Sayfa 653/1002 İlkİlk ... 153553603643651652653654655663703753 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 5,217 - 5,224 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

veba illetinin hükmü-ferma olduğu limanlardan vürud eden (gelen) atide muharrer eşya ve mevad meclis-i sıhhıye kararıyla memalik-i mahruse-i şahaneye (osmanlı devleti topraklarına) kabül olunmayacaktır.
    şöyleki:
    evela,
    çamaşır,
    müstamel (kullanılmış) ve köhne elbise,
    ve eşya,
    müstamel yatak takımları,
    kullanılmış mobilya,
    memleketlerine iade edilmek üzere efrad-ı askeriye ve sefain (gemi) taifesi tarafından bırakılan paketler,
    yük makamında yolcunun yanında bulunan ve etor (temizlik) makinesiyle tathir edilecek (temizlenecek olan çamaşır (okunmuyor).

saniyen: - su kuvvetiyle tazyik olunup emtia-i ticariye gibi balyalar ile nakledilen paçavralar dahil olduğu halde adi kağıt imaline mahsus bilcümle paçavralar.

salisen: - müstamel çuval,
    müstamel zenbil,
    müstamel hasır,
    müstamel hali,
    ve şilte veya hali makamında istimal olunan (kullanılan) üzeri boyalı veya kıllı deriler kullanılmış işlemeli eşya.

rabian: - bil-kimya hiç bir muameleye tabi tutulmamış taze cülud (hayvan derisi) ile taze enkaz-ı hayvaniye (yaralanmış hayvan) bil-cümle tırnak kıl ham ipek ham yük.

hamisen: - saçlar.

sadisen: - balada zikir ve tadad olunan eşyayı havi kavlı postallar ile bu eşyanın numuneleri.

sabian: - ithali memnu (yasak) olan eşya ile sarılmış veya karıştırılmış bil-cümle emtia-i ticariye,
    ma-mafi emtia-i ticariyenin sarılamsında istimal olunan cam ve porselen ve çiniden mamul edevatı havi sandıkların derununa (içine) konulan paçavra ve eski kağıtlar memurin-i sıhhıye tarafından ihrakı (yakılması),
    ve yerlerine yeni pamuk veya yeni kağıt vaz olunduktan sonra emtia-i mezkure kabül olunacaktır.
    balada zikrolunan mevad fi 1 ağustos sene 1318 tarihinden itibaren mevkii tatbike vaz olunacaktır.

29 temmuz 1902

2. #Afrika yı da yakmışlar her yer cayır cayır.
    Doğru mu bu haber teyit edilmedi. Doğruysa korkunç. Prof. Mustafa Öztürk haberi doğrudur. Düzgün adamdır.
    @erefefik

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    İşte bu ya.
    Tüm meselenin tek mesajda özeti.
    Vallahi bravo.
    Olmaz sn djoz analiz eksik.Bravo denemez.Analizde iki adet çok büyük handikap var.Birincisi aşılı dahi olsalar sağlık sektörü her anlamda her kapanmada dayak yiyor ,yıpranıyor,bu onlara büyük haksızlık.Sağlıkçıların istifası bile hastaneler doldu mu yasaklanıyor,izinler kalkıyor,sözverilen maaş iyileştirmeleri yapılmadığı gibi zaman zaman kesintiler bile yapılıyor.İkincisi aşılanmıyan sayısı çok olunca bulaşıcılığı artan varyant hemen yeni bir salgın ve devamında kapanmaları getirdi mi,eğitimden ,ekonomiye,psikolojiye varana kadar her anlamda toplumun canına okunuyor.Tüm toplum aşılı olsa ,hastane yatışları artmayacağından ne sağlık sistemi etkilenir,ne de bu kısıtlamalar olur.Alın işte okul zamanı geliyor ,belki de çocuklar bir yıl daha adam gibi eğitim alamıyacak,bunlar az zararlarmı dır.Daha önce yazdım ben zorla aşıya karşıyım,herkes kendi kararını vermeli,ama cidden bu çaplı bir aşı karşıtlığını anlıyamıyorum,ben ,tüm sülalem ve 84 yaşındaki annem çoktan sizin için denek olduk.Hala bir sıkıntı yok o kadar korkmayın.Zaten biyolojik olarak ,dalım değil ama m rna aşısının bile insan biyolojisini çok sıkıntıya sokması mümkün değil.Zaten karşımızda öyle şeytani akıllar var ki isteseler istedikleri maddeyi aşıya falan gerek kalmadan bin şekilde bize enjekte ederler,ben işin o kısmından çok çekinmiyorum.Sanki bu aşı tüm dünyayı aşı pasaportu falan ayağına bir şeylere alıştırmak için kullanılıyor gibime geliyor.

4. Doğru
     Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku

Doğru mu bu haber teyit edilmedi. Doğruysa korkunç. Prof. Mustafa Öztürk haberi doğrudur. Düzgün adamdır.
    SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Twinkle twinkle little star,
    Soon you won't be twinkling anymore.....

5. Cübbeli Ahmet Hoca
    @c_ahmethoca
    Hadîs-i Şerîf'te: "Yangın gördüğünüz zaman tekbir getirin, zira tekbir gerçekten onu söndürür" buyuruluyor. (İbnü's-Sünnî, Amelü'l Yevm, rakam: 289-292)
    Cübbeli Ahmet Hoca
    @c_ahmethoca
    ·
    3s
    @c_ahmethoca
    adlı kişiye yanıt olarak
    Yangını görenler veya sosyal medyada izleyen herkes "Allâh-u Ekber" diye tekbir getirmeye devam etsinler. Kafirlerin planı Allâh'ın kudretini geçemez.
    Allâh-u Teâlâ, söndürmeye çalışan tüm görevlilerimize yardım etsin, onları zarar görmekten muhafaza etsin.

Bu paylaşımı herkese duyuralım, herkes bulunduğu yerde tekbir getirmeye devam etsin.

Global
    @GLBLTV
    ·
    28d
    Avrupa ülkelerindeki yangın uçak filosu:

• Yunanistan: 38 uçak
    • Fransa: 26 uçak
    • İtalya: 19 uçak
    • İspanya: 17 uçak
    • Türkiye: 3 uçak

Euronews
    Başlık tımarhaneye döndü. Prof. Mustafa Öztürk'ün verdiği Nasa görüntüsü doğrudur abi. O doğruysa Afrika görüntüsü de doğrudur. Bütün dünya yanıyor.

''Korku ve Yalan İmparatorluğu sarsılıyor, yıkılmak üzere.''

Nuh tufanı gibi bir olay bu. Tabii hemen bugün yarın yanıp kül olmayız. Nuh tufanı belki 100 sene sürmüştür. Bunun o kadar süreceğini sanmam.
    @erefefik

6. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

7. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

8. Koç Atatürkçü Düşünce Kulübü
    @koc_adk
    ·
    47d
    Manavgat halkının yardıma ihtiyacı var!

Manavgat Atatürk Kültür Merkezi’nde toplanan afetzede yurttaşlarımızın erzak desteğine ihtiyaçları var.
    Raptiye Su
    Raptiye Paket gıda (çubuk kraker, bisküvi vb.)
    Raptiye Kuru bakliyat (pirinç, bulgur, makarna vb.)
    Raptiye Konserveler
    Raptiye Hijyenik ped
    Raptiye Battaniye
    Raptiye Bebek bezi, bebek maması
    Raptiye Yanık kremi (Silverdin, Hametan, Bepathen vb.)
    Raptiye Buz torbası, buz jeli
    Raptiye Gaz maskesi
    başta olmak üzere,

her türlü erzağa ihtiyaç duyulmaktadır.

Antalyalı veya Antalya’ya yakın yaşayan herkesi Manavgat Atatürk Kültür Merkezi’ne yardım götürmeye davet ediyoruz.

Koç Atatürkçü Düşünce Kulübü
    @koc_adk
    ·
    18d
    MANAVGAT HALKININ YARDIMA İHTİYACI VAR!

Herkesi bu gönderiyi story’sinde paylaşmaya davet ediyoruz.
    @erefefik

Sayfa 653/1002 İlkİlk ... 153553603643651652653654655663703753 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •