Artan

484,00 10 18:10
286,25 9.99 18:10
289,25 9.98 18:10
12,24 9.97 18:10
295,50 9.95 18:10
Artan Hisseler

Azalan

78,40 -9.99 18:10
39,54 -9.97 18:10
37,04 -9.97 18:10
16,09 -9.96 18:10
229,90 -9.93 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

10.047.116.287,75 18:10
7.132.495.674,06 18:10
6.016.189.385,14 18:10
5.796.789.847,70 18:10
5.651.868.803,60 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8025 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Viop XXXIV

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    gundwane nerde yaşıyorsun demiştim ama gerek kalmadı ? akape hayal dunyasında yaşıyorsun..

yollarda araba olacaktır elbette.. 80 milyonluk ülke..

ben neden pahalı diyorum..

sen de yollarda araba olduğu için demek ki millet sürünmüyor diyorsun..

araç kiralamadan tut şirketleri için vergi indirimine kadar bir çok avantaj var..parası olan için bir yolunu buluyor..

ben ücretliler diyorum.. cevap veremiyorsun.. millet sürünüyor..

20 bin dolarlık araba 40 bin dolar oluyor Türkiye'de..zulüm.. cevap veremiyorsun.. bu zulüme söyleyecek bir şeyin yok demek ki..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

2.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    gundwane nerde yaşıyorsun demiştim ama gerek kalmadı ? akape hayal dunyasında yaşıyorsun..

yollarda araba olacaktır elbette.. 80 milyonluk ülke..

ben neden pahalı diyorum..

sen de araba olduğu için demek ki millet sürünmüyor diyorsun..

araç kiralamadan tutu şirketleri için vergi indirimine kadar bir çok avantaj var..

ben ücretliler diyorum.. cevap veremiyorsun.. mi,llet sürünüyor..

20 bin dolarlık araba 40 bin dolar oluyor.. cevap veremiyorsun.. bu zulüme söyleyecek bir şeyin yok demek ki..
    Kimsenin süründüğü falan yok..
    AKP li falan da değilim..
    Yafta yapıştırmayın hemen tanımadığınız insanlara..

Demiyorsun ki 20.000 dolarlık aracı 40.000 e nasıl alıyorlar..neden fiyatı 2 katı diyorsun..O da güzel..
    O araç 20.000 dolar olsun sen otoparkdan çıkamazsın zaten trafik orada başlar..

Neyse kafalar bi yere aşırı şartlanmış durumda..
    Şu insanlar aç sürünüyor efendim fakirlik diz boyu edebiyatından hakkaten baydım..
    İşin ilginci en çok bunu dillendiren de en zenginler ..işi en tıkırında olan..en cebinden balya balya para taşan..
    10.000 tl ye tekne turuna çıkar yediği ahtapottan bahseder ..
    Sonra evde saçla yapımı falan arka bahçede tavuk mu yetiştirsek de yumurtalarını falan öyle.....

ayhh aman...

discretus..şu son yazını sana yakıştıramadım..
    ABD neden 60.000 dolarda bizde 7-8.000 dolar..

Bir kere o rakamı 1 e 1 karşılaştırman lazım..
    Bizde 3000 tl asgari ücretten yıllık min 36.000 tl eder..

Biraz eli yüzü tutan bir işte çalışıyorsan zaten 60 70.000 tl yi çok rahat geçersin..

neyse diyorum ya kafalar şartlanmış..
    tamam çok fakiriz..

eee viop ne olur..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Kimsenin süründüğü falan yok..
    AKP li falan da değilim..
    Yafta yapıştırmayın hemen tanımadığınız insanlara..

Demiyorsun ki 20.000 dolarlık aracı 40.000 e nasıl alıyorlar..neden fiyatı 2 katı diyorsun..O da güzel..
    O araç 20.000 dolar olsun sen otoparkdan çıkamazsın zaten trafik orada başlar..

Neyse kafalar bi yere aşırı şartlanmış durumda..
    Şu insanlar aç sürünüyor efendim fakirlik diz boyu edebiyatından hakkaten baydım..
    İşin ilginci en çok bunu dillendiren de en zenginler ..işi en tıkırında olan..en cebinden balya balya para taşan..
    10.000 tl ye tekne turuna çıkar yediği ahtapottan bahseder ..
    Sonra evde saçla yapımı falan arka bahçede tavuk mu yetiştirsek de yumurtalarını falan öyle.....

ayhh aman...
    tekne turu filan demişşin...ahtapotlu menüden bahsetmişssin.. amaaaaa..

viskide içerler .. söylemeyi unutmuşsun...yalılarında boğaza karşı yudumlarlar.. hahahaaa..

bu viski ve boğaz hikayesini de çok duydum yandaş basında.. ülkenin ne kadar süper olduğunu ifade etmek için çok kullanırlar..sen de örneklerde kullan.. hatta son yasaklarda migroslarda kuyruk bile olmuştu içki almak için..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku

...

ABD neden 60.000 dolarda bizde 7-8.000 dolar..

Bir kere o rakamı 1 e 1 karşılaştırman lazım..
    Bizde 3000 tl asgari ücretten yıllık min 36.000 tl eder..

Biraz eli yüzü tutan bir işte çalışıyorsan zaten 60 70.000 tl yi çok rahat geçersin..

neyse diyorum ya kafalar şartlanmış..
    tamam çok fakiriz..

eee viop ne olur..
    biraz uçuyorsun gibi geldi.. asgari ücretten iki katına nasıl çıkıyorsun birden..

dur daha oraya gitme..

asgari ücretli insan sayısı ne kadar.. ücretli çalışanların yarıya yakını.. çok az bir kesim (yüzde olarak ) 10 bin tl üzeri kazanıyor..

asgari ücret 3000 tl ise asgari ücret istatistiklerine girmeyen 4000 tl de sürünen bir rakam.. ama istatistiklere girmiyor asgar ücretli çalışan anlamında..

oysa.. çalışanların büyük çoğunluğu 5-6 bin tl altında kazanıyor..

yani sürünüyor..

diğer yandan 1:1 karşılaştırmak lazım diyorsun..

bizde araba fiyatı neden 2 katı o zaman ??

elektrik fiyatı neden dolara endeksli.. benzin fiyatı neden dolara endeksli.. köprü geçişleri neden dolara endeksli.. liste uzar gider..

maliyetler dolar cinsinden.. 1:1 karşılaştıramazsın senin dedğin anlamda..yani abd de 1 dolar ile 1 tl benzer alım gücü mantığı yürütüyorsun ki esas bu mantığın viop forumuna hiç yakışmamış..başka yerlerde belki kullanırsın ve millet "vay beee çok haklısın kafir amariga zaaten batacak, almanya bizi kıskanıyor" diye cevap verebilir.. ama burada olmamış..

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    biraz uçuyorsun gibi geldi.. asgari ücretten iki katına nasıl çıkıyorsun birden..

dur daha oraya gitme..

asgari ücretli insan sayısı ne kadar.. ücretli çalışanların yarıya yakını.. çok az bir kesim (yüzde olarak ) 10 bin tl üzeri kazanıyor..

asgari ücret 3000 tl ise asgari ücret istatistiklerine girmeyen 4000 tl de sürünen bir rakam.. ama istatistiklere girmiyor asgar ücretli çalışan anlamında..

oysa.. çalışanların büyük çoğunluğu 5-6 bin tl altında kazanıyor..

yani sürünüyor..

diğer yandan 1:1 karşılaştırmak lazım diyorsun..

bizde araba fiyatı neden 2 katı o zaman ??

elektrik fiyatı neden dolara endeksli.. benzin fiyatı neden dolara endeksli.. liste uzar gider..

maliyetler dolar cinsinden.. 1:1 karşılaştıramazsın senin dedğin anlamda..yani abd de 1 dolar ile 1 tl benzer alım gücü mantığı yürütüyorsun ki esas bu mantığın viop forumuna hiç yakışmamış..başka yerlerde belki kullanırsın ve millet "vay beee çok haklısın kafir amariga zaaten batacak, almanya bizi kıskanıyor" diye cevap verebilir.. ama burada olmamış..
    Otomobil (Toyota Corolla, Mazda 3 gibi) fiyatı ABD'de ortalama 20 bin dolar civarında, burada ise 300 bin TL, yani 15 katı!
    Ford-Mustang 25 bin dolar, burada kaç para?

Alıntı Originally Posted by agha Yazıyı Oku
    Otomobil (Toyota Corolla, Mazda 3 gibi) fiyatı ABD'de ortalama 20 bin dolar civarında, burada ise 300 bin TL, yani 15 katı!
    buna gundwane cevap versin.. neden pahalı diye, , fantastik cevapları var..

ben açık bir zulümdür diyorum..ücretli çalışanlar ağır vergiler altında sürünüyor..

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    buna gundwane cevap versin.. neden pahalı diye, , fantastik cevapları var..

ben açık bir zulümdür diyorum..ücretli çalışanlar ağır vergiler altında sürünüyor..
    Dur daha bitmedi; kıyma (ABD: 5.38 Dolar – Türkiye: 45 Lira), yahu adamlar tavuk yemiyorlar, yiyen görürsen onlar azınlıktır, genellikle fakir zencidir. Kola zaten bazı lokantalarda birinciden sonrası beleş, su zaten beleş. Evlerde kullanılan su bile beleş, sabah-akşam banyo yaparsın, böylece cenabet gezmezsin.

Alıntı Originally Posted by agha Yazıyı Oku
    uzağa gitmeye gerek yok bulgaristan'da 50.000 tl.ye aldığın audi veya volswagene binmeye kıyamazsın..

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •