Sayfa 483/643 İlkİlk ... 383433473481482483484485493533583 ... SonSon
Arama sonucu : 5143 madde; 3,857 - 3,864 arası.

Konu: AEFES - Anadolu Efes Biracılık Ve Malt Sanayii A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by emekli2 Yazıyı Oku
    hadi inşallah uzun vadeli yola çıkmaya başlar çünkü yolu çoooook uzundur. hedefim 1afes>=20xsise olursa hedefine ulaşmıştırç ya da 10xisc
    Hocam bilmiyorum ben mi yanlış anladım ama diyorsun ki:
    1AEFES = 20SISE olmalı. 20 SISE bugün 152 lira ediyor.
    ya da
    1 AEFES = 10ISCTR olmalı. 10 ISCTR bugün 49 lira ediyor.

Mevcut fiyatlar oransal olarak devam edecek öngörüsü ile bakarsak senin hedef fiyatların uyuşmuyor! Aynı zamanda SISE'nin de oransal olarak 3 kat pahalı mı olduğunu düşünüyorsun? Yoksa durum nedir detaylı yazar mısın?

Şirketin bilançosuna baktım...ETAP hala kapalı kutu adam diyor ki 1 milyar cirosu var ama hala oradan zarar yazıyor...İlginç olan yatırımlar bitti sayılır bundan sonra yatırım gideri sadece bakım*onarım ile sınırlı olacak diyor...Konsolideye sok bakalım adam 1 milyar cirodan ne kadar kar ediyor ürünü nereye ne kadar satıyor...Bu şeffaflık olmadan güven tazelemesi çok zor...

Dediğim gibi bana nasip olmadı ama umarım yatırımcısının yüzünü güldürür ve dolar bazında düşeni kırıp eski zirvelerine gelir....

4. AEFES - Anadolu Efes Biracılık Ve Malt Sanayii A.Ş.

Pardon yanlış mesaj yanlış yere [emoji4]

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Son düzenleme : lacan; 06-05-2021 saat: 10:44.

Geçen yıl ;
    gıdalar uçtu ,
    İçecekler uçtu ,
    rakibi tavan serileri yaptı ,
    bankalar bile %100 yaptı ama bu öküz yerinde saydı...

Tahtayı trade eden bazı arkadaşlar ve tahta yapıcı hariç kimse piyasa şartlarına kıyasla para kazanamadı.

Bilanço süpere yakın geldi camış hala bataklıktan çıkmak istemiyor....

2012 den beri ver allah ver yapmışlar ...Uzun dönem taşıyanlara Allah sabır versin...

İyi ki borsayı bırakmışım

6.  Alıntı Originally Posted by candyshop Yazıyı Oku
    Hocam bilmiyorum ben mi yanlış anladım ama diyorsun ki:
    1AEFES = 20SISE olmalı. 20 SISE bugün 152 lira ediyor.
    ya da
    1 AEFES = 10ISCTR olmalı. 10 ISCTR bugün 49 lira ediyor.

Mevcut fiyatlar oransal olarak devam edecek öngörüsü ile bakarsak senin hedef fiyatların uyuşmuyor! Aynı zamanda SISE'nin de oransal olarak 3 kat pahalı mı olduğunu düşünüyorsun? Yoksa durum nedir detaylı yazar mısın?
    isc de yükselecek sonucu var orada. isc=2,8-3sise hedefim var çünkü isc de taşıyorum. Benim hedefler 6-7 aylık hedefler degil. 1-3 yıllık hedeflerdir. Valla bilmiyorum ancak iklim krizi gündeme oturdugunda bacasından duman tütenlerin epey bir canı yanacagını düşünüyorum. yaptıgım analizlerden de nedense hep bacasından duman tütenlerin ileri dönük düşüş yaşayacakları sonucuna ulaşıyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by emekli2 Yazıyı Oku
    isc de yükselecek sonucu var orada. isc=2,8-3sise hedefim var çünkü isc de taşıyorum. Benim hedefler 6-7 aylık hedefler degil. 1-3 yıllık hedeflerdir. Valla bilmiyorum ancak iklim krizi gündeme oturdugunda bacasından duman tütenlerin epey bir canı yanacagını düşünüyorum. yaptıgım analizlerden de nedense hep bacasından duman tütenlerin ileri dönük düşüş yaşayacakları sonucuna ulaşıyorum.
    Bacasından duman tüten fabrikaların ürettiği ürünlere talep olduğu sürece o fabrikalar kabuk değiştirerek hayatına devam edecek. Maliyet artırmak zorunda kalarak, yeni yatırımlar yaparak onlar da temiz enerjiye geçecek seve seve. Tabi her zamanki gibi asıl maliyet son kullanıcıya patlayacak.

Senin analizin bu açıklamandan sonra mantıklı geldi. Diyorsun ki, aefes, isctr ve sise'yi bir lig yaparsak, içlerinde en ucuzu aefes, sonra isctr ve ucuz olmayanı (ya da en az ucuz olanı) sise.

Lakin bana bu ligde en ucuz hisse ISCTR gibi geliyor. ISCTR'nin piyasa değeri 22 milyar TL. Türkiye'nin en büyük özel bankası. Şahane bir iştirak portföyü var. SISE'nin %51'i ISCTR'nin.

AEFES piyasa değeri 14 milyar TL. 14-15 ülkede bira ve soğuk içecek sektöründe lider ya da pazar ikincisi. Türkiye gibi sermaye fakiri bir ülkede değil de Londra borsasında işlem görseydi mevcut fiyatının en az 3 katı fiyatta olurdu. Ama yine de piyasa değeri konusunda İş Bankası'na rakip olması bence çok olası değil.

8.  Alıntı Originally Posted by candyshop Yazıyı Oku
    Bacasından duman tüten fabrikaların ürettiği ürünlere talep olduğu sürece o fabrikalar kabuk değiştirerek hayatına devam edecek. Maliyet artırmak zorunda kalarak, yeni yatırımlar yaparak onlar da temiz enerjiye geçecek seve seve. Tabi her zamanki gibi asıl maliyet son kullanıcıya patlayacak.

Senin analizin bu açıklamandan sonra mantıklı geldi. Diyorsun ki, aefes, isctr ve sise'yi bir lig yaparsak, içlerinde en ucuzu aefes, sonra isctr ve ucuz olmayanı (ya da en az ucuz olanı) sise.

Lakin bana bu ligde en ucuz hisse ISCTR gibi geliyor. ISCTR'nin piyasa değeri 22 milyar TL. Türkiye'nin en büyük özel bankası. Şahane bir iştirak portföyü var. SISE'nin %51'i ISCTR'nin.

AEFES piyasa değeri 14 milyar TL. 14-15 ülkede bira ve soğuk içecek sektöründe lider ya da pazar ikincisi. Türkiye gibi sermaye fakiri bir ülkede değil de Londra borsasında işlem görseydi mevcut fiyatının en az 3 katı fiyatta olurdu. Ama yine de piyasa değeri konusunda İş Bankası'na rakip olması bence çok olası değil.
    Elbette bu fabrikalar kapanmayacak. Ancak kabuk degiştirme maliyeti yaşayacaklar.Bu süreç 3-4 yıl sürebilir. Zaten Aefeste de yaklaşık 4-5 yıldır yaşanan da bu degil midir? yerel bir bira üreticisi iken, kalkdı bölgesel bir güç oldu. Eeee bunun sindirilmesi piyasaca kabul görmesi süreci 5-6 yılı buldu. Bu çeyreklik güzel bilanço bana mutlu güzel günlerin yaklaşmakta oldugu sinyali olarak geliyor. Ayrıca teknik analiz sonuçlarım da bunu dogruluyor. Gelelim hisse fiyatına bu hisse zamanında %30 net kar ürettiği yıllar olmuştur. Şu an %35 brüt kar ile çalışmaktadır. Net %20 kar üretme kapasitesi vardır. hisse başına 60-70 tl ciro yapıyor şu anda yani 140tl olmasının önunde hiçbir engel yoktur. hele bu süreç 3-4 yıla uzarsa, yıllık cirolar yükselir ki ,o zaman hedef rakamlar da daha yukarılarda oluşur

Sayfa 483/643 İlkİlk ... 383433473481482483484485493533583 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •