Esas faaliyetlerden diğer karlar ve ertelenmiş vergi gelirleri incelenmeli fark burada.
Esas faaliyetlerden diğer karlar ve ertelenmiş vergi gelirleri incelenmeli fark burada.
Ben tabloları gerçekten beğendim. İlk çeyrekte %31.9 olan brüt kâr marjını, ikinci çeyrekte %39.6'ya çıkarmış. Hem satışlarını arttırarak (877 milyondan 982 milyona) hem de satış maliyetlerini düşürerek (596 milyondan 592 milyona) bunu başarmış. Ziraat 810 milyon, Vakıf 910 milyon, Yapı Kredi 860 milyon, BGC 887 milyon, Gedik 842 milyon, İş 870 milyon, Teb 992 milyon ve Halk 979 milyon (en yakın tahminler) satış beklerken, 982 milyon hasılat elde etmiş. Ortalama beklentinin 90 milyon kadar üzerinde. Bu nokta gözden kaçmamalı bence.
Keza faaliyet kâr marjını da %16.4'ten %26.3'e çıkarmış. Evet ilk çeyreğe göre vergiden 33 milyon ve özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımların kârlarından paylar kaleminden 52.5 milyon ekstradan gelir kaydetmiş ancak bunları yok saysanız bile kâr 200 milyon gibi bir rakam yapıyor ki bu da beklentilerin yaklaşık %16 üzerinde kâr yazmış anlamına gelir. Nakit akışı falan da problemsiz gözüküyor. Velhasıl hisse üzerinde ne tür bir etki yaratır bilemem ama rakamları gayet olumlu buldum ben.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
Nakit akışıda gayet güzel capex i yeni yatırımlara mı yoksa faliyet devamı için bakım onarıma mı harcamış öğreneceğiz. Bilanço gerçekten iyi ancak; net kara bakıp inanılmaz demek yanlış.(kuşlu sitede biraz abartıyorlar)
Ayrıca marjları arttıran; iyi bir finansal yönetime sahip; Ar-Ge yi arttıran; ihracat yeteceği Yüksek kaliteli bir şirket olduğunuda tekrar ispatladı.
2q otobüs ve zırhlı satışlarının zayıf olduğu bir çeyrekti. Buda bizi 3 ve 4 q için ümitlendiriyor.
Güzel bilanço.
Yorum ve analiziniz için teşekkürler; saygılar.
Arkadaşlar bilgisi olan var ise bir soru sormak istiyorum; şimdi odd verilerine göre son çeyrek fazla zırhlı satışımız yoktu ancak dip notlarda satışların 507 milyon tutarı savunma sanayi ürünü olarak geçiyor; biz bu çeyrek bu kadar satış yaptık mı?
sn gueno
yukarıdakiler aylık üretim ve satış adetleri osd ye bildirilen. burdaki verilere göre 38 zırhlı satışı var bu çeyrekte. satılan zırhlıların çoğunluğu arma. armalar yaklaşık 1 milyon dolar güncel kurla 320 milyon lira. şimdi aradaki fark nerden geliyor. Şirketin bugün yayınladığı bilanço sonrası faaliyet raporu
https://www.otokar.com.tr/getmedia/8...oru-30-06-2021
faaliyet raporunda 6 aylık zırhlı satışı 103 tane görünüyor. İlk çeyrekte osd ye göre 51 zırhlı satmıştık. bu çeyrekte de 38 zırhlı sattık. Faaliyet raporunda 88 zırhlı satışı görünmesi gerekirken 103 görünüyor. Burda 15 zırhlı satış farkı iştiraklerin yaptığı satış. Yani al jasoor un 660 milyon dolarlık anlaşma dışındaki buradan gönderilen armaların dışında yaptığı satış. Al jasoor idexte 8milyon dolarlık iş almıştı. Zaten burdan gelen karda bilanço kalemlerinde özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımlardan gelen karlar kısmına yazılıyor ki yaklaşık 52 milyon burdan bir kar görünüyor. İştiraklerden gelen karlar özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımlar kısmına yazılıyor. Bu kötü değil aksine iyi bir durumdur. Bunun dışında sadece zırhlı satışı yok savunma kısmında aynı zamanda bu araçlar için yedek parça satışı da oluyor
yaklaşık 36 milyon ertelenmiş vergi geliri var. bilançoya oranı düşük. yaklaşık 50 milyon borç azalmış 25 milyon 2021 6 aylık arge harcaması. iveco için 26 milyon euro yatrım yapılıyor ve yeni boyahane yatırımı da yapıldı. Koç grubu şirketlerin bilançoları temizdir. Çok ayrıntıya girmeye gerek yok alangirli işlerle süslenmiş verilerle gizlenmiş kalemlerle işi olmaz. Şüpheli alacak vs de olmaz devletlerle belediyelerle büyük firmalarla iş yapıyor. Fk düşmüş 8,3 . kar çıkmış 2 katına. Böyle şirketlere ortak olabilmek bile bir şanstır. Bakmayın siz bizim borsanın sığlığına, borsada dönen dolaplara vs... Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Selametle
Sn otokar a katiliyorum.
Zaman zaman aldigim begendigim sirket.sanirim uzun vade tutacagim diger sirketlerimle...
İleride cok buyuk karlar yazacagini dusunuyorum.10 yil sonrasi icin...
Askeri arac kismi daha da ilerleyecektir.
İveco uretimleri henuz baslamadi yanlis hatirlamiyorsam.
Bu aksam tofas otokar inceleyecegim.Birkac baktigim veri var her sirkette farkli.kisaca onlara bakicam ama yazilanlardan islerin iyi gittigini dusunmek yanlis olmaz sanirim.
Elimde asuzu da var kv tutmak icin almistim hedef fiyatima gelince buralara ekleme yapacagim.Belki secim yili eklerim belli olmaz;)
Otokar in yurt ici otobus belediye ve bireysel kullanimda ve ihracatta iyi oldugunu dusunuyorum.
Girdigi zaman ihale ve pazarda farkini belli ediyor.
Ytd
2021/6 yatırımcı sunumu
https://www.otokar.com.tr/getmedia/2..._2021_sunum_tr
bakiye siparişler 169 milyon usd 1 milyon euro 6 milyon tl
Yer İmleri