Demek şerro, yeşil soğan, benjo diye USD ye diyorsunuz. İstanbul tahtakalede dovizin hepsinin ilginç takma adları vardı. Sanırım sterline kraliçe diyorlardı. Diğerlerini unuttum.

---

tayyip Amasra'da 135 milyar m3 ilave gaz bulmuş. Müjde oymuş. Bu müjde ile BIST de bişey olmaz.

Bu sabah genel göstergelere bakıyorum. Anormal bişey yok. USD cuma günki seviyede, CDS 407 de haftalardır düşmüyorda artmıyorda. tayyip her kısa devre yaptığında yükseltip orada tutuyorlar. İyi veriler geldiğinde düşürmüyorlar.

Gece açılmaya başlayan asya piyasalarıda kötü değil, toplu bir kırmızılık yada yeşillik yok. Normal herşey. abd vadelileri çıktığı yüksek yerde duruyor. abd vadelinin son dalgası hakkında yazdığım tahminler gerçekleşti sayılır. Son dalga oldu. Söylediğim gibi dalga biterkenki gelen kötü enflasyon verisi ile 2 küçük hafif aşağı yatay dalga daha yaptı. Şimdi sıradaki yukarı dalgaya geçti. Tek tutmayan tahminim, o iki küçük dalganın aşağıda bitiş yeri tutmadı. Ben daha aşağı iner demiştim, indirmediler.

Virus vaka sayısıda 5binlere kadar düşmüş. Tam kapama bitti ama vaka sayıları düşmeye devam ediyor. Aşı olayım dedim, internette e-nabıza baktım, Çin aşısı aradım bulamadım. Siyonistlerin biontek aşısı var gibi görünüyor, o aşıyı olmakta istemedim. Bende alerji var, biontekin aşısıda sentetik yeni teknoloji ve denenmemiş aşı, bende ne yapar bilmiyorum, riske girmedim.Neden siyonist.? Biontek'in 2 sahibinden emin değilim ama üst firmaları pfizer şirketi siyonist şirketi. Biontek'in 2 sahibinden kadın olanda ibrani tipi var. Batıda hızla çok yükselenler Türk görünse bile ibrani kökenli oluyorlar. Mesela coca cola nın CEO su muhtar kent TC. kimlikli-doğumlu ama ibrani kökenli.

Konuyu dağıtmayayım, bugün BIST de kötü görünen bişey yok. haberleri okumadım henüz, tayyip yeni bir numara çevirmişmi bilmiyorum. Biraz haber okuyayım.

siyonist kanalın sitesi, yellen faiz sinyali verdi diyor. Bu faiz sinyali önemli, bakalım piyasayı nasıl etkileyecek. Şu an için pek etkilemiş görünmüyor. Avrupa seansı açıldığında biraz daha netleşir.