Sayfa 285/1002 İlkİlk ... 185235275283284285286287295335385785 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 2,273 - 2,280 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1. Bazeni mazeni acabasi vs. yok kafasına göresi. Oyle sey olamaz. Her seyin usulü açıklaması ortada.

Aldığın fonun izahnamesini açıp V. Bölümünü okuyacaksın.

2.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Bazeni mazeni acabasi vs. yok kafasına göresi. Oyle sey olamaz. Her seyin usulü açıklaması ortada.

Aldığın fonun izahnamesini açıp V. Bölümünü okuyacaksın.
    Ezbere cevap vermeyin insanlara. hiçbir fonun izahnamesinde getiriler şu gün yansır diye bir ibare yok. ben de bundan bir süre önce ipj için aynısını sormuştum bana da aynısını söylediler neymiş efendim izahnamede yazıyormuş, okuyunmuş... böyle üst perdeden cevaplar...

Yazmıyor izahnamede. Yazdığını iddia eden kanıtlasın da görelim.

3.  Alıntı Originally Posted by abelardousa Yazıyı Oku
    Geçenlerde bahsi geçmişti bugün TGE + 1.25 getirmiş.
    IPB 22 mart'ta endeks % 9,79 düştüğünde - 2,64 yapmış bakalım bu sefer de az sıyrıkla kurtulabilecek mi?
    Yönetim başarısı açısından iyi bir test olacak.
    Başarıyla kurtuldu ve ben de bugün biraz daha alım emri verdim. PPF'de tutacağıma burada tutarım daha iyi. IBB tutuyordum, üstelik portföyün yarısıyla, ama yılbaşından beri performansını beğenmiyorum. Son bir aydır %60'ını çıktım, bir miktar buna bir miktar da THY alımlarına başladım. Kalanını da Haziran içerisinde çıkmayı düşünüyorum.

HSYF için kısa vadede (6-12 ay) yatay ya da aşağı yönlü bir piyasa beklentim var, geçen hafta IPB hariç tüm HSYF'leri sattım. Yerlerine 12-14 aralığında THY toplamayı düşünüyorum, hedefim de 3 ay içerisinde toplam portföyümün 1/3'ünü THY yapmak. Normalde sepet yapmak lazım ama benim THY'den 1,1,5 yıl içerisinde umudum büyük, o yüzden bir risk alacağım. Hakkımızda hayırlısı.

4.  Alıntı Originally Posted by tele vole Yazıyı Oku
    Ezbere cevap vermeyin insanlara. hiçbir fonun izahnamesinde getiriler şu gün yansır diye bir ibare yok. ben de bundan bir süre önce ipj için aynısını sormuştum bana da aynısını söylediler neymiş efendim izahnamede yazıyormuş, okuyunmuş... böyle üst perdeden cevaplar...

Yazmıyor izahnamede. Yazdığını iddia eden kanıtlasın da görelim.
    Burada çok konuşulan fonun izahnamesinden alıntı.
    "Yabancı piyasalarda işlem gören ortaklık payları, fon ve borsa yatırım fonu, serbest yatırım
    fonu katılma payları ile yatırım ortaklıkları paylarının değerlemesinde; değerleme tarihindeki
    Bloomberg veri dağıtım ekranlarından TSI 16:30 – 17:00 aralığındaki alış fiyatı ile satış fiyatının
    ortalaması kullanılır. Değerleme tarihinde ilgili borsada işlem görmemesi halinde ise son işlem
    tarihindeki değerleme fiyatı kullanılır."

5.  Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Burada çok konuşulan fonun izahnamesinden alıntı.
    "Yabancı piyasalarda işlem gören ortaklık payları, fon ve borsa yatırım fonu, serbest yatırım
    fonu katılma payları ile yatırım ortaklıkları paylarının değerlemesinde; değerleme tarihindeki
    Bloomberg veri dağıtım ekranlarından TSI 16:30 – 17:00 aralığındaki alış fiyatı ile satış fiyatının
    ortalaması kullanılır. Değerleme tarihinde ilgili borsada işlem görmemesi halinde ise son işlem
    tarihindeki değerleme fiyatı kullanılır."

Evet tahrik etme amaçlı yazdığım post işe yaradı böylece bu bilgiyi öğrenebildik. Başka türlü kimse yardımcı olmayacaktı. Çok teşekkürler.

6.  Alıntı Originally Posted by manevracı Yazıyı Oku
    Bu ffp elinde hic bizim borsadan stok tutmuyor heralde. Boyle gunde 0.8 kar gorunce baya sevindim. Iceriginde 45% hisse gozkuyor ama usd gumus ve altina girilmis hepsi.
    İçeriğinde %50 oranında fonlar bulunduğu için fiyat 1 gün gecikmeli yansıyor olabilir. Yarın fiyatı kontrol edelim.

7. Yabancı hisse senedi emtia vs. içeren fonlarının yönetim ücretleri yıllık %3-4 arasında. Paranı eurobond yapsan %7 faiz alacaksın artı bunların fon yönetim ücreti eder sana yıllık %11 dolar bazında kayıp. Bu fon dolar bazında yıllık en az %11 kazandırırsa başa başsın. Sonrası reel kar.

Oh ne ala her riski sen al, fon yöneticisi hatalı yatırım yaparsa ceremesini sen çek o da yetmez gibi adamlara dolar bazında her yıl %3-4 yönetim ücreti öde.

En kötü dolar alıp koysan adamların bankasına, yıllık %1-2 faiz verecekken hem paranı dolar bazında alıyorlar hem de faiz vereceklerine %3-4 sizden para alıyorlar.

Kurda sormuşlar boynun niye kalın diye o da demiş ki kendi işimi kendim görürüm.

İyice araştırıp kendi imkanlarınız dahilinde sınırlı da olsa bu tür fonların içerdiği varlıklara bizzat yatırım yapmak her zaman ama her zaman size daha çok kazandırır, kaybederken de daha az kaybedersiniz.

Her yıl toplamda %3-4 civarında gezinen fon yönetim ücreti ne demek kendinize gelin fon kurucuları!
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by meesut Yazıyı Oku
    Başarıyla kurtuldu ve ben de bugün biraz daha alım emri verdim. PPF'de tutacağıma burada tutarım daha iyi. IBB tutuyordum, üstelik portföyün yarısıyla, ama yılbaşından beri performansını beğenmiyorum. Son bir aydır %60'ını çıktım, bir miktar buna bir miktar da THY alımlarına başladım. Kalanını da Haziran içerisinde çıkmayı düşünüyorum.

HSYF için kısa vadede (6-12 ay) yatay ya da aşağı yönlü bir piyasa beklentim var, geçen hafta IPB hariç tüm HSYF'leri sattım. Yerlerine 12-14 aralığında THY toplamayı düşünüyorum, hedefim de 3 ay içerisinde toplam portföyümün 1/3'ünü THY yapmak. Normalde sepet yapmak lazım ama benim THY'den 1,1,5 yıl içerisinde umudum büyük, o yüzden bir risk alacağım. Hakkımızda hayırlısı.
    Thy kısmına birşey diyemem elbet bir stratejiniz vardır. Ancak bu yıl benimde borsadan çok umudum kalmadı. Borsanın sadece enflasyon ve göreceli ucuzluk dışında yükseliş nedeni yok. Bu ortamda hisse taşıma oranı, portföydeki hisse ağırlıkları vb konulara bakınca hsyf lerin işi oldukça zor. Portföyündeki hisse ve diğer yatırım araçlarını daha serbestçe kullanabilen ve aktif yönetilen değişken fonların başarı şansı hsyf lere göre daha şanslı duruma geldi bencede. hsyf ler 2018 yılına benzer performans gösterebilirler. İyi olanları endekse karşı relatif getiri yapacak olsa da sorun ülkedeki yatırım iklimi olduğu için zor bir yıl bu yıl.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Sayfa 285/1002 İlkİlk ... 185235275283284285286287295335385785 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •