Sayfa 584/853 İlkİlk ... 84484534574582583584585586594634684 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 4,665 - 4,672 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Hele bi başa geçsin bakacağız. İktidarın tadını aldı mı onu kaybetmemek için neler yapar göreceğiz. Şimdilik 10 oyu var iktidar zor yazıp duruyor. İktidarın kaymağına bi kaşık daldırsın sonra konuşalım.
    Abicim başa ben geçmiyorum yaw. Seçimler ve ülke yönetimi aklınıza gelmeyecek ve kimseyi ihya etmeyecek bişey olacak diyorum.

Yaw ben geçmişte tanıdığınız hiç bir kimseye benziyormuyum.? Her hangi bir kalıba uyuyormuyum.? Geçmiş tecrübelerinize dayanan kalıplara koymayın beni diyorum.

Tabi siyasilerde başa geçmeden aynı yalanları söyleyip başa geçince gerçek niyetlerini hızlı zenginleşerek gösteriyorlar. Sistem namusluyuda namussuz yapacak kadar gelişmiş ve her yeri kaplamış. Şimdi ben farklıyım deyince kaç kişi inanır önünde taze tayyip örneği varken.

Benim delilimde var. Nauru devlet başganı emenike sürekli kapımda. Gel bizim ülkeyide yönet, sen efsanesin başkalarına benzemiyorsun deyip duruyor.

Durun yaw.
    Ben muhtarlık seçimine oy istiyorum. Gaza gelince bunu unutmuşum.

Önce muhtarlıkta yapacaklarımı göreceksiniz, sonra ilçe belediye başganlığı, sonra il belediye başganlığı. En son ülke başganlığı, sonra mecburen gezegen ve güneş sistemi başganlığı. Gören insanlar, ülkelerini yönetmem için beni çağıracaklar.

Yaptıkları ile muhtarlıktan Tunceli belediye başganlığına çıkan adama kimse hırsız yada sapıttı diyebilirmi.?
    (Aslında ben "naapıyon lan, daha yeni belediyenin başına geçtin" demiştim öhhö. İlk iş olarak Tunceli ismini değiştirmeye kalkmıştıda. Önce bi şehri ve halkını düzelt, herkes iyi hale gelince sonra gerekiyorsa İsme sıra gelir.)

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    tayyip yine yeni icad çıkarıyor. "Anayasayı değiştirmek için gerekiyorsa referanduma gideriz" demiş. Değiştireceği şeyler başkanlık sistemi gibi kendi çıkarına olan şeyler olmalıki, referandum tehdidini kullanmış.

Önceki anayasa değişikliğinde "Yetmez ama evet" sloganı ile, fetöcülerle beraber akp tayfası, halkın %60'ını kandırmıştı. Bu %60 içindeyseniz, tayyip VEYA BİR BAŞKASI sizi yine kolayca kandırabilir.

tayyip in karakteri, kendi kişisel çıkarını ikinci plana itmesine engel olur. Başka türlü yapması İMKÂNSIZ. Yeni anayasa referandumuda kendi çıkarı içindir. Sizin çıkarınıza görünen şeyler, asıl niyetini gizlemek için size sunacağı rüşvettir. Benim 200 milyona fiyatım olması gibi. İstediğini alırsa, Siz ve çocuklarınızın geleceğinin bir kısmı YİNE 3 kuruşa gidecek demektir.

200 milyon AVRO iyidir, aşağı inmeyin. Referandumdan önce keş isteyin, vaat olmasın. Ağlamaya başlarsa hemen tüyün. Gözyaşları ile kandırabilir. Siyasetçi numarasıdır gözyaşı. Sıkışınca sık sık kullanılır.

Eğer referandum olursa, yine TV de pek çok güvendiğiniz insan çıkıp referandum için tayyipe oy isteyecek. Onlar bu işten maddi çıkar sağlayan insanlar. Yemeyin, yedirmeyin. "200 milyon avrom var, birine vermek istiyorum ama kime.?" diyeni de bana gönderin.
    Son düzenleme : alicemal; 28-05-2021 saat: 09:36.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu yazıyı öne çekelim.

Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    TV de sabah konuşmacılarını dinliyorum, bebe konuşuyor "ağlayarak söylüyorumki BISTin hikâyesi yok. Keşke olsaydı. Almanyanın var, abd nin 3 hikayesi var, ama bizde yok. Çok üzgünüm."

TV de akşam bebelerini dinliyorum, grup halinde halka olmuş ağlaşıyorlar "hikâyemiz yok. aaaaah ah, ilaç için bir hikâyeciğimiz olsa, şimdi rekorları kırar geçerdik."

Her gün aynı ağıtlar.

Bu ezber beyinliler söyleyecek kendi fikirleri yoksa, iribaşlardan birinin hikâyesini alıp tekrarlıyorlar. Bir kaç hafta önce biri yükselmememize sebep bulamadı, yada gerçek sebebi söylemeye korktu "hikâyemiz yok" dedi. Sonra bütün bebeler aynı hikâyeye sarıldı.

Derken bunlardan zeki olanları hikâyeyi geliştirdiler. "Ucuz olmak yetmez, üstünde tüy de olması lazım."

Kestirmeden gideyim. Tekrarlaya tekrarlaya "Ucuz olmak önemli değil"e vardılar eni sonu.

Lang dingiller.

Senin sağlam bankalarının F/K sı 3,5. PD/DD leri 0.50 altında. En baba hikâye budur. Yolsuzluğa batmış, abd nin bu yıl katil dediği ve ticaret savaşı başlattığı Rusya nın sağlam bankalarının aynı verileri TR nin 2 katı. Yine yolsuzluğa batmış, TR ile benzer yönetim özellikleri gösteren Brezilya ve Meksika nın aynı verileri 2,5 - 3 katı. Bunların hangi hikâyeleri varki bizi katlamışlar. Onlarda pandemiden çıkmış gaza basmış, bizde. abd de aynı, Almanya da.

Fiyatın normal olur, dahada yükselmek için hikâye ararsın. Ama senin çok önemli büyük şirketlerinin fiyatı yerlerde allahın dingili.

Açıkça söylesene. KY sürekli büyük oyunculardan dayak yediği için sersemledi, KY yeni para sokmuyor. Büyük oyuncular endeksi yükseltse, satacak kimse bulamayacağım diye korkuyor Bu sebeple endeksi yükselterek yeni mal yüklenme yerine, mevcut kalabalıkları(KY sürüsünü) soymaya çalışıyor.

HİKÂYE VAR, ÜLKEYE GÜVEN YOK. Rusya'nın Meksika'nın, Brezilya'nın hangi hikayeleri varda bizi ikiye katlamışlar.(Geçen gün biri bu 3 ülkenin TV de F/K larını verdi bende onun yalancısıyım.) Büyük oyuncular BISTi alıp yukarı çıkarsa, tayyipin yeni sorun çıkarmayacağından emin değiller. HATTA YENİ SORUN ÇIKARACAĞINDAN EMİNLER ve her kes sattığındada büyük oyuncu elinde tonla malla kalacak, mal durumuna düşecek.

GERÇEK BU.

Kimse akp diyemiyor. Diyecek delikanlıyıda TV ye çıkarmazlar. Ülke bu halde.

4.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Biri demişti sanırım desidero'ydu. "Sen başgan olmak istiyorsun." Beni hiç tanımamış.
    Alicemal, seni bi tek ben tanıdım ben de yanlış tanıdım , yani işin zor. İşin olacağı nedir konuşmuyorsun nerede olmayacak bir şekil var oradan daliyorsun boş ver sen bu basganligi domatislere bak.Bu millet senin dediğin paylaşmayı istese sokakta görürsün esnaflar şimdi kapanmadan sonra dudukleyecek adam arıyor 3 liralık mala 5 , 10 tipine göre fiyat çekiyor .

Yaw bu topikte kişisele girmeyin, daha yeni bosh'la desidero güreştiler, şimdi ikiside yok. bosh dan bir oyum vardı oda muallağa bindi. Olan benim oya ol.
    Güreş lafını sanki bildin de ettin , gençliğimizin bı kısmı Sadettin Tantan in o zaman başkan ligini yaptığı istanbul güreş ihtisas kulübünde geçti , güreşi severim ,
    karşımda Boş yapan veya basİT lik yapanlar olursa ona göre ayarını alır ve de
    kurek kova benden deniz mevsimi gelmiş plajda oynayacaklar için ,
    Geçen yıl memlekette , kabadayilarinin bol olduğu komşu ilçeye kuzine altlığı almaya gittim bı dükkana girdim benle yaklaşık aynı yaşta olan satici adam ne istiyorsunuz dedi bı an aklıma adı gelmedi şey diyecek oldum
    Herif bana demez mi burada şey satılmıyor diye
    Ona gözlerine bakarak eskiden artist olarak bı Ayhan ışık vardı şimdi herkes artist oldu , deyince işin gideceği yolu anladı , sonrasında saygıda kusur etmedi
    demem o ki artistlik yapan artislik görür nokta.

5.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Fikirler için teşekkür ederim.
    Seçimler ve devlet yönetimi bildiiniz gibi değil. Benden sıradan bişey bekleyebilirmisiniz.
    ben şahsım yönetimde anarşizm felsefesine daha yakınım artık. Öyle müdür, baş müdür, yardımcılardan başlayıp bakanlıklara uzanan milyon yönetici vs olmamalı. Bunları besleyecek sistem kalmadı artık. Bir iş mi çıktı o an işe en yakın olanlar, işin çıktığı yerdekilerden sadece o iş için geçici bir sorumlu olacak. (Bakın sorumlu.. yetkili ya da başımıza kral değil) İşi hemen bitirip sorumluluğu da bırakıp sıradan vatandaş olacak. misal 150 bin din adamı olmayacak. Namaz mı kılınacak, hemen oradan biri başa geçip Allahu Ekber tekbir getirecek. Ücret mi? Cennette. Din böyle demiyor mu? Peygamber ücret istemiyorum demiş, Kuran sizden ücret istemeyenler bahtiyar, demiş. Din ve anarşizim aynı şeyleri savunuyor zaten. Arabaymış, lüks konutlarmış, giysilermiş... İsraf yok! Yerellik önemli olacak. Öyle bölündük, ülke elden gidiyor vs. artık bunlar olmayacak. bitecek..Başkaları bölünmüyorsa biz de bölünmeyiz. Herkes kendi mahallesini süpürecek...

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yaw herkes burdaymış, yazıyı yine öne çekelim.

TV de sabah konuşmacılarını dinliyorum, bebe konuşuyor "ağlayarak söylüyorumki BISTin hikâyesi yok. Keşke olsaydı. Almanyanın var, abd nin 3 hikayesi var, ama bizde yok. Çok üzgünüm."

TV de akşam bebelerini dinliyorum, grup halinde halka olmuş ağlaşıyorlar "hikâyemiz yok. aaaaah ah, ilaç için bir hikâyeciğimiz olsa, şimdi rekorları kırar geçerdik."

Her gün aynı ağıtlar.

Bu ezber beyinliler söyleyecek kendi fikirleri yoksa, iribaşlardan birinin hikâyesini alıp tekrarlıyorlar. Bir kaç hafta önce biri yükselmememize sebep bulamadı, yada gerçek sebebi söylemeye korktu "hikâyemiz yok" dedi. Sonra bütün bebeler aynı hikâyeye sarıldı.

Derken bunlardan zeki olanları hikâyeyi geliştirdiler. "Ucuz olmak yetmez, üstünde tüy de olması lazım."

Kestirmeden gideyim. Tekrarlaya tekrarlaya "Ucuz olmak önemli değil"e vardılar eni sonu.

Lang dingiller.

Senin sağlam bankalarının F/K sı 3,5. PD/DD leri 0.50 altında. En baba hikâye budur. Yolsuzluğa batmış, abd nin bu yıl katil dediği ve ticaret savaşı başlattığı Rusya nın sağlam bankalarının aynı verileri TR nin 2 katı. Yine yolsuzluğa batmış, TR ile benzer yönetim özellikleri gösteren Brezilya ve Meksika nın aynı verileri 2,5 - 3 katı. Bunların hangi hikâyeleri varki bizi katlamışlar. Onlarda pandemiden çıkmış gaza basmış, bizde. abd de aynı, Almanya da.

Fiyatın normal olur, dahada yükselmek için hikâye ararsın. Ama senin çok önemli büyük şirketlerinin fiyatı yerlerde allahın dingili.

Açıkça söylesene. KY sürekli büyük oyunculardan dayak yediği için sersemledi, KY yeni para sokmuyor. Büyük oyuncular endeksi yükseltse, satacak kimse bulamayacağım diye korkuyor Bu sebeple endeksi yükselterek yeni mal yüklenme yerine, mevcut kalabalıkları(KY sürüsünü) soymaya çalışıyor.

HİKÂYE VAR, ÜLKEYE GÜVEN YOK. Rusya'nın Meksika'nın, Brezilya'nın hangi hikayeleri varda bizi ikiye katlamışlar.(Geçen gün biri bu 3 ülkenin TV de F/K larını verdi bende onun yalancısıyım.) Büyük oyuncular BISTi alıp yukarı çıkarsa, tayyipin yeni sorun çıkarmayacağından emin değiller. HATTA YENİ SORUN ÇIKARACAĞINDAN EMİNLER ve her kes sattığındada büyük oyuncu elinde tonla malla kalacak, mal durumuna düşecek.

GERÇEK BU.

Kimse akp diyemiyor. Diyecek delikanlıyıda TV ye çıkarmazlar. Ülke bu halde.

alicemal akşama not muhabeti varmış düşünüyorumda daha ne kadar düşer ki bu not. bence düşmeyecek yerinde sayacak ama birileri şimdiden notumuz düşmüş gibi davranıyor acaba 2 dir beklenen haber not düşümü idiydide biz yanlış yerlere mi baktık
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    alicemal akşama not muhabeti varmış düşünüyorumda daha ne kadar düşer ki bu not. bence düşmeyecek yerinde sayacak ama birileri şimdiden notumuz düşmüş gibi davranıyor acaba 2 dir beklenen haber not düşümü idiydide biz yanlış yerlere mi baktık
    Notu kimse takarmı emin değilim. Zaten çok düşük nottayız. 1 kademe inse yada çıksa fark etmiyor.

---

lütfi elvan konuşuyor. Oda tayyip gibi karşısında sağ ve sol tarafa cam ekran koymuş, oradan okuyor.

Bu adama bakınca devlet kurumunda en fazla şef mertebesinde birini görüyorum. Karşımızda ülke ekonomisini yönetiyor(yersen tabi). Kendi uzmanı olması gereken konularda birebir ekrandan okuyor.

O konuştukça doviz yükseliyor. O kadar akp ye tepki olmuuşki konuşmalalrına bile dovizi kontrol edenler dayanamıyorlar.

tayyiple damat konuşurkende bir ara doviz yükselir BIST düşerdi.

Sayfa 584/853 İlkİlk ... 84484534574582583584585586594634684 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •