Sayfa 267/1002 İlkİlk ... 167217257265266267268269277317367767 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 2,129 - 2,136 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by grafik Yazıyı Oku
    Pandeminin kontrol altına alınmaya başlamasıyla CDS lerin düşeceğini düşünüyorum . O da borçlanma araçlarına fiyatların artması şeklinde olumlu yansiyacagini düşünüyorum . Dolar artışının altında kalmaması benim için yeterli ......... Sağolasın...
    Aldıktan sonra araştırmanın bir anlamı var mı? Ek olarak Amerikan tahvillerinin durumunu da düşünün bence."Tapering" vs. diyolar bir de. Bunlar dersini çalışmamış gelişemeyen ülkeleri sınıfta bırakabilir.

Ek olarak bu durum TLE ve ARE dışında mesela Arjantin tahvili tutan KUB gibi fonları da ilgilendiriyor (Aslında herkesi ilgilendiriyor) . Ama tematik olmadığı için aksiyon almasını bekleyebiliriz.

Alıntı Originally Posted by onno07 Yazıyı Oku
    TGE geçmiş 5 ve 3 yıllıklarda mevduatın bile gerisinde kaldı, bu son dönemde basılan para ile oluşan enflasyon gereği bir miktar daha yeri olduğunu düşünüyorum, Ancak ; bu fonu 2 yıldır kullanan birisi olarak TGE benim için dönemsel olara gir-çık fonu
    adp\tau özellinde de baktığımızda bu fonlarda geçmiş dönemde benim için gir-çık fonuyken şu dönem bankacılık endeksinin çok düşük kalmasından dolayı bende orta vadede al-tut biriktir olarak devam etmekteyim
    Evet haklısınız. TGE çoksinsi. rastgele takip edenleri yakacak bir fon. düşünebiliyormusunuz. 17 gün ciddi artı getiri veriyor. hepsini 3 günde geri alıyor.
    ADP son 6 günde en çok getiriyi getiren fon. daha iyi vereni yok.

3. Almadan öncede araştırdım.Portföylerindeki eurobondların hangi ülkelere ait olduğuna falan baktım . Amacım dolar karşısında portföy değerini korumaktı. IPV mesela Türkiye eurobondlari var. Kırılgan olduğumuz için mesela onu tercih etmedim ....... Amerikan tahvillerinin durumu evet kafamı karıştirmiyor değil ama Dolar endeksinin bir süre daha aşağı gideceğini ve bununda Amerikan tahvillerinin yukarı gidişini frenleyecegini düşünüyorum ....
     Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Aldıktan sonra araştırmanın bir anlamı var mı? Ek olarak Amerikan tahvillerinin durumunu da düşünün bence."Tapering" vs. diyolar bir de. Bunlar dersini çalışmamış gelişemeyen ülkeleri sınıfta bırakabilir.

Ek olarak bu durum TLE ve ARE dışında mesela Arjantin tahvili tutan KUB gibi fonları da ilgilendiriyor (Aslında herkesi ilgilendiriyor) . Ama tematik olmadığı için aksiyon almasını bekleyebiliriz.

4. Merhaba, hsyf fonlarıyla alakalı olarak fon toplam gider kesintisi yıllık %3,65 olarak gözüküyor. Bunun dışında vergi stopaj vs kesilmiyor diye biliyorum.

Tefas üzerinden görülen değerler net değerler midir? Mesela gerçek bir örnek olarak 23/05/2016 tarihli tkf fonu 1,138866 iken 20/05/2021 tarihinde 7,21564 olarak gözüküyor. Hesaplamama göre %533 getirisi var. Bu getiri net getirimidir? Başka vergi vs kesilir mi?

Portföyümde hisse oranını artırmak istiyorum güvenilir 15-20 hisse alarak borsaya küçük bir giriş yaptım ancak analiz yapmayı grafik okumayı çok beceremiyorum. Bu yüzden hsyf fonlarına yatırım yapmak istiyorum. Uzun vade en az 3-5 yıl kalmayı düşünüyorum. Enflasyon üzerinde yıllık %5-10 getirim olsa yeterli. 2-3 hsyf fonundan karma bir portföy düşünüyorum. Sizce stratejimde bi yanlış var mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Tşkler

5.  Alıntı Originally Posted by furkan29 Yazıyı Oku
    Merhaba, hsyf fonlarıyla alakalı olarak fon toplam gider kesintisi yıllık %3,65 olarak gözüküyor. Bunun dışında vergi stopaj vs kesilmiyor diye biliyorum.

Tefas üzerinden görülen değerler net değerler midir? Mesela gerçek bir örnek olarak 23/05/2016 tarihli tkf fonu 1,138866 iken 20/05/2021 tarihinde 7,21564 olarak gözüküyor. Hesaplamama göre %533 getirisi var. Bu getiri net getirimidir? Başka vergi vs kesilir mi?

Portföyümde hisse oranını artırmak istiyorum güvenilir 15-20 hisse alarak borsaya küçük bir giriş yaptım ancak analiz yapmayı grafik okumayı çok beceremiyorum. Bu yüzden hsyf fonlarına yatırım yapmak istiyorum. Uzun vade en az 3-5 yıl kalmayı düşünüyorum. Enflasyon üzerinde yıllık %5-10 getirim olsa yeterli. 2-3 hsyf fonundan karma bir portföy düşünüyorum. Sizce stratejimde bi yanlış var mı? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Tşkler

hsyf fonlarının toplam gideri ya da yönetim ücretleri birbirinden farklıdır. yani genel bir şey söylenemez.
    hsyf fonlarında stopaj vergisi %0 olarak uygulanır. ( Yürürlükteki ysasayla değil uzun yıllardır böyle)
    tefaşta gördüğünüz getiriler vs. bütün yönetim giderleri/ücretleri çıkarıldıktan sonra NET kalandır.
    Dolayısıyla sadece getiriler üzerinden değerlendirmek yeterlidir. 5 yönetim ücreti alıp 10 kazandıran, 1 yönetim ücreti alıp 2 kazandırandan yeğdir.

Bundan sonraki kısım benim yorumum, genel bir doğru olmayabilir.

Endeks dolar bazında 40 yıldır 50-500 dolar arasında gidip gelmekte, doların da kabaca enflasyon kadar arttığı düşünüldüğünde,
    aslında reel bir gelir yaratmamaktadır. Artışı nominaldir, reel değil. Bütün dünyada da buna benzerdir.

Hsyf yatırımı yapacaksanız, bakmanız gereken getirileri değil , endekse görece getirileri olmalıdır.
    Hsyf'ler benchmark yani kıyas kriterinden bagımsız düşünülmez. Endeks 10 düşerken 5 düşen fon , endeks 10 çıkarken 5 çıkabilen fondan uzun vadede çok çok daha fazla getirecektir.

Yani yıllık endeksi ortalama %15-20 geçebilen bir hsyf alırsanız, ya da bu tür fonlardan portföy oluşturursanız. Her yıl kabaca enflasyon üstü %15-20 reel getiri elde edersiniz. Yani ortalama bir mevduat yatırımcısını dörde beşe katlayabilirsiniz.

Ancak her halukarda portföy volatilitenizi düşürmek için endeks dışında dayanakları olan fonlarla portföy oluşturmanızı öneririm.

Selamlar,
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

6.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    hsyf fonlarının toplam gideri ya da yönetim ücretleri birbirinden farklıdır. yani genel bir şey söylenemez.
    hsyf fonlarında stopaj vergisi %0 olarak uygulanır.
    tefaşta gördüğünüz getiriler vs. bütün yönetim giderleri çıkarıldıktan sonra NET kalandır.
    Dolayısıyla sadece getiriler üzerinden değerlendirmek yeterlidir. 5 yönetim ücreti alıp 10 kazandıran, 1 yönetim ücreti alıp 2 kazandırandan yeğdir.

Endeks dolar bazında 40 yıldır 50-500 dolar arasında gidip gelmekte, aslıdna reel bir gelir yaratmamaktadır. Bütün dünyada da bu şekildedir.
    hsyf yatırımı yapacaksanız, bakmanız gereken getirileri değil , endekse görece getirileri olmalıdır.
    Yani yıllık endeksi %20 geçebilen bir hsyf alırsanız, ya da bu tür fonlardan portföy oluşturursanız. Her yıl kabaca enflasyon üstü %20 reel getiri elde edersiniz.
    Hükümet değişmediği sürece hsyf almaya almayacağım

Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7. Haziranda 1.100 görmüş borsanın en tepe noktası 1500ken yapılan hükümet eliyle ekonomiyi ele gecirme politikasiyla bırak beni tüm yabancıları kaçırdı. Yılın ikinci yarısına belki yabancı gelir diyorlarlar ama ne ölçüde ne kadar hayal kurmak lazım onu bilemiyorum.bu is faiz politikasına bakıyor. 19 ndan aşağı dusururlerse ipler kopacak

Mi 9T Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    hsyf fonlarında stopaj vergisi %0 olarak uygulanır. ( Yürürlükteki ysasayla değil uzun yıllardır böyle)
    tefaşta gördüğünüz getiriler vs. bütün yönetim giderleri/ücretleri çıkarıldıktan sonra NET kalandır.

Endeks dolar bazında 40 yıldır 50-500 dolar arasında gidip gelmekte, doların da kabaca enflasyon kadar arttığı düşünüldüğünde,
    aslında reel bir gelir yaratmamaktadır. Artışı nominaldir, reel değil. Bütün dünyada da buna benzerdir.

Hsyf yatırımı yapacaksanız, bakmanız gereken getirileri değil , endekse görece getirileri olmalıdır.
    Hsyf'ler benchmark yani kıyas kriterinden bagımsız düşünülmez. Endeks 10 düşerken 5 düşen fon , endeks 10 çıkarken 5 çıkabilen fondan uzun vadede çok çok daha fazla getirecektir.

Yani yıllık endeksi ortalama %15-20 geçebilen bir hsyf alırsanız, ya da bu tür fonlardan portföy oluşturursanız. Her yıl kabaca enflasyon üstü %15-20 reel getiri elde edersiniz. Yani ortalama bir mevduat yatırımcısını dörde beşe katlayabilirsiniz.

Ancak her halukarda portföy volatilitenizi düşürmek için endeks dışında dayanakları olan fonlarla portföy oluşturmanızı öneririm.

Selamlar,

bilgilendirici ve yol gösterici yorumlarınız bizim için çok değerli teşekkür ederiz.

Sayfa 267/1002 İlkİlk ... 167217257265266267268269277317367767 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •