Sayfa 864/1013 İlkİlk ... 364764814854862863864865866874914964 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 6,905 - 6,912 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Üstadım peki 15 temmuzdan ocak 2017 ye kadar 5 ayda 3.00 dan 3.50 görmüş bir usdtry varken 1 haftada 3.5ü den 3.92 gören bir usdtry de merkezi harekete geçirmek zorunda bırakmış olamazmı. Merkez gaiz arttırmayacağım diye inat ederken 1 haftalık sert hareket bunlarda adeta paniğe neden oldu ki bunun aynısı ı erdem başçıda zamanında 2.60 larda panikle faizi 4 puan birden çekerek yapmadımı. Erdemde zamanında gelişmekte olanlar 0.25 her ay ufak ufak arttırırken faizi sabit tuttu sonra gene 1 haftalık yüzde 5 civarı bir harekete akşam olağanüstü toplantı ve faiz kararı aldı hani bu bademlerin huyu suyu ne yazık ki hep böyle nasılsa düzelir deyip hiçbitşey yapmıyorlat ama bir noktadan sonra dediğiniz iflas rakamı gibi bir rakam oetaya çıktığında bu seferde ne yaptıklarını bilmiyorlar bildiğimiz panikliyorlar.
    Benim gördüğüm kısa vadede hani bu kgf olayı daha ne kadar devam eder , kredi geri dönüşlerinde neler olur önümüz ciddi karanlık ama bugünlerde vurun abalıya hesabı gelen doları düşman belledi gidem doları düşman belledi ama faiz bu ekonomiye dolardan çok daha fazla zarar verir kısa vadede rahatlatır ama orta ve uzun vadede ne üretim kalır ne istihdam bu faizle hele ki yüzde 20 lere gelsin bu ülkede mal üretecek keriz sanayici bulamazlar.

2. Fed le faiz gelecek oralara.

1.25 usa biz 11.8 ust bant

1.5

1.75
    2 olacak

Fed ikinarak sikilarak olacak.

Ee biz

9 8 cekebilecek miyiz.

13 15 17 20 yapacagiz.

Eee bankalarda kac olacak??

Peki sanayi ne yapacak. ??

Kar marji % 10 % 15

Banka tl ye 20 verdimi!!

Dusunun.

30 40 isci vergi cek hammade is guvenligi belediye org sanayi denetim
    Zart zurt.
    % 10 % 15
    3 5 ay vade

Veya koy bankaya 10 milyon yilda 2 milyon tl.
    Vergiyi cikar 300 bin.
    Ohh

Kim calisir???

Borclanmanin

sonucu budur ??

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by stonhand Yazıyı Oku
    Üstadım peki 15 temmuzdan ocak 2017 ye kadar 5 ayda 3.00 dan 3.50 görmüş bir usdtry varken 1 haftada 3.5ü den 3.92 gören bir usdtry de merkezi harekete geçirmek zorunda bırakmış olamazmı. Merkez gaiz arttırmayacağım diye inat ederken 1 haftalık sert hareket bunlarda adeta paniğe neden oldu ki bunun aynısı ı erdem başçıda zamanında 2.60 larda panikle faizi 4 puan birden çekerek yapmadımı. Erdemde zamanında gelişmekte olanlar 0.25 her ay ufak ufak arttırırken faizi sabit tuttu sonra gene 1 haftalık yüzde 5 civarı bir harekete akşam olağanüstü toplantı ve faiz kararı aldı hani bu bademlerin huyu suyu ne yazık ki hep böyle nasılsa düzelir deyip hiçbitşey yapmıyorlat ama bir noktadan sonra dediğiniz iflas rakamı gibi bir rakam oetaya çıktığında bu seferde ne yaptıklarını bilmiyorlar bildiğimiz panikliyorlar.
    Benim gördüğüm kısa vadede hani bu kgf olayı daha ne kadar devam eder , kredi geri dönüşlerinde neler olur önümüz ciddi karanlık ama bugünlerde vurun abalıya hesabı gelen doları düşman belledi gidem doları düşman belledi ama faiz bu ekonomiye dolardan çok daha fazla zarar verir kısa vadede rahatlatır ama orta ve uzun vadede ne üretim kalır ne istihdam bu faizle hele ki yüzde 20 lere gelsin bu ülkede mal üretecek keriz sanayici bulamazlar.
    Bu ülkede faiz %60 olduğu zamanlarda da imalat yapılıyordu, ve büyüme bugünküne yakın seyrediyordu. Faiz üretim çıktınızın, verimliliğinin ve borçluluğunuzun bir fonksiyonu, aslında sizin elinizde olan bir parametre değil. Sizin elinizde olan sadece faizi baskılama tercihi ama bir yere kadar. Üretim ve katma değer çıktınız ile oluşan doğal faizi baskılayarak elde edeceğiniz fayda , kur riski ile elde edeceğiniz zararın altında kaldığı denge noktası ekonominin size tanıdığı oyun alanı olmuş oluyor. Bu alanın dışına çıkamazsınız, Yada çıkarsınız ama bu akıllıca olmaz.

*1 haftada 3.5ü den 3.92 gören bir usdtry de merkezi harekete geçirmek zorunda bırakmış olamazmı*

Eğer özel sektörü sıkıntıya sokacak bir eşiğe ulaşmasaydı evet ben diyorum ki 3.92 de de tcmb bu zorunluluğu hissetmeyecekti.
    Tcmb'yi zorunda bırakan neden önemli, bu neden de özel sektör, yüksek faiz bedeli ödeme uğruna dahi tcmb'yi bu karara zorlayan bu.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4. Erdoğan: Faize müdahale edeceğiz

http://www.bloomberght.com/haberler/...ahale-edecegiz

Geç bile kaldık
    "İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."

5. Banka mevdata %15 veriyor.

Bunu satarken isteyecegi en az %22.

Arada hayat sigortasi filan da iteler.

Adam bir yil calisip % 15 yapabilse uretimde kalir.

Bu sartlarda sadece faktoring sirketleri kazanir.

Kimse uretim yapmaz.

6. Koylu artik tavuk bile uretmiyor.

Neden diyorsun, yem pahali beyim diyor, marketten alsam daha ucuza geliyor.

7. Hatırlarsanız OBAMA'nın beyzbol sopası vardı.

Buda TRUMP 'ın sopası:

Tillerson: Blacklisting Muslim Brotherhood is a problematic, they are parts of Turkey & Bahrein governments.

http://www.middleeasteye.net/news/bl...ays-1917776395

Diplomatik nezaket diye bir şey vardır. Bu kadar da alanen söylenmez ki.

http://odatv.com/musluman-kardesler-...506171200.html
    Son düzenleme : sermo; 17-06-2017 saat: 18:55.

8.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Banka mevdata %15 veriyor.

Bunu satarken isteyecegi en az %22.

Arada hayat sigortasi filan da iteler.

Adam bir yil calisip % 15 yapabilse uretimde kalir.

Bu sartlarda sadece faktoring sirketleri kazanir.

Kimse uretim yapmaz.
    Tüm firmaları kredi borcu ile imalat yapıyor gibi düşünüyorsunuz . Bir Kobi olarak sermayem kuvvetli ve yüksek faizden etkilenmiyorum. Ancak döviz yükseldiğinde hammaddelerin fiyatları yükseliyor. Bu da maliyetlere yansıyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 864/1013 İlkİlk ... 364764814854862863864865866874914964 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •