Bir firmanın yüksek Temettü dağıtması iyi bir şey değil bence.
Bir firmanın yüksek Temettü dağıtması iyi bir şey değil bence.
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre
Hem haklısınız hem haksız
aslolan ciddi yatırımcılık hisseye bağladığınız parayı makul bi sürede temettü olarak geri alabilmektir fk bunun için vardır.
gelişmiş piyasalarda bu böyledir
bizim piyasada treade edebilen çok afaki rakamlar kazanabiliyor.
Haklı olduğunuz taraf firmada ciddi öz sermaye büyümesi olmaz hepsi o kadar
yalnız
koç farklıdır üstad
koç firmanın büyümesi gerekiyorsa gereğini yapar yatırımını yapar.
Haklı olduğunuz bir başka durumda yabancı ortaklı firmalar karlarını ülkelerine aktarıyorlar
ülkeden kaynak çıkışı oluyor
onlarda
pahalı fiyatlanıyorlar
bfren
fmizp gibi.
Öncelikle çok bilmişlik yapmak istemem kesinlikle.
Ülkemizde bu temettü kavramı yanlış yorumlanıyor diye düşünüyorum. Koç grubu başta olmak üzere birçok borçlu firmalar temettü yarışındalar, bu yanlış bir davranış, temettü dağıtacak firma öncelikle çok güçlü finansallara sahip olmalı ki, sonraki dönemlerde Bilançonun dengesi bozulmasın. Özellikle Türkiye gibi Faizlerin yüksek olduğu ülkelerde temettü verebilecek şirket sayısı bir elin parmaklarını geçemez, geçmemeli diye düşünüyorum.
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, işte buyum ben..'' Yunus Emre
Borçlu olan firmanın temettü vermesi saçmalık tabi ki
mesela aksa çok değil ama borçluyken ortaklar arası geçimsizlikten dolayı maximum seviyede tememttüleri alıp borçlarını azaltmayı düşünmüyorlardı
bu sene
ilk çeyrekde ciddi borç ödemesi yaptılar millet de kar düşük geldi zannetti
ne fark eder di ki
ha kar yaz mış
ha borcunu ödemiş
nihayetinde borcu azalınca daha az faiz ödeyecek ilerde çok daha güzel temettüler ödeyebilecek.
hektaş aslında en yanlış yapan firma
bi tarafdan temettü dağıtıyor
bi taraftan bedelli yapıyor bir garip durum
hisse de yıllardır zirveden zirveye koşuyor.
Dağıtsın ama ölçülü olsun...Aygaz 150 Milyon TL, Goodyear 103 Milyon TL dağıtmışlar.
25 er Milyon TL nelerine yetmiyor du acaba...
Hektaş değil, Tektaş mübarek...Elmas üretseydi bu kadar fiyatlanamazdı zaten...
Yer İmleri