Gümüş yine bir haftada topladığını 1 günde verdi...Büyük abiler altın ve gümüşün yükselmesini istemiyor nedense...
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
kardeş hisse fon almak için dayanak endeksin mutlaka en az 50 haftalık ortalamaya vurması, veya son birkaç yılın ortalamasına gelmesi yani çok sağlam bir dip çalışması yapması şart. bistte dip 1000 nasdakta 10000 ama böyle olmadığına dair tüm dünyada kurnazca bir algı kampanyası yürütülüyor, balinalar onyıllardır acemileri artık borsa düşmez altın bir zenginlik çağı başladı havası yaratarak sögüşlüyorlar. alınacaksa sadece hisse fonları alınmalı hisselerin arkasında kar eden büyüyen şirketler vardır bir noktanın altına düşmesi imkansızdır ama bi petrol, altın, döviz bunların bana göre kripto paradan en ufak farkı yok. petrol sıfırın altına düştü hatırlarsan, altın desen virüs bitti diye rahatlıkla 1200 usd ye inebilir kimseye verecek hesabı yokyani bunların güvenilir bir dibi yok. bence bunları vioptan destek-direnç noktalarını baz alarak trade etmek en mantıklısı. viopa nerdeyse hiç para gerekmediği için ana paran da borçlanma araçlarında mis gibi sabit getirisini yapar.
"Petrol sıfırın altına düştü" önermesini biraz açar mısınız?
https://twitter.com/fonlabirikim/sta...181590016?s=19
Gedik portföy ile ilgili bir ceza.
Gbg biriktiriyordum acaba çıksam mı diye düşündürdü.
madem borsa uzun vadede kesinlikle kazanç demek, başarılı hisse fonları ortalamada her sene %100 kar yapabiliyorlar, ben bir aracı kurum olsam sabit getirili hisse fonu diye birşey kurardım. onun da günlük getirisini %0,1 olarak sabitlerdim ayda %3,3 yılda %50 kar verirdim kalan %50'yi de cebe indirirdim nasıl hayalhisse piyasasından faydalanmak isteyen ama düşüşlerde panik yaşadığı için uzak duran yatırımcıdan faydalanmış olurdum.
Yer İmleri