Sayfa 215/1002 İlkİlk ... 115165205213214215216217225265315715 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 1,713 - 1,720 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    MarketSoul evet ama çok büyük miktar gerekiyor o fonlardan almak için ve yumurtayı tek sepete koymak oluyor sanki... atıyorum portföyünün yüzde 50'si hisse, yüzde 20'si fon, yüzde 10'u altın, yüzde 10'u dolar vs vs dağıtmış olan birini yönlendirmesi, onu azalt bunu artır, fonlar arasında şöyle bir dengeleme yap falan gibi profesyonel önerilerde bulunma hizmetinden söz ettim ben...
    Yanlış bilinen bir bilgiyi düzelteyim. Tefaşta işlem gören Serbest fonlar için (herkese açık serbest fon) tüm paranızı oraya yatırmanız gerekmiyor. Önemli olan Nitelikli Yatırımcı sertifikası alabilmeniz. Banka veya aracı kuruma tüm yatırımlarınızın toplamının >=1M TL olduğunu kanıtlayıp sözleşme imzaladıktan ve sertifika aldıktan sonra Serbest Fondan istediğiniz tutarda alabiliyorsunuz. Sertifika almadan zaten Serbest fonlar seçenekler arasında görülemiyor. Ben şu anda toplam yatırımının %28'ini serbest fonda tutuyorum.

Alıntı Originally Posted by Nida Yazıyı Oku
    Yanlış bilinen bir bilgiyi düzelteyim. Tefaşta işlem gören Serbest fonlar için (herkese açık serbest fon) tüm paranızı oraya yatırmanız gerekmiyor. Önemli olan Nitelikli Yatırımcı sertifikası alabilmeniz. Banka veya aracı kuruma tüm yatırımlarınızın toplamının >=1M TL olduğunu kanıtlayıp sözleşme imzaladıktan ve sertifika aldıktan sonra Serbest Fondan istediğiniz tutarda alabiliyorsunuz. Sertifika almadan zaten Serbest fonlar seçenekler arasında görülemiyor. Ben şu anda toplam yatırımının %28'ini serbest fonda tutuyorum.
    Dostum hangi serbest fonlar var?
    Bir inceleyelim bakalım.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Bir milyon sartiyla ilgili bir yazı var mı bana biraz şehir efsanesi geliyor
     Alıntı Originally Posted by Nida Yazıyı Oku
    Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by Market Soul Yazıyı Oku
    Dostum hangi serbest fonlar var?
    Bir inceleyelim bakalım.
    TEFAS ana sayfasının altında İşlem gören fonlar link'i var.
    https://www.takasbank.com.tr/tr/kayn...atirim-fonlari
    Buradan Excel'e indirip Serbest fonları filtreleyebilirsiniz.

5.  Alıntı Originally Posted by cafer76 Yazıyı Oku
    Bir milyon sartiyla ilgili bir yazı var mı bana biraz şehir efsanesi geliyor

Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ne yazık ki var. Ben kişisel sebeplerden dolayı 2 bankayla çalışıyorum. Her bankadaki tutarlar tek başına 1M TL sağlamadığı için MKK'dan aldığım toplam yatırım tutarını gösterir ekstre ile (bazen bankalar diğer bankadaki hesap özetinin antetli kaşeli imzalı halini de isteyebiliyorlar) her bankaya ayrı ayrı başvurup her iki bankayla da sözleşme imzalayıp sertifikalandırdım. Her banka/aracı kurum kendisi Nitelikli Yatırımcı yetkilendirmesini kendisi düzenliyor. Yani genel geçer bir sertifikasyon değil. Birine tanımlanınca diğerinden işlem yapılamıyor. Akbank'tan e-mail aracılığı ile sözleşmeyi alıp imzalayıp geriye tekrar mail ile gönderdim ve kabul edildi ancak İş Bankasında bizzat şubeden yapılabiliyor.

6.  Alıntı Originally Posted by Nida Yazıyı Oku
    Hangi serbest fonları tercih ettiniz

7. İstanbul Portföy kendi serbest fonlarından oluşan bir fon sepeti fonu kuruyormuş.
    Tefaşta işlem görecekmiş

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=IZB

8. Faizsiz bankacılık işlemleri, bankaların repo ve ters repo
    işlemlerine ilişkin esasları düzenleyen yönetmelik kapsamına şubat ayında dahil edilmişti.

Faizsiz ilk para piyasası fonu olan, KLU - Kt portföy para piyasasi fonu da geçtiğimiz ay tefasta işleme açıldı.

Bugünde ilk portföy dağılım raporu yayınlandı, %99 hazine kira sertifikaları ile günlük vaad işlemleri yapıyorlar. Yani bir bakıma faizli ters repo/gecelik repo işlemlerinin faizsiz versiyonu.

Yatırımcı bilgi formuna göre risk ve getiri profili "1"

İş günlerinde saat 9-12:30 arası alım/satımlarda Valör süresi 0, yani aynı gün saat 14-16 arasında işlem gerçekleşmiş oluyor.

Yönetim ücreti %1 (yıllık azami gider % 1.65). Bu yönü ve günlük vaad işlemeleri yapması sebebi ile mevcut kısa vade kira sertifikası fonları(yıllık azami gider %2.5 civarı) ile kıyas edilirse, faiz yükseliş veya yatay gittiği dönemlerde kısa vade kira fonlarından daha iyi getirmesi beklenir.

Faiz düşüşe geçtiği zamanlarda ise teorik olarak bir müddet kısa vade kira ve normal kira sertifikası fonları daha yüksek getirebilir. KLU Fonu, kategorisinde ilk olduğu için, performansı izleyip göreceğiz.

Faizsiz para piyasası fonu olarak tefastan işleme ilk açılan fon olması sebebiyle izlenimlerimi aktarmak istedim.

Faizli tarafta daha düşük yönetim giderli fonlar olması sebebiyle, şimdilik genel olarak para piyasası fonları arasında KLU'nun performansının para piyasası fonları arasında orta sıralarda olacağını düşünüyorum.

Fonun tefas sayfası : https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=KLU

Saygılar.

Sayfa 215/1002 İlkİlk ... 115165205213214215216217225265315715 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •