Sayfa 465/1002 İlkİlk ... 365415455463464465466467475515565965 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 3,713 - 3,720 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1. Bu arada dün GBC son dağılım raporunu yayınlamış, yukarıda görebilirsiniz. GBL ( Azimut Kvba ) ve PPZ ( Azimut PPF ) pozisyonlar bir önceki dağılıma göre bir miktar daha artılırmış. Onun dışında yabancı Altın-Gümüş BYF leri ile yola devam ediyor. Ons 1930 Usd uzeri ve Gumus 27-28 Usd seviyelerindeyken GBC almış olanlar bir süre daha bu maliyetleri taşıyacak gibi gözüküyor.

2.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Teknik bilgi için teşekkür ederim, ben de beklemeyi tercih ediyorum şu anda. Zaten bu kadar zararla satsam ne alacağım şu anda başka bir şey bulamıyorum. Bol kazançlar.
    rica ederim. fakat yanlış anlamanızı istemem, bir destek ne kadar güçlüyse kırıldığı zaman yaşayacağı düşüş de o kadar şiddetli olur. böyle bir durumda 1700 den önce düşüş durursa cidden şaşırırım. 1749 mutlaka zarar kesilmesi gereken bir rakam. insanlar zarar kesi sevmiyor ama tecrübeme göre bir ana destek kırıldığı zaman yapılan zarar keste terste kalma oranı en fazla 1/4 ihtimal. yani dörtte üç ihtimal ucuz yırttık dersin. aynı şey bir direnci aştığında da geçerli. ha diyceksin fondayım nasıl kırdığı an zarar keseyim. likit fon al o zaman. kurum uygulamasının hisse bölümüne altın gümüş yaz çıkar bir sürü.

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Kriptolar, altın, gümüş vs. kayacak olan büyük miktarda parayı yutuyorlar.
    Mesela Bitcoin 33 bin dolardan 44 bin dolara geldi tekrar.

Bu arada dün olduğu gibi ABD verileri iyi gelmeye devam eder ve FED varlık alımlarını azaltmaya başlarsa o daralmada altın ve gümüş gibi enstrümanlar çok daha fazla darbe alabilirler.
    Senelerce buralarda sürünebilir onslar.
    Geçmişe bakın neredeyse 10 yıl aynı yerlerde gezindiği görülecektir onsların.

Bizdeki gram yatırımcısı dolar artışının etkisiyle bunu pek hissetmesede aslında kazancı onstan değil dolardan geliyor.
    hocam halk arasında emtiaya uzun vade yatırırsam mutlaka kazanırım diye bir şehir efsanesi var, halbuki google'dan aç misal 100 yıllık altın ons/usd grafiği 25 senede bir dip zirve arasında dalgalandığını görürsün. yahu bi kere mantık yürüt, altın tam 6000 yıldır resmiyet dışı, 300 yıldır resmi olarak borsada işlem görüyor, sürekli yükselseydi gram fiyatı şimdiye trilyon dolarlara ulaşmış olması gerekirdi ben emtiayı sadece al-sat aracı olarak görürüm o yüzden.

4.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Hocam bunu siz, ben filan düşünüyoruz da yıllardır gçb gibi oldukça başarılı bir fonu yöneten o kadar tecrübeli ekonomistler, analistler düşünenemiyor mu, ona şaşıyorum. O yüzden acaba bir bildikleri mi var diyorum...
    Valla bilemiyorum.
    Bazen bizde aldığımız enstrümana yapışıp kalıyoruz, pozisyon değiştirmeyelim, elbet patlayacak bu diyoruz, sonrada da battıkça batıyoruz.

Umarım böyle bir düşüncede değildirler.

Altın onsta 2100 falan bekleyenler var ama o olsa ne olacak %20 getiri olur. Onun da ne zaman olacağı belli değil.

Arada dolar destek atacak biraz belki ama ben dolar desteğiyle gelecek getiriyi hiç sevmem.
    O destekle gelecek getiri hayatın diğer alanlarından misliyle çıktığı için dolar desteği eksik olsun diyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    hocam halk arasında emtiaya uzun vade yatırırsam mutlaka kazanırım diye bir şehir efsanesi var, halbuki google'dan aç misal 100 yıllık altın ons/usd grafiği 25 senede bir dip zirve arasında dalgalandığını görürsün. yahu bi kere mantık yürüt, altın tam 6000 yıldır resmiyet dışı, 300 yıldır resmi olarak borsada işlem görüyor, sürekli yükselseydi gram fiyatı şimdiye trilyon dolarlara ulaşmış olması gerekirdi ben emtiayı sadece al-sat aracı olarak görürüm o yüzden.
    Aynen öyle.
    Türkiyedeki altın hep kazandırır efsanesi aslında saf ons değilde dolar destekli altın oluyor.
    Altın birazda gerilim, kan ve gözyaşı istiyen bir enstruman.
    Ortam normale dönecekse eğer sıkıntılı bir araç olabilir.

6.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Kriptolar, altın, gümüş vs. kayacak olan büyük miktarda parayı yutuyorlar.
    Mesela Bitcoin 33 bin dolardan 44 bin dolara geldi tekrar.

Bu arada dün olduğu gibi ABD verileri iyi gelmeye devam eder ve FED varlık alımlarını azaltmaya başlarsa o daralmada altın ve gümüş gibi enstrümanlar çok daha fazla darbe alabilirler.
    Senelerce buralarda sürünebilir onslar.
    Geçmişe bakın neredeyse 10 yıl aynı yerlerde gezindiği görülecektir onsların.

Bizdeki gram yatırımcısı dolar artışının etkisiyle bunu pek hissetmesede aslında kazancı onstan değil dolardan geliyor.

tarih 12 aralık 2020, btc/usd 18933 dolarmış tradingview'deki grafiğe göre.

gbc yöneticilerine mail üzerinden nasdak'daki microstrategy'nin btc yatırımları sebebiyle btc etf'i gibi hareket ettiğini, yönetimin dolaylı yoldan da olsa btc yatırımına nasıl baktığını, 2021 projeksiyonlarını sordum.

önceden fondaki miniminnacık pozuma bakıp cevap vermeye değer görmediler diye düşünüyordum, bugün ise bu konuda herhangi bir vizyon ve fikirleri olmadığına eminim, ama kanıtlayamam

7. Nazar değdirmemek için pek yazmıyorum ama rpd birinci değişken fon çok iyi gidiyor. Haftasonu getirisi %+0.60. Viop kısmını iyi yönetiyorlar sanırım.

8.  Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    tarih 12 aralık 2020, btc/usd 18933 dolarmış tradingview'deki grafiğe göre.

gbc yöneticilerine mail üzerinden nasdak'daki microstrategy'nin btc yatırımları sebebiyle btc etf'i gibi hareket ettiğini, yönetimin dolaylı yoldan da olsa btc yatırımına nasıl baktığını, 2021 projeksiyonlarını sordum.

önceden fondaki miniminnacık pozuma bakıp cevap vermeye değer görmediler diye düşünüyordum, bugün ise bu konuda herhangi bir vizyon ve fikirleri olmadığına eminim, ama kanıtlayamam
    Fon yoneticilerine telefon ile ulasirsaniz suclayici amiyane tabirle darlayici olmadginiz takdirde gayet bilgilendirici tatminkar cevaplar alinabiliyor tabi yonetici var yonetici var bilgi vermeyi seven insana denk gelince tadina doyum olmuyor

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 465/1002 İlkİlk ... 365415455463464465466467475515565965 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •