Sayfa 847/1013 İlkİlk ... 347747797837845846847848849857897947 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 6,769 - 6,776 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Faiz artışı ile yerli paranın cazibesini korumaya çalışırsınız, bu sayede yerlinin yabancı paraya yönelişi azaltır, yerli para cinsinden tasarrufu teşvik etmiş olursunuz. Döviz kurlarının panik havasıyla sıçramasını engelleyebilirsiniz. Mevcut borçların bir anda ödenmesi gibi bir durum olduğu söylenemez. Sakinleşen piyasa ortamında mevcut dış borçları yenilemenin panikle sıçrayan kur ortamından daha kolay olacağını kabul etmek zor olmasa gerek. Bu arada dövizle borçlanmayı, lüks tüketime yönelik ithalatı azaltıcı, döviz kazandırıcı işlemleri teşvik edici, vb muhtemel bir çok tedbirin alınması için kazanılan çok değerli zamanı küçümsememek gerekir.

2. Faizi arttırdınız iyi hoşta içerdeki üretici bütün satışını nakitmi yapıyor. Sanayide öyle canlı para yok herşey vadeli ve o faizi arttırdığınızda kuru aşağıda çekseniz sanayicinin finansman giderini deli gibi arttırıyorsunuz sonuç bankalar para kazanıyor sanayici faize çalışır hale geliyor.
    Ha batan bizden değildir batan batsın nasılsa batanın piyasa ayakta kalanlara kalıyor denirse orası ayrı konu ama işsizliği ne yapacaklar bu faizle. Reelde öyle tüikin dediği gibi bir dünya yok hatta alakası yok yahu.
    Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.

3. Sabah sentimentler hakkında yazmıştım misal şuan
    euusd %60 satış %40 alış bu rakam 85-15 e kadar gelmişti 1,12 lerde şuan gene 1,1130 lardayız fiyat düştükçe euroda alım tarafında artış var bu rakam ne zaman %50 üstüne çıkar ozaman euroda hareketi 1,05 başlar
    Aynı şekilde japona bak %60 satış %40 alış yani satıcı fazla ne yapıyor 10-20 pipslik spikelar atabiliyor 110,50 ye zıplayabiliyor çünkü rahat japon.
    gbp ye baksak %62 satış %38 alış sonuç gbp bugün iplemiyor hiçbirşeyi veri meri yani cidden hikaye sentimentler düzelmedikçe o trendler çok zor başlar.
    usdtry yi adam yerine koyan olmadığından sentimenti yok hiçbir yerde yada var ben bulamıyorum ama yok yani.
    Yazdıklarım yatırım önerisi değildir akıllı olun kendi aklınız var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.

4. Portföyümde döviz var. Kurun yüksek yada alçak olması alım motivasyonumu hiç etkilemiyor

Portföy döviz ve döviz artarsa - Hissiyat : nötr (hatta negatif)
    Usd yada Eu sert artarsa, zararımım ancak bir kısmı karşılandı diye düşünüyorum. Portföyüm 100 % döviz olsa bile döviz artışından dolayı asla sevinmiyorum. Çünki TL'nin değer kaybı demek, şu ana kadar edindiklerinizin kısa vadede değer kaybı yanısıra hayatınızın devamında edinecekleriniz fiyat artışı ve muhtemelen edineceğiniz şeylerin azalması demek. (ev, araç, tekne, eğitim, seyahat vb vb)

Portföy döviz ve döviz kuru azalırsa - Hissiyat pozitif
    Elimde ciddi oranda döviz varken kurlar çakılırsa, gelecek ile ilgili tüm planlarımın daha kolay gerçekleşeceğini düşünüp iyi hissediyorum. Tl nin güçlenmesi her anlamda pozitif geliyor.

Portföyde döviz yok, döviz artarsa ; Berbat bir durum.
    En kötü senaryo, portföyde hiç döviz yok ve devalüasyon ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Dövizin bir günde, bir hafta yada bir ay içinde 50% artışı çok yaşanmış bir senaryo.

Özet olarak, dövizi bir sigorta poliçesi gibi düşünüyorum, orada kaybettiğim para poliçenin primi. Bu prim benim kafamı rahat tutuyor en azından.

Saçmalıyor olabilirim ama net hissiyatım uzun zamandır böyle.

5. 15.6.2017 tcmb fonlama verisi

GLP : 92.7 milyar TL faizi 12.25
    TL depo: 10.4 milyar TL faizi 9.25

ağırlıklı ortalama fonlama faizi : %11.95
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Ahmetg Guest

ABD'de yiyecek maddelerinde fiyat deflasyonu varmış..geçen ay hafiflemesine rağmen 18 aydır mutfak gıda fiyatları düşüyormuş..

Bir yaşıma daha girdim..Nasıl bir şey ki, bizde gıda fiyatları her ay artmazsa hatırı kalır..

Neyse brent'te 47 doların altına geldi, normali 44 civarında..Yellen teyze bu gidişle enflasyonu mumla arayacak..

Doların güçlenmekten başka çaresi yok..

8.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Güzel kardeşim, aklına gelen her konuyu , o anda bulduğun ortama yazmak zorundamısın ? Burası dolar topiği, yazdığın mevzu başka bir mevzu. Konut topiğini adeta bloke etmişsin zaten. Şimdi de dolar - mevduat faizi topiklerini trollemeye çalışıyorsun.
    Lütfen biraz özen !!

Sayfa 847/1013 İlkİlk ... 347747797837845846847848849857897947 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •