Sayfa 549/1002 İlkİlk ... 49449499539547548549550551559599649 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 4,385 - 4,392 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

Duhul
    Jun 2018
    İkamet
    RODOSTO
    Gönderi
    1,549
    Başkan, başınız sağ olsun,geride kalanlara sabır diliyorum

2. Başkanım başınız sağolsun. Huzurla uyusun inşallah.

3.  Alıntı Originally Posted by kelebekx Yazıyı Oku
    Rahmetli Özal ve sonrası dönemlerde enflasyon ne kadar artarsa artsın en azından maaşlar da o oranda artıyor, ücret gelirliler enflasyona ezdirilmiyordu. Onun için yüksek enflasyon kişisel bazda çok fazla sorun olmuyordu. Son bir kaç yıldır ise çeşitli hile ve oyunlarla resmi enflasyon gerçek enflasyonun yarısından daha az oranda açıklanıyor ve bu nedenle ücret gelirliler hızla fakirleşiyor.
    Bu durum 90 lı yılların ortasına dek böyleydi,bunların kafalarının almadığı,sizin türlü oyun ve düşüncelerle fakirleştirmeye çalıştığınız sabit gelirliler esasında iç piyasanın can damarı,sen bu adamı fakirleştirdikçe o da bim e,a-101 e mahkum oluyor önce her şehrin yerel esnafı ölüyor,sosyal yardımlarla besleyecek bir boğaz daha ortaya çıkıyor,ama kime diyoruz ki....

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Bu ülkede para yemek bile enayilik. Ülke şu an para yemeye de pek müsait değil. Yemeyerek iyi yapılıyor bence.

Parayı kazanmak ayrı, yiyebilmek ayrı tecrübe ister. Kazanırken, nasıl yeneceğinin planı da yapılmalı derim.

Hazıra konup hayrını gören pek görmedim. İnsanların çoğu kuş beyinli. Hazır ne kadar büyük olursa olsun bunlara para dayanmaz. Hazırcıların sonu genellikle kumarbazların sonu gibi olur.
    Şu anda havadan para kazanan zamane sonradan görmeleri dışında para kazanmak ayrı hüner onu tutması ayrı hüner,gerek pandemi,gerekse kısa yoldan köşe olma arzusu,güzel yurdumda ''para yiyebilecek''konumdaki insanların bile diken üstünde olmasına yol açıyor.Kendi sahillerimizde ortalama bir balık lokantasında ödediğiniz hesap,euro üzerinden hesap ödediğiniz Yunanistan dan oldukça yüksek çıkıyorsa(ürün,kalite ve hizmet farkını hiç katmıyorum bile)insanlar bile bile lades olmaktansa ''para yemememeyi''tercih ediyor...

4. Eskiden gerçek enflasyon açıklanıp gerçek zamlar yapılıyordu
    Yıllık %25-30 normal ancak şu an enflasyon yıllık %80 civarında. Geçen sene 4000 tl aldığım karton hammaddesi şu an 7500 tl ve 20 günde bir zam yapıyorlar

Şimdi bu durumda siz gerçek enflasyonu açıklarsanız ve memura emekliye o oranda zam yaparsanız ülke 6 ayda batar.

Sonuç olarak ben ki işletme sahibi olmama rağmen ev araba almam hayal oldu nerdeyse. 2005-2015 arası yapan yaptı. Bundan sonrası işçiside patronuda günü kurtarmaya bakacak.

Dışarı çıkıp bi steakhouse gitseniz 2 yetişkin bi çocuk 600-700 e çıkıyorsunuz. Tatil deseniz olmuş 20 bin tl.

Evet ben bunları yapabiliyorum ancak eskiden senede 3 kez tatile çıkarken bu sene 1 kez çıkabildim.

Dışarıda yeme içme yerine ailemi alıp haftada bir mangal yapar olduk ki 1/3 fiyatına daha güzel şeyler yiyorsunuz.

Devlet yetkililerince habire masraflarınızı kısın, harcamayın önerleri yapılmasında bile haklı olduklarını düşünüyorum. Çünkü yakın gelecekte herkes mecburi ihtiyaç ve faturalarına çalışmak zorunda kalacak ve kimsenin uzun vadeli borca girmesini istemiyorlar.

5.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Eskiden gerçek enflasyon açıklanıp gerçek zamlar yapılıyordu
    Sadece o değil, zamlar yeterli olmadığı zaman işçi, memur el ele verip camı çerçeveyi indiriyorlardı.

Şimdi herkes halinden memnun gibi.

Birilerinin ağzı oynuyor mrmrmrmr bir şeyler diyorlar ama sesleri çıkmıyor.

O zaman, devam.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Sadece o değil, zamlar yeterli olmadığı zaman işçi, memur el ele verip camı çerçeveyi indiriyorlardı.

Şimdi herkes halinden memnun gibi.

Birilerinin ağzı oynuyor mrmrmrmr bir şeyler diyorlar ama sesleri çıkmıyor.

O zaman, devam.
    Şimdilerde emniyette "ağzını açanı alın" komutu çok moda, o yüzden pek kimsenin sesi soluğu çıkmıyor herhalde...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

7. erdoğan'a bir çok mecrada emine hanımın kocası(eşi) dendiğini duyuyorum

yeni bir yaklaşım ve değersizleştirme tutumu..!!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    Başkan basin sagolsun, Allah rahmet eylesin.
     Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    Ayhan başkan, başınız sağolsun, sabırlar dilerim size.

Sayfa 549/1002 İlkİlk ... 49449499539547548549550551559599649 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •