500bin tl'nin 20% brüt oran üzerinden getirisi aylık net 8bin tl olarak hesapladım. Kümülatif etkisi ile 8.300'e kadar çıkar.
https://mevduat-faiz-getirisi.hesapl...t/hesaplama.do
Burada da KuveytTürk 400bin kredi için 48 ay vade seçince 1,53%'ten aylık 12609TL ödeme çıkarıyor. (bu sitedeki en düşük oran gördüğüm kadarıyla)
https://www.hangikredi.com/kredi/tasit-kredisi
500bin nakit bankada durursa onun üzerine cepten aşağı yukarı 4300tl para çıkar. Bu 4300 TL de enflasyona karşı 4 sene içinde kişi maaşlı çalışan ise eriyecektir. Önceki trende bakarak aracın kullanılmasına rağmen TL cinsinden fiyatının artacağı spekülasyonu yapılabilir bu 4 sene içinde.
Bunun yanında bankadaki 500bin kendini arttıramayacağı için onun da alım gücü azalacak aynı şekilde. Bugün 55-57bin dolar ediyorsa, 4 sene sonra 20-24 bin dolar etmesi beklenebilir. 45-46bin dolar eden araç da ikici elde kaç dolara düşer emin değilim ama burasını biraz sallıyorum 40bin dolara düşebilir.
4 sene sonunda oldu elimizde 40bin dolarlık araba + 24 bin dolar nakit. 55 > 65 diyelim düz hesap.
Yanlışım varsa düzeltiniz.
ytd
Huzurlu uyumanin bedeli de bu olmali..
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yavaş yavaş medyada emlak rayiç bedellerindeki anormal artışlar yazılmaya çizlmeye başlandı , ismi üzerinde " takdir komisyonu" ...
2. dünya savaşı sırasında aşkale sürgünlerine sebep olan meşhur takdir komisyonları...
10-15 seneye kadar (özelikle büyük şehirlerde) , herkesin konutunu zengin konut sınıfına sokup duble-trible emlak vergileri alacaklar...
Allahtan seçim var , başkan müdahale edebilir...ancak bunun kökünden halli yani
4 senede bir yeniden değerlendirme kaldırılmalı ..zengin konut hikayesinden vazgeçilmeli
büyük şehirler için konut vergisinde 3 kademeye geçilmeli
yani
-binde 2-binde 4-binde 6 ....
Kira stopaj uygulaması konutlarda dahil edilmeli ve beyan işleminden vaz geçilmeli...
otomobil ve emlak dolar bazinda 2. eli duserken tl bazinda devamli artiyor.
sizin dusundugunuz gibi herkes sonsuza dek dolar biriktirmiyor..ben misal kendi gelecegimi garanti alacak kadar yatirim yapinca ev arabami bir ust kademeye cikarttiyorum ve etrafimda ki onlarca is adami da aynisini dusunuyor.olay dedigim gibi bankanin kendi kendine sizi ev araba sahibi yapmasi mevduat sahipleri icin.
bankada 500 k si olan birisi bugun sifirdan cash 400 k yi otomobil alimi icin masanin uzerine koydugunda bir anda sifirlaniyorken banka sizi ayda 4 bin tl civarina o istediginiz aracin sahibi yapiyor..
İyide o fiyata yemek yiyenler ve lux hayat yasayanlar %1 dir.geriye kalan kit kanaat geciniyor.
Yer İmleri