bir kısım var.
"Brisa’nın teknoloji yatırımlarının Türkiye’nin katma değerli üretim ve ihracat damarlarını besleyeceğini ifade eden Alemdar şunları söyledi; “Bugün Brisa, İzmit Fabrikasında 11 milyon lastik üretim kapasitesiyle sektörün lideri olarak faaliyet gösteriyor. Aksaray Fabrikamız ile tam kapasitede ek 4,2 milyon adet lastik üretimi ve 700 kişilik istihdam ile Türkiye ekonomisine ek değer katacağız. Brisa bu yatırımla ihracatta da vites büyütüyor. Bu yıl başında açıkladığımız gibi, 5,4 milyon adede karşılık gelen 210 milyon dolar ihracat hedefimizle tam gaz yol alıyoruz. Türkiye’nin uluslararası arenada rekabet edebilmesine, teknolojisi ve katma değerli üretimiyle varlığını derinleştirmesine olanak sunmaktan gurur duyuyoruz.”
Haber linki de burada.
https://www.brisa.com.tr/haberler/br...akilli-fabrika
Brısa blançoyu beğenmedi mi ? Nedir bu ters köşe, izahı vardır elbet.
Kartalın ufukta gördüğünü tavuklara anlatamazsın.
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldığım notlardır.Bu bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir
İyi işte, biraz daha alma fırsatı oldu benim için
Sanki şirket zarar açıkladı eksi kapatıyor
Yer İmleri