Alıntı :
![]()
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
enflasyonda bu ay hafif bir salınım bekliyorum oda hıyar çilek yeni dünya erik ve karpuz fiyatına bakarak konuşuyyorum. bunlara bakma benzine bak derseniz bir şey diyemem birde bir çok üründe bu ay zam yapılmadı. sanki hepsi 1 hazirandan sonra yapılacak hissine kapıldım (onlarıda sanırım meyve ve sebzedekii indirimle tolere etmeye çalışacaklar diye düşünüyorum) hatta haziranda doalrda çok sert bi hareket olmazsa benzinde indirim yapabilirler gibi geliyor
bir halt olacağı yok.
Bir emtia düşünün, diğerleri gibi değil, üretilemiyor, yüzyıllarca binlerce yıl önce toprağın altında kalmış fosillerden geliyor, bütün raporlar 2040 da veya 2060 da (varsa hala keşfedilmeyen derin deniz v.b. veya maliyetli olduğu gerekçesiyle çıkartılmayan ilavelerle) biteceğini söylüyor.
Tarihi grafiği de bu...
Nasıl hareket etmesi lazım, burada görüldüğü gibi yukarıya mı, yoksa yatay bir kalıp mı, o şekilde hareket ederse ekonomileri ve ekonomiler arası dengeyi nasıl etkiler, hangi fiyat seviyesinin üzerinde doğalgazlı/elektrikli/hidrojenli araçlara geçiş hızlanır...Bu hızlanma fiyatlara nasıl yansır...Talep artış hızı nedir? v.s. müteakip fiyat hareketi nasıl modellenir, sizce?
![]()
Talep artışını azaltmak için Lityuma yöneldiler de Lityum da ağaçta yetişmiyor. Dünyanın lityum kaynakları sınırsız mı o konuda çıkıp iki laf eden yok. Hollanda Shell'e akıllı olun demiş. Bunlar iyice kafayı yediler.
Yer İmleri