Sayfa 220/1002 İlkİlk ... 120170210218219220221222230270320720 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 1,753 - 1,760 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1. Bundan 5-6 ay önce gıda emtia fonu ve metal(değerli olmayan demir-bakır vb metal) fonu çıksın diye bir tarafımızı yırttık o zamanlar fiyatlar cazip seviyedeydi çıkarmadılar.

Şu anda fiyatlar yeterince şiştiğine göre yakında gıda emtia fonu ve demir bakır vb yatırım fonu çıkarırlar herhalde.

Artık zamanı geldi
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

2. Ziraat ve TEB de PPZ bozdurduğumda, para saat 14:30 da hesaba geçti. Yani bir gün sonraya kalıyor bir sonraki alım satım. PPZ bu açıdan kötü. Bankanın kendi ppf si 7x24 her an alınıp satılabiliyor.

Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    dax ı takip eden gbg miydi ?
    Evet o dostum.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

4.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Ziraat ve TEB de PPZ bozdurduğumda, para saat 14:30 da hesaba geçti. Yani bir gün sonraya kalıyor bir sonraki alım satım. PPZ bu açıdan kötü. Bankanın kendi ppf si 7x24 her an alınıp satılabiliyor.
    Çok çok acil 7/24 nakit için çalışılan bankanın kendi ppf sinde bir miktar para bırakılabilir. Diğer ödemeler için(kredi, fatura ödemesi vs) başka kurumun ppf'si(misal sizin örneğinizdeki ppz) bulundurup, 13:30 a kadar (fonlara göre 12:30 olarak değişebilir.) satım emri vererek 14:30 civarı hesaba geçmesi beklenebilir, bu gelen miktarla kredi, fatura ödemesi yapılabilir.

Ppz gibi bir fondan, çalışılan bankanın ppf'si hariç, başka bir fona geçmek için, dediğiniz gibi bir gün önceden(saat 13:30 a kadar satım emri verilerek) hazırlık yapılmalı, bu şekilde aynı iş günü 14:30 da gelen parayı, bankanın kendi ppf'sine saat 16 ya kadar yatırarak, ertesi sabah 9-13:30 arasında alım yapılarak optimum fayda elde edilebilir. Biraz ölücülük gibi gibi oluyor ama damlaya damlaya göl olur.

Tabiki ppz gibi bir fondan, bankanın ppfsi hariç başka bir fona anında geçme gibi bir durumda 1 gün kayıp oluyor. Çok ekstrem büyük düşüş günlerinde, ppz den örneğin bir hsyf'ye geçmek için bu durum problem olabilir. Bunun dışındaki zamanlarda fonlar zaten uzun vade yatırım araçları, çok problem olmuyor benim açımdan.

5.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    dax ı takip eden gbg miydi ?
    GBG portföyünde %60 ABD, %30 AVRUPA hisseleri mevcut.
    Salt DAX'ı takip ediyor diyemeyiz.
    Saygılar.

Ben bu yeteneğin doğuştan geldiğine inanıyorum.
     Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Yani can sıkmak istemem ama bununla ilgili dostlarımın deneyimi hep kötü oldu. Bir kamu bankasının portföy şirketine 23 milyon civarındaki portföyünü devreden arkadaşım, 2 sene sonrasında maalesef mevduat getirisinin dahi altında kalmıştı.
    Kağıt üstünde finansal okuryazarlığı , derinliği çok insanlara portföyü devretmek çok anlamlı ve doğru görünebiliyor ancak pratikte, bizim ülkede bu birikimde portföy kuruluşlarının olduğundan çok emin değilim. Bir çok yurtdışı şirkette, burada çalışan kişiler 50'sini 60'ını geçmiş insanalrdan oluşurken , ben bir çok portföy departmanında yeni mezun çalışanlar gördüm.
    Bu elbette ölçü değil ama, bizde genelde istihdam yaratan bir taraf gibi görünüyor sadece. Bir önceki görevi şube müdürü olan adam portföy yöneticisi oluyor vs.
    Bunda başarılı olabilecek daha küçük ve aktif olabilecek kurumlara da parayı teslim etmek içerdiği riskler açısından bana çok uygun gelmiyor pek. Bunların bir çoğu leventte 3 oda bir salon evden bozma ofislerde. Belki ben fazla temkinliyim bilmiyorum. Zaten o kurumun fonlarını da portföy müşterilerini de aynı kişiler yönetiyor ve bunlar arasında çok büyük farklar beklemiyorum pek.
    Bu anlamda hem fonları hem portföy yönetimi ile gerçekten anlamlı fark yaratan 3-4 kurum var: onlar da benim risk algıma göre çok küçük cirolu şirketler. ( zaten 2-3 m'den düşük hesap yönetmiyorlar)
    Finansal bilgi derinliği ile piyasalarda para kazanabilme/yön okuyabilme yetisinin ilişkisi çok şüpheli hem bizde hem dünyada. Hatta bazılarının iddia ettiği gibi bu işin sanatsal , saf yeteneğe dayalı bir yanı da olabilir. Hangi kuruma gitse o kurumun fonlarını coşturan adamlar var.
    M2003J15SC cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    “Sağlam bir para birimi, zengin bir toplumun olmazsa olmazıdır.”

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Ziraat ve TEB de PPZ bozdurduğumda, para saat 14:30 da hesaba geçti. Yani bir gün sonraya kalıyor bir sonraki alım satım. PPZ bu açıdan kötü. Bankanın kendi ppf si 7x24 her an alınıp satılabiliyor.
    Dostum TEB TKM sanırım ondan alacaksın.
    Ama o da parayı affedersin hiç ediyor.
    Çok düşük faizi var.

Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    GBG portföyünde %60 ABD, %30 AVRUPA hisseleri mevcut.
    Salt DAX'ı takip ediyor diyemeyiz.
    Saygılar.
    Aslında doğru ama Dax'la korele gidiyor.
    Dow ve Nasd**'a göre Daxçı eleman.

Sayfa 220/1002 İlkİlk ... 120170210218219220221222230270320720 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •