31 mayıs 2021 - 20 ağustos 2021 12 hafta
sayın JAS ben zamanda buradayım,
daha önce bu 12 haftayı
4+4+4=12 olarak safhalara ayırmıştım, (ölçü sp 500 tür)
4 yatay
4 düşüş
4 yükseliş haftası olmalı,..
bu cuma ilk 4 hafta (YATAY py) bitecek,
buna göre pzt den itibaren 4 hafta düşüş olmalı, sonrada 4 hafta yükseliş,
4 hafta düşüşü grafiklerde görülen mavi ovalde kapatabilirsek, devamında 4 hafta yükselişi 1591 .36 yı yukarı doğru alt/üst edersek, short kriter olan c> 1813.9 hedefini görebiliriz ki 17 ekime kadar buna fırsat var idi,..bkz önceki değerlendirmeler
sizinde eş güdümünüz bu yönde idi ayrıldığınız durumlar varsa yazın lütfen,
(parantez olarak ben 60 hafta bütününde c>1813.9 da short py içinde gördüğümden boğanın ayıyı yukarı sürmesi manasında buna ''long drive'' demiştim,. bu manada tek istediğim çizdiğim bu pasajın olması/oluşması, ama bütünüm düşüncede short, 17 ekimden itibarense agrasif shorttur)
burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
yatırım tavsiyesi değildir,...
Sn İndregandi,
"4+4+4=12 olarak safhalara ayırmıştım, (ölçü sp 500 tür)
4 yatay
4 düşüş
4 yükseliş haftası olmalı,..
bu cuma ilk 4 hafta (YATAY py) bitecek,
buna göre pzt den itibaren 4 hafta düşüş olmalı, sonrada 4 hafta yükseliş"
İkinci 4 hafta düşüş, üçüncü 4 hafta yükseliş modeli FDow EW sayımı ile uyum göstermiyor, tam tersi olsa tam uyumlu olacak. Sizin yazdıklarınız bizim vadeli için geçerli olsa da keşke düşüş-yükseliş haftaları tam tersi olsaydı diye içimden geçiriyorum. Hangi olaylar nasıl böyle bir farklılığa yol açacak merak ettim.
İzlemesi ilginç bir 8 hafta olacak.
"(parantez olarak ben 60 hafta bütününde c>1813.9 da short py içinde gördüğümden boğanın ayıyı yukarı sürmesi manasında buna ''long drive'' demiştim,. bu manada tek istediğim çizdiğim bu pasajın olması/oluşması, ama bütünüm düşüncede short, 17 ekimden itibarense agrasif shorttur)"
Bu konuda ise tamamen aynı düşüncedeyiz.
dediğiniz gibi bakalım ne olacak,
geçen sp de ve diğer emerging paralarında 4 haftayı tutturabilmeme rağmen burada usdtry de tutturamamıştım,
sürüden bir ayrılma konusu olduydu, grafikteki o yelpazeler o zamandan
ha bire kravatı sıkıyorlar TR nin,
burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
yatırım tavsiyesi değildir,...
Yer İmleri