Sayfa 656/1002 İlkİlk ... 156556606646654655656657658666706756 ... SonSon
Arama sonucu : 8009 madde; 5,241 - 5,248 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XII

1.  Alıntı Originally Posted by JAS Yazıyı Oku
    Bu sadece son yüzyılın grafiği. İstenirse Oksijen-18/16 izotop kayıtlarını bulur (kendi belgelerim üniversitede yeni nesile kaldı ama makalelerden de bulabilirim) son 500.000 yılın tüm sıcaklık değişimini de verebilirim.
    Bu iş, inanıyorum-inanmıyorum ile olmaz, bilimsel verilerle konuşmak gerek.

Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    İyi de yazılanı okumamışsınız? Ben sıcaklık artmamış demedim ki??? Linkini koyduğum makalede ''Küresel ısıtma'' denilmiş.
    @erefefik

2.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Yukarıdaki mesajları benim hakkımda yazıyorsanız, boş bir insansınız. Önce edep, terbiye, ahlak gelir.

Bir soru sordunuz, bende size uzun bir cevap yazdım. Artık eskisi gibi hızlı da yazamıyorum. Kolay değil yani.

''Bunlar'' ne demek? Terbiyesizlik bu.
    Yani okuyunca içeriğini alınmazsınız herhalde dedim, evrimden bahsettiğinize göre 'bunlardan' değilsiniz.

Başka bir sürekli derdimize atfen, kısaca 'bunlar'...

İçeriği de okuyun lütfen...

3. Benim hakkımda konuşacaksan, bana sorabilirsin. Ben buradayım.
    @erefefik

Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Net kanıtlanabilir bilgilerden ilerleyelim. Bizim türümüz Cro Magnon insanından geliyor. Fosiller var, kanıtlanabilir. Aynı dönemde Neandertaller yaşıyor. Onların da fosilleri var. İki tür karşılaşıyor, Cro Magnon insanı Neandertalleri yok ediyor.

Neandertaller, Homo Eractüs'den, Homo Eractüs ise Homo Habilislerden geliyor. Çok yüksek ihtimalle böyle.

Fakat Cro Magnon insanının Neandertallerden geldiğini kanıtlayamazsınız. Alakaları yoktur.

Homo Habilislerden Neandertallere evrilme 2,5 milyon yıl geriye gider. Cro Magnon insanının geçmişi ise 45-50 bin yıldır.

Fransa'da bulunmuş Cro adında bir mağara var. Bu mağarada bu insanların yaptığı, Rönesans ressamlarını kıskandıracak duvar resimleri var. Yani öyle 5-10 metre mağaranın içine girip, oraya resim yapılmış değil.

Mağaranın içine girip, yüzlerce metre ilerlemişler. Vardıkları yer zifiri karanlık, buradaki duvarlara resimleri yapmışlar. Orayı aydınlatmak için büyük ihtimal meşaleler kullandılar. Bu mağarayı da gelecek kuşaklara kalsın diye belki binlerce yıl korudular.

Neandertaller, sabah kalktıklarında karınlarını doyurmayı düşünen, yarı vahşi yaratıklar. Tamam bazı taştan silahlar kullanıyorlar ama onlar resim falan yapacak varlıklar değiller.

Cro Magnon insanının ise daha öncesi yok. Kemikler Fransa,İngiltere ve İtalya'da bulundu. Yardımlaşan, organize olabilen gelişmiş insanlar bunlar. Bir anda ortaya çıkmaları mümkün değil. Bir yerden geldiler. Karadan gelmiş olsalar, geldikleri ve geçtikleri yerlerde de kemiklerini bulmamız gerekirdi. Demek ki, karadan gelmediler. Havadan da gelmediklerine göre, demek ki denizden geldiler.

Atlantik Okyanusu'nun dibi ise çamur. Efsaneler der ki orada kıta büyüklüğünde bir ada ve gelişmiş bir medeniyet vardı. Ama bizim maddeye dayalı( Yalan ve Korku İmparatorluğu) gibi değildi. İnsanlar psişikti. Mesela cep telefonuna ihtiyaçları yoktu. Telepati ile haberleşebiliyorlardı. Büyücülükle uğraşıyorlardı. Falcılık, gelecekten haber vermek, bunları menfaatleri doğrultusunda kullanıyorlardı. Dünyayı yaşanmayacak hale getirdiler.

Aynen bizim yaptığımız gibi. 10-15 gündür bir pislik yaptılar, ne olduğunu bilemem tabii, yukarıdaki makalede mesela ''iyonosfere elektromanyetik dalgalar göndermek'' gibi bir şey ve dünyanın sıcak olan hemen her yerinde yangın var.

Sosyal medyada kömürleşmiş kaplumbağalar, tavşanlar ve sincapların resimleri paylaşılıyor. Yılanlar, fareler, böcekler, sinekler, karıncalar ne olacak? Sadece son bir haftadaki yangınlarda belki de milyarlarcası öldü. Belki de on milyarlarcası.

Türkiye'de aynı gün 58 yerde yangın çıkmasa farkında bile olmayacaktık. Sadece bu pisliği yapanlar mı suçlu?

Hepimiz suçluyuz. Avustralya'da çok su tükettikleri için binlerce deveyi, helikopterlerden ateş ederek öldürdüler.

Sahipsiz olduklarını mı sanıyorsunuz? Canlılara yapılmış bu katliamın mutlaka ceremesi olacaktır.

Onlar nasıl öldülerse, nasıl acı çektilerse bizde aynısını yaşayacağız.

Korkunç olacak. Aynen Nuh Tufanı gibi...
    Diyorum ya yazacak o kadar çok şey çıkıyor ki? Hangi birisini yazacaksın. Yazıdakileri konu ile dolaylı da olsa ilgili olanları özetlersek:
    Fransa-denizden geldiği iddia edilen Cro magnon insanı-45_50 bin önce.
    Peki Nuh tufanı bunun neresinde. Tufan ne zaman olmuş, ne kadar sürmüş, hangi türler taşınmış, şimdiki türler taşınanların torunları mı ve gemi nereye oturmuş, Cudi dağına mı, yoksa Ağrı dağına mı? Benim sorularım bunlardı. Bir tanesinin bile cevabı yok. Ama diyorsan ki Cro magnon insanının yaptığı resimlerden ve ortaya 45-50 bin yıl önce çıkmalarından esinlenerek tufan bu dönemde olmuş olabilir sana o dönemin detayını verebilirim ve neyin olup olamayacağını da anlarsın. Tabi önce Cudi ya da Ağrı Dağı ile Fransadaki mağara ile nasıl bir ilişki kurduğunu bize anlatman gerek.
    Antropoloji ile ilgili yazdıklarına gelince, hepsini bir kenara bıraktım çünkü deli gibi yazmam lazım yoksa, Cro magnon insanının öncesi yok demişsiniz. O zaman size basit bir soru, homo sapiens sapiens olarak tanımlanan tür neyin nesidir? Cro magnon insanı ile bir ilişkisi var mıdır? Ayrıca Homo sapiens ilk nerede ve ne zaman ortaya çıktı? Hangi göç yollarını izledi?
    Bence iyi bir araştırın. Araştırın ki ben de size 45-50 bin yıl öncesinin iklimini ve bu türün nasıl geldiğini anlatabileyim.

5.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Yani okuyunca içeriğini alınmazsınız herhalde dedim, evrimden bahsettiğinize göre 'bunlardan' değilsiniz.

Başka bir sürekli derdimize atfen, kısaca 'bunlar'...

İçeriği de okuyun lütfen...
    Abi ''bunlardan''olsam ne olur, medeni bir şekilde yazışabiliriz. Neyse...

Bugün bir katılımcı, hiç tanımam, senli benli ''yazdıklarına popomla gülüyorum, ittirin gidin buradan'' diye mesajlar yazdı.

''Terbiyesizlik bu'' diye yazdığım için özür diliyorum sizden.

Değil de Jas nickli katılımcı, arkeoloji ve diğer alanlarda çalıştığını yazmıştı, bende sevinerek sorduğu sorulara cevap yazmaya çalıştım. Bir şeyler öğrenebilirdik. Artık başka zaman okursa belki cevap yazar. ''Tam bir zaman kaybı'' yazmış. Tamam.

İyi geceler. Teşekkürler.
    @erefefik

İyi de yazılanı okumamışsınız? Ben sıcaklık artmamış demedim ki??? Linkini koyduğum makalede ''Küresel ısıtma'' denilmiş.
    Sizin yazdığınız bu:
    "Ben küresel ısınmaya inanmıyorum. Dünya bir sistemdir, fosil yakıtlar ve nükleer hammaddeler bu sistemin bir parçasıdır. İnsanoğlu bu dünyadaki kaynakları kullanıyor. Bu aktivite küresel ısınmaya sebep olmaz."
    Verdiğiniz yazı ise zaten bununla ilgili değil.
    Siz Küresel ısınma diye yazmışsınız.

7. Tabi önce Cudi ya da Ağrı Dağı ile Fransadaki mağara ile nasıl bir ilişki kurduğunu bize anlatman gerek.
    Ben Cudi dağı ve Ağrı dağından hiç bahsetmedim. Onlar efsane, bence uydurma onlar. ))))))
    @erefefik

Ben Cudi dağı ve Ağrı dağından hiç bahsetmedim. Onlar efsane, bence uydurma onlar. ))))))
    Cudi uydurma mı? Cudi uydurma ise Hud suresi 44. ayet tefsirlerinin hepsi (diyanetinki de dahil) uydurma demektir.
    Bunu mu söylüyorsunuz?

Sayfa 656/1002 İlkİlk ... 156556606646654655656657658666706756 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •