Sayfa 989/1009 İlkİlk ... 489889939979987988989990991999 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 7,905 - 7,912 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

Easa problem devlet bankalarından dusuk faizle para pompalanmasidir.hem haksizliktir.bu para basmaktir.bu para cari acigi patlatiyor.oda doları patlatiyor.bundan vazgecilmeli.ithalat patliyor.

2.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bunu bi ara ben yapmistim.
    Temettuler gelince yillik gecinecek kadar parami dolara cevirmis ve vadesiz dolar hesabimda tutuyordum.
    Sonra her odemede kucuk kucuk dolar satip yapiyordum odemeyi.
    Elektrik parasi gelince mesela atiyorum 50 dolarcik diyordum.
    Bir yerde yemek yeyince 12 dolar, depoyu fulleyince 40 dolar v.s.
    Her sey bana psikolojik olarak ucuz geliyordu.
    Bu nedenle ileriden hedefim ayda 1000 dolar gibi bir dovis bazli pasif gelir yaratmak. Artik eurobond mu olur, yabanci hisse senedi temettusu mu olur bilemiyorum.
    Mevcut eurobond getirileri vergi sonrasi %4 gibi. Yani 12.000 dolar yillik getiri hedefleyen birisinin su sira girecekse 12×25=300K dolaresi masanin uzerine koymasi gerekiyor..

Syg,
    Rakamlar mantıklı, 4% net getiri gerçekçi. benim de hedefim bu miktarlar yalnız eurobond'a koyulan para sizi enflasyona karşı korumuyor. Vadeli mevduat gibi daha çok. Vade sonunda elinize alım gücü önceki 10 seneye göre azalmış kağıtları sayacaklar.

Hisse alınca reel mal almışsınız gibi oluyor fiyat çıkabilir de düşebilir de ama enflasyon olan bir ortamda mal fiyatlarının ve onu üreten şirketin hissesinin değerinin artmasını beklemek makul bir yaklaşım diye düşünüyorum.

Yani sırf eurobond değil de onu da çeşit olsun diye ekleyip ana gövdeyi hisseye koymak sanki daha iyi olabilir.

Hisseden kastım sırf bist değil bu arada, anlaşılmadıysa...

Ytd

3.  Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Bu dedidiniz kendi para birimiyle uluslar arasi ticaret gibi.ortada bir getiri yok.ruble TL ticareti[emoji39]
    Aslinda gercek enflasyon kadar tl faiz alsak sorun olmiyacak.gecmiste reel faiz verildi.ben hic dolar almamistim .
    Son dönemin ekonomi profesörleri geçmiş dönemde verilen yüksek tl faizini çok büyük hata olarak görüyorlar. O yüzden şimdi tam tersini uyguluyorlar.

Geçmiş dönemde TL mevduatçısı kollanırken şimdi daha çok dolar tutanlar kollanıyor arada başka bir fark yok.

İki yaklaşım da bizim problemimizin yegane çözümü değil. Ülkece birbirimizi yemeyi, çalıp çırpmayı bırakıp insan olmaya karar verirsek düze çıkarız yoksa bize verdikleri 2 seçenek var:

1- düşük faiz ile fakirleşmek
    2- yüksek faiz ile fakirleşmek

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Rakamlar mantıklı, 4% net getiri gerçekçi. benim de hedefim bu miktarlar yalnız eurobond'a koyulan para sizi enflasyona karşı korumuyor. Vadeli mevduat gibi daha çok. Vade sonunda elinize alım gücü önceki 10 seneye göre azalmış kağıtları sayacaklar.

Hisse alınca reel mal almışsınız gibi oluyor fiyat çıkabilir de düşebilir de ama enflasyon olan bir ortamda mal fiyatlarının ve onu üreten şirketin hissesinin değerinin artmasını beklemek makul bir yaklaşım diye düşünüyorum.

Yani sırf eurobond değil de onu da çeşit olsun diye ekleyip ana gövdeyi hisseye koymak sanki daha iyi olabilir.

Hisseden kastım sırf bist değil bu arada, anlaşılmadıysa...

Ytd
    Cook dogru da hissede de herkesin bildigi gibi double taxation var.
    Bir de benim gibi artik buyuk olcude ununu elemis elegini asmis bir adam 10 sene sonra dolarin enflasyon nedeni ile alim gucunun dusecegini pek hesaba katmaz, seker, kolestrol ve yuksek tansiyon ile ugrasmadan geleni yemeye bakar.
    Az evvel suredividend adli siteye bakiyordum bu arada.
    https://www.suredividend.com/monthly...stocks/#danger
    Cok faydali bir site..
    Arada bir girer bakarim.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Cook dogru da hissede de herkesin bildigi gibi double taxation var.
    Bir de benim gibi artik buyuk olcude ununu elemis elegini asmis bir adam 10 sene sonra dolarin enflasyon nedeni ile alim gucunun dusecegini pek hesaba katmaz, seker, kolestrol ve yuksek tansiyon ile ugrasmadan geleni yemeye bakar.
    Az evvel suredividend adli siteye bakiyordum bu arada.
    https://www.suredividend.com/monthly...stocks/#danger
    Cok faydali bir site..
    Arada bir girer bakarim.

Syg,
    UK merkezli hisselerden alarak o duble fiskinin önüne geçilebiliyor Birleşik krallıkta da hala eli ayağı tutan büyük isimler var yani şimdi boş değil orası da.

Yaş ileri ise enflasyonu düşünmeye gerek yok ama belki hisseler çoluğa çocuğa bırakılır... Çoluğu çocuğu ne kadar sevdiğinize ya da hazır servete konmalarını isteyip istemediğinize göre değişebilir tabi cevap.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    UK merkezli hisselerden alarak o duble fiskinin önüne geçilebiliyor Birleşik krallıkta da hala eli ayağı tutan büyük isimler var yani şimdi boş değil orası da.
    Arada bir bakiyorum soyle large cap, olgun, temettusu secure, duzenli ve %5 uzeri odeyen ne var diye..
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

https://youtu.be/72bjROoKyUY
    Dudu bu tip egitim videolari seyretmen lazim.deniz hayati oyle kolay degil[emoji39]

8. Kendin pişir kendin ye yerlerinde bira soğutma 5 TL rakı soğutma 25 TL .

Buz vs de isteseniz şarap ta soda cola da soğutsanız adamın bir aylık buzdolabı elektrik ihtiyacını karşılayacaksınız 😉😉😉

Sayfa 989/1009 İlkİlk ... 489889939979987988989990991999 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •