Sayfa 800/997 İlkİlk ... 300700750790798799800801802810850900 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 6,393 - 6,400 arası.

Konu: Viop XXXIII

1.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku

matriks prime kullanıyorum.. sembole sağ tıkladığımda ikinci şekildeki gibi detay penceresi çıkıyor orada opsiyon GReek sembollerini gösteriyor.. ilk şekil ise viop menüsünden ulaşılıyor adı "opsiyon analizi"..orada da simülasyon yapabiliyorsun değişkenleri arttırarak.. Greek sembolleri orada da var..

bunlar oldukça faydalı.. zaten black-scholes formülünü kullanarak hesaplıyor.. piyasa yapıcının serbest parametresi "implied volatilite", IV.. diğerleri (faiz oranı, temettü oranı vadeye kalan gün vb)zaten belli..bazen risk takibi için toplam portföy net deltasını hesaplamak için kendim program yazdım, çok fazla poz olduğundan otomatik okutup deltalarını toplayarak hesaplıyorum..
    Pozisyonların deltalarını toplayarak trade etmek, özellikle prim almak amaçlı yapılan işlemlerde olmazsa olmazlardan birisi... Vallahi tebrik ederim. Ben de bu hesaplamayı excell de yapıyorum.

Geçen hafta burada uzlaşma fiyatları üzerinden manipülasyon yapıldığını ve SPK, BIST ve Takasbank'ın kendi finansal okur yazarlıklarını artırmaları gerektiğini yazmıştım.

En azından SPK'nın burada yazılanlarını okuduğunu biliyorum. Nitekim ertesi günden itibaren uzlaşma fiyatlarının gün içerisinde sık sık güncellendiğini ve gün sonunda da artık uzlaşma fiyatlarının gerçeğe uygun bir şekilde ilan edildiğini görüyorum çok şükür. Bundan sonra uzlaşma fiyatlarının yanlış açıklanması ile ilgili bir sorunumuz olacağını sanmıyorum.

Piyasa yapıcının en etkili silahı, belirttiğiniz gibi "implied volatilty" ama yıllardır opsiyon piyasasında işlem yaparım, 23-30 mart 2021 tarihleri dışında bizdeki piyasa yapıcıların "implied volatilty" ile oynadığını görmedim. Bunda da yüksek faiz oranlarının etkili olduğunu düşünüyorum. Oynaklığın arttığı dönemlerde volatilitenin yükseltilmesi halinde primler çok fazla yukarı gideceği için kum gibi satıcı geleceğini hesaplayıp, fazzla oynamadıklarını düşünüyorum. Keşke volatiliteyi de değiştirseler de daha güzel trade etme imkanı yakalasak.

Opsiyon piyasasına ilginin en azından burada artması son derece güzel bir gelişme. Keşke piyasada da ilgi biraz daha artsa da, küçük yatırımcı "piyasa yapıcı" nın karşı taraf olduğu işlemlerden kutulup, birbirleriyle daha uygun fiyatlardan işlem yapıyor hale gelse...
    Paranızın, emeğinizin ve zamanınızın kıymetini bilin... Çaldırmayın...

Daron Acemoğlu..
    Özel Bankalardan bazıları batmak üzere....

https://www.youtube.com/watch?v=qefnFYRNDPg&t=7s

3.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    Daron Acemoğlu..
    Özel Bankalardan bazıları batmak üzere....

https://www.youtube.com/watch?v=qefnFYRNDPg&t=7s
    Bankalar hakkında bu şekilde konuşmak suç değil mi?

Alıntı Originally Posted by ALPER Yazıyı Oku
    Bilmiyorum.Daron'a sorabilirsin..

Hem de büyük suç.
    Videoyu izlemedim. Böyle bir ifade kullandıysa başı belada demektir.
    Türkiye’de ise kendisi ifadeye çağırırlar.

Acemoglu abd vatandaşı..

söyleşinin tamamını dinlemedim..

abd şartlarında söyleyebildiği her şeyi söyler.. bence abd vatandaşlarının abd şartlarında söyleyebildiği şeylere akp 'nin yarattığı çarpık adalet sisteminde ceza verilemez..yani isterlerse verirler ama en son rahibe vermeye çalıştılar ne olduğunu bilyorsunuz.. üstelik Acemoglu çok tanınan ve saygı gören birisi..rahipten kat kat daha çok tanınan birisi..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

7.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    Bilmiyorum.Daron'a sorabilirsin..
    Kapına dayanırlarsa oyle dersin.

Darona sorun.

Kapına dayanırlarsa oyle dersin.

Darona sorun.
    Komediye bak şimdi.. DARON laf edecek, faturayı vatandaş ödeyecek..
    Allah akıl versin derler, böylelerine...

Sayfa 800/997 İlkİlk ... 300700750790798799800801802810850900 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •