-
Rus ressam Aleksandr Mikhaylovich Gerasimov’un dogum yildonumu ( 12 Agustos 1881 )
Gilyarovsky's apartment, 1910

Nadezhda Gilyarovskaya, 1912
-
Amerikali ressam George Wesley Bellows’un dogum yildonumu ( 12 Agustos 1882 )
Cliff Dwellers, 1913 ( Los Angeles County Museum of Art )

Dempsey and Firpo, 1924 ( Whitney Museum of American Art )
-
Kuantum mekanigine olan katkilarindan dolayi 1933 yilinda Nobel Fizik Odulu'nu alan Avusturyali fizikci ve Kedi Paradoksunu yazan Erwin Schrodinger'in dogum yildonumu ( 12 Agustos 1887 )

" Biz bilimin bize insa ettigi bu materyal dunyaya ait degiliz. Biz onun icinde degil, disindayiz. Sadece gozlemciyiz. Dunyanin icinde oldugumuza inanma nedenimiz ise resme ait olmamiz, vucudumuzun bu resmin icinde bulunmasi. Vucutlarimiz dunyaya ait.Sadece benim degil arkadaslarimin, kedimin,kopegimin ve atimin diger tum insanlar ile hayvanlarin. Ve bu benim onlarla tek iletisim aracim. "

“ We do not belong to this material world that science constructs for us. We are not in it; we are outside. We are only spectators. The reason why we believe that we are in it, that we belong to the picture, is that our bodies are in the picture. Our bodies belong to it. Not only my own body, but those of my friends, also of my dog and cat and horse, and of all the other people and animals. And this is my only means of communicating with them. ”
Bir kedi hem canli hem olu olabilir mi ? / Kann eine Katze tot und gleichzeitig lebendig sein ?

-
Meksikali komedyen ve aktor ( Mario Fortino Alfonso Moreno Reyes ) Cantinflas’in dogum yildonumu ( 12 Agustos 1911 )

-
Fransiz ressam Aimé Nicolas Morot’nun olum yildonumu ( 12 Agustos 1913 )
Le Bon Samaritain, 1880 ( Paris, Petit Palais )

Retour de la chasse au lion, 1902 ( Musée des Beaux-Arts de Nancy )
-
Manuel Ortiz de Zarate, Moïse Kisling, Max Jacob, Pâquerette ve Picasso, 12 Agustos 1916’da Jean Cocteau tarafindan Paris’te fotograflandilar.
-
Macar asilli Amerikali yatirimci ve hayirsever ( György Schwartz ) George Soros'un dogum gunu ( 12 Agustos 1930 )

“ Bir yatirim karari vermek bilimsel bir hipotez kurup onu pratik bir teste tabii tutmak gibidir. Tek fark ise bu hipotez para kazanmak icindir, evrensel kabul gormus bir kural ortaya koymak degil. ”

“ Hisse senedi piyasasi balonlari hic yoktan var olmazlar. Gercekte cok temel gerekceleri vardir, yanlis anlasilma sonucu bozulan gercekler. ”

“ Eger yatirim eglenceliyse, eger egleniyorsaniz, muhtemelen para kazanamiyorsunuz demektir. Iyi yatirim SIKICIDIR. ”

“ Piyasalar surekli bir belirsizlik ve akis halindedir. Para ise olani iskonto ederek ve beklenmedik olana bahse girmekle kazanilir. ”

“ Bir durum kotuye gittikce, tersine cevirmesi kolaylasir ve daha yukari gider. ”

“ Iddia ediyorum ki finansal piyasalar hic bir zaman gercek durumu dogru olarak yansitmaz. O veya bu sekilde deformasyona ugrarlar ve bu fiyatlara yansir. ”
-
2 Akademi Odullu ( Butch Cassidy and the Sundance Kid, 1969 - All the President's Men,1976 ) Amerikali roman ve senaryo yazari William Goldman'in dogum yildonumu ( 12 Agustos 1931 )

" Seni seviyor muyum ? Tanrim — Senin sevgin bir kum tanesiyse benimki kumsaldan bir evren olurdu. / Non ti amo ? Dio mio, se il tuo amore fosse un granello di sabbia, il mio sarebbe un universo di spiagge. / ¿ Qué si te amo ? Dios mío, si tu amor fuera un grano de arena, el mío sería un universo de playas. / Est-ce que je t'aime ? Mon dieu, si ton amour était un grain de sable, le mien serait un univers de plages. / Ob ich dich liebe ? Mein Gott, wenn deine Liebe ein Sandkorn wäre, wäre meine ein Universum voller Strände. "
" Kont ciglik atti. 'Bu da kalbinin sol kismi icin.' Inigo bir darbe daha indirdi. Baska bir ciglik daha duyuldu. 'Bu da kalbinin alt tarafi icin. Sana ne yaptigimi tahmin edebiliyor musun?' 'Kalbimi kesip cikartacaksin.' 'Sen benimkini ben on yasindayken cikartmistin; ben de simdi seninkini istiyorum. Biz adalet asigiyiz, sen ve ben—bundan daha ustun ne olabilir ki?' Kont son bir kez daha ciglik atti ve korkudan olerek yigilip kaldi. " Prenses Gelin

" The Count screamed. ' That was just to the left of your heart. ' Inigo struck again. Another scream. ' That was below your heart. Can you guess what I'm doing ? ' ' Cutting my heart out. ' ' You took mine when I was ten; I want yours now. We are lovers of justice, you and I—what could be more just than that ? ' The Count screamed one final time then fell dead of fear. "
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri